Codul lui Enoch 9 – Parabola I a lui Enoch privind gloata si cele 4 glasuri

 

 

Bun regasit dragi prieteni

In urma celor 2 episoade, am primit mesaje atat publice cat si private. Cineva m-a intrebat cum este posibil sa prezint un punct de vedere care nu se incadreaza in nici una din parti? Ceva asemanator a precizat si cineva in comentariile publice.

Altcineva m-a abordat ca ma incumet sa supar pe Dumnezeu si voi fi tras la raspundere in ziua judecatii.

Ah… judecata, Subiect pe care Enoch il considera PARABOLA.

Ajungem imediat la subiect dar cuvantul “Judecata”, m-a dus repede cu gandul la cazul Horodniceanu.

Cu siguranta ati auzit saptamanile trecute despre cazul procurorului Daniel Horodniceanu care a avut o altercatie cu niste politisti in traffic, care au indraznit sa il opreasca si sa il legitimeze.

Filmarea data publicitatii demonstreaza cum un procuror ce isi exercita meseria de 25 de ani, si care  a fost conducatorul brigadei anti-coruptie, s-a luptat cu mafia, fost sef DIICOT, acum, printr-o simpla interventie a organelor de ordine, care l-au oprit DOAR pentru un avertisment ca a depasit fara sa semnalizeze, a apelat la intimidarea lor folosindu-se de statutul sau de mare procuror. Om ce aplica LEGEA, la fel cum si politistii aplicau LEGEA.

Practic, doi oameni ai legii s-au intalnit pe strada pentru a se corecta unul pe celalalt.

Daca timp de 25 de ani, procurorul Hordoniceanu a fost in masura sa aduca in fata judecatii, sute poate mii de cazuri de incalcari ale Legii, iata ca acum, unul cu mult mai mic si ca ani de munca in domeniu si ca pozitie, reuseste sa il aduca in fata judecatii poporului si chiar in fata celor pe care el 25 de ani i-a condus.

Nu cazul Horodniceanu ne intereseaza acum. Acesta a fost doar O PARABOLA, a faptului ca oricine care se considera dumnezeu si are aceasta pretentie incat chiar daca ar incalca legea, se considera ca lui nu I se aplica, poate ajunge la un moment dat sa fie inghitit de propriul sau organism.

 

In capitolele 35 la 67, Enoch prezinta 3 parabole.

In acest episod ne vom ocupa de PRIMA PARABOLA.

De ce le numeste parabole cand majoritatea dintre noi au fost invatati ca sunt realitati?

Hai sa vedem prima parabola.

Enoh prezinta O ADUNARE a celor drepti si o ceata a celor FARA de LEGE – considerati pacatosi.

La un moment dat, DREPTATEA SE VA MANIFESTA iar cei drepti isi vor ARATA PUTEREA pedepsind cuvenit pe cei nedrepti.

 

Capitolul 35

 1. Prima parabola.

Cand adunarea celor drepti isi va arata puterea pe pamant, pacatosi vor putea fi pedepsiti si isi vor primi rasplata cuvenita pentru faradelegile lor, in fata tuturor.

 

 1. Cand dreptatea se va manifesta inaintea celor drepti; fie ca lucrarile lor sa fie masurate de Domnul spiritelor si meritele lor sa primeasca recompensa promisa; cand lumina celor drepti si a celor alesi care

traiesc pe pamant va straluci de-a strafulgerare nemuritoare, in acel moment, care va fi locuinta celor pacatosi ? Unde va fi locul de odihna al celui care l-a respins pe Dumnezeu ? Oh! ar fi fost mai bine

pentru el daca n-ar fi existat niciodata!

 

 1. Cand vor fi revelate tainele gandite de cei drepti, pacatosii vor suferi o judecata severa si nelegiuitii vor fi chinuiti in fata lor.

 

 1. Din acel moment, stapanii pamantului vor inceta de a mai avea putere si autoritate. Ei nu vor fi in stare sa priveasca sfintii in fata; caci lumina celor drepti si alesi nu poate fi asemuita decat cu cea a Domnului spiritelor.

 

 1. Cu toate acestea puternicii lumii nu vor fi nimiciti, ci ei vor fi predati in mainile celor drepti si sfinti.

 

Daca pana acum, Horodnicenii se considerau mari si tari, puternici ai lumii, iata ca acum ei vor fi dati in MANA CELOR CU ADEVARAT DREPTI si SFINTI.

