Semnal venit din spatiul extraterestru pe 24 mai 2023

Pe 24 mai 2023 la ora 22:16 ora Romaniei, pamantul a primit un mesaj din spatiu care contine un mesaj criptat pe care trebuie sa il interpretam.

Nu este o gluma, nu este un articol SF.

Este un exercitiu, probabil primul exercitiu facut la scara globala in cadrul proiectului „A Sign in Space” condus de un grup de experti internationali care implica o sonda care orbiteaza planeta Marte si trei telescoape.

Scopul proiectului este de a cauta un raspuns la intrebarea: „Ce s-ar intampla cu omenirea daca ar sosi un semnal de la civilizatie extraterestra? Cum l-ar interpreta?”

La ora 22:00, ora romaniei, sonda ExoMars a transmis pe pamant un mesaj criptat avnd  ca scop simularea receptionarii unui mesaj venit din partea unei alte civilizatii.

Mesajul a fost receptionat cu 16 minute mai tarziu (timpul necesar parcurgerii distantei Marte -Pamant)

Continutul mesajului poate fi downloadat de aici:

Acest eveniment special, a fost transmis în direct din camerele de control ale telescopului Green Bank, ale telescopului Allen și ale stației radioastronomice Medicina, iar  mesajul extraterestru simulat a fost transmis de Trace Gas Orbiter care orbitează Marte.

Evenimentul a fost moderat de Franck Marchis (Institutul SETI) și Victoria Catlett (Observatorul Green Bank) incluzand interviuri live cu membri cheie ai echipei și întrebări și răspunsuri cu publicul.

Sarcina noastra este de a decodifica mesajul si a da o interpretare a ceea ce ar contine.

Cei care vor sa urmareasca evenimentul o pot face pe AICI

Organizatorii evenimentului pot fi vazuti pe https://asignin.space/the-message/

de unde poate fi downloadat si mesajul.

Apoi, pe acelasi site puteti trimite decodificarea facuta.


Da un share acestui articol sa fie vazut de cat mai multi care doresc sa participe la proiect.

Lasă un răspuns