 

 1. Si dupa aceasta nu va mai fi mila pentru ei din partea Domnului, caci odata cu viata, va fi trecut si timpul iertarii.

 

Capitolul 36

 

 1. In acele zile, rasa sfanta si binecuvantata, va cobora din inaltimea cerului si generatia sa va trai laolalta cu fii oamenilor, Enoh a primit cartile de revolta si furie, cartile de framantare si agitatie.

 1. Ei nu vor capata niciodata iertare spune Domnul spiritelor.
 2. Atunci un nor gros m-a ridicat si vantul m-a inaltat deasupra pamantului si m-a dus la marginile cerului.

 

Enoch este ridicat in viziune IN CADRUL ACESTEI PARABOLE si vede:

– Un loc de odihna al sfintilor unde se gasesc rugaciuni si plangeri ale oamenilor

– Un loc in care dreptatea este pusa la loc de cinste

– Un loc in care Enoch spune ca isi dorea sa ramana.

 

4. Acolo am avut o alta viziune. Am vazut locuinta si locul de odihna al sfintilor. Acolo erau rugaciuni, plangeri ale copiilor oamenilor. Dreptatea curgea in fata lor ca o apa curata si iertarea se raspandea pepamant ca o roua pretioasa. Si astfel este fintarea lor pentru totdeauna.

 

 1. In acest timp ochii mei nu se mai saturau privind lacasuril;e alesilor si locul adevarului, al credintei si al dreptatii.

 

 1. Numarul sfintilor si alesilor lui Dumnezeu va fi fara sfarsit in toate secolele.

 

 1. Eu am vazut locuinta lor asezata sub protectia Domnului spiritelor. Toti sfintii, toti alesii cantau in fata Lui, stralucind ca focul; gurile lor erau pline de laude pentru Dumnezeu si buzele lor se deschideau pentru a glorifica numele Domnului spiritelor. Dreptatea era la loc de cinste in fata Lui.

 

 1. Acolo mi-am dorit sa raman, acolo sufletul meu suspina dupa aceste lacasuri. Acolo era partea mea de mostenire, de la inceputul lumii, caci aceasta era asupra mea vointa Domnului spiritelor.

 

 1. In acest timp eu preamaream si proslaveam numele lui Dumnezeu, prin binecuvantari si laude. Caciaceasta este spre multumirea Domnului spiritelor.

 

 1. Mult timp ochii mei au contemplat aceste bogate locuinte si l-am laudat pe Dumnezeu zicand: Binecuvantat sa fie El, binecuvantat pentru totdeauna! De la inceputuri, dinainte de facerea lumii si pana la sfarsitul veacurilor.

 

 1. Ce este aceasta lume? Da, toate generetiile au datoria sa Te binecuvinteze, toti aceia care nu au adormit in pulberea pamantului, ci care admira gloria Ta, care Te sarbatoresc, Te preamaresc si Te binecuvinteaza zicand: Sfant, sfant, sfant este Domnul spiritelor, care a umplut cu imensitatea Sa intreaga lume a inteligentelor.

 

 1. Acolo, ochii mei au contemplat pe toti aceia care nu au adormit in fata Lui, care L-au glorificat zicand: Binecuvantat sa fi Tu, binecuvantat sa fie numele Domnului pentru totdeauna! Si fata mea s-a schimbat pe neasteptate, incat nu am mai putut vedea.

 

Aici el vede un numar nesfasit de oameni drepti care stau in fata lui Dumnezeu sub cele 4 aripi ale sale impreuna cu 4 glasuri.

 

Capitolul 37

 1. Dupa aceasta am vazut mii de mii, miriade de miriade si un numar nesfarsit de oameni care stateau drepti in fata lui Dumnezeu.

 

 1. Sup cele patru aripi ale Domnului spiritelor, pe cele patru parti, am vazut si altii in afara de primii care stateau in fata Lui. Am invatat in acest timp numele lor, pentru ca ingerii care erau cu mine mi le-au lamurit dezvaluindu-mi toate tainele.

 

 1. Atunci am auzit vocea acelora care erau in cele patru laturi; ei preamareau pe Domnul in toata gloria Sa.

 

 1. Prima voce preamarea pe Domnul spiritelor in toate veacurile.

5.A doua voce, pe care am auzit-o preamarea pe Cel ales si pe alesii care se framantau pentru Domnul spiritelor.

 1. A treia voce pe care am auzit-o se ruga si implora pentru cei ce sunt pe pamant si care il chemau pe Domnul spiritelor.
 2. A patra voce, pe care am auzit-o respingea ingerii necredinciosi si ii oprea sa se arate in fata Domnului spiritelor, pentru ca ei sa nu starneasca acuzatii impotriva locuitorilor pamantului.

 

Enoch continua cu procesul deslusirii acestor taine care i-au fost dezvaluite sub forma de PARBOLE, si da nuanta cosmica si cumva deasupra nivelului nostru de intelegere, incat, neavand o noima de comparatie, interpretii scrierilor le-au atribuit norma de validare pe care ne-au livrat-o drept imagine realistica din viitor.

 

Tinand cont ca variabila temporara este doar in dimensiunea fizica, atribuim o linie de timp evenimentelor asteptand sa se implineasca “profetia”, dar de cele mai multe ori, profetia trece pe langa noi si nu reusim sa o percepem pentru ca proiectia noastra mentala plaseaza mereu evenimentul in viitor cu o implinire conform proiectiei mentale imaginate.

 

Sa dau un exemplu.

 

Avem o cladire cu 30 de etaje (sa zicem).

Acesta este matricea universala.

Un vizitator intra pe la parter, alege daca sa urce scarile prin dreapta sau prin stanga si aici zicem ca vizitatorul are liber arbitru. GRESIT.

Are libertate de alegere nicidecum liber arbitru. Pentru ca liberul arbitru l-a avut cel care a proiectat cladirea si modul cum sa urci la nivelurile superioare.

Vizitatorul DOAR ALEGE cum, cand si pe unde sa viziteze.

 

Pana la etajul 7, vizitatorul parcurge o linie de timp si este martor al evenimentelor pe care le intampina dar evenimentele nu se creeaza atunci, Statueta de bronz de pe colt nu s-a creeat atunci, ci abia atunci a aparut in spectrul vizual al lui Ghita, care a ales sa viziteze cladirea. Pana atunci, Ghita nici nu stia de existenta unei statui de bonz la etajul 7, apoi… temporar, ajunge la nivelul 10, 20 si 25. Statueta este la timpul TRECUT doar pentru GHITA.

Pentru Vasile, care abia acum intra in cladire, statueta de bronz este plasata undeva in viitor. Dar este viitorul lui Vasile, nu si al lui GHITA.

Pentru NON-MISCATUL Costica, ce se afla undeva peste strada pe un santier aflat la etajul 10, priveste pasiv fumand o tigara, cum Universul static din fata lui, este urcat si coborat de multi de vasile si multi de Ghita, care experimenteaza fiecare la timpul lor, anumite evenimente.

Costica, le vede pasiv, nu intervine, nici nu il intereseaza si nici nu are de ce, pentru ca in NONMISCAREA lui Costica, Statueta de bronz ramane in acelasi loc, fiind vazut rand pe rand de fiecare liber alegator de a se plimba prin cladirea ce a tinut loc in alegoria noastra ca fiind UNIVERSUL.

 

Hadeti sa punctam acum cateva elemente distincte din prima parabola a lui Enoch.

 

Ce avem aici?

O adunare de BUNI SI RAI.     O GLOATA

La un moment dat, dreptatea se va manifesta si aia buni vor invinge pe cei rai.

Insa cei rai NU VOR FI NIMICITI. Ci izolati. Asa mai in termenii nostri. Oricum, dupa pandemie, termenul de izolare a capatat un orecare sens distinct pentru multi dintre noi.

 

Acesta este actul I

 

Apoi, in actul II detaliaza modul in care CEI BUNI, au reusit sa invinga pe cei RAI.

Si constata el un fel de parlament cu 4 lideri si 4 functii.

Primul lauda Domnul spiritelor din toate veacurile. Adica nu conteaza ce a facut si cum, treaba lui este sa aduca Laude si Osanale.

Al doilea, sau al doilea grup, aducea laude Celui ALES. Si SE FRAMANTAU pentru Domnul spiritelor. De ce se framantau?

A treia cateogorie, sau voce se ruga si implora pentru cei ce sunt pe pamant si care il chemau pe Domnul spiritelor.

Iar a patra voce, respingea ingerii necredinciosi. Deci faceau opozitia.

 

Acum, schimband cumva cativa termeni, cu siguranta ati inteles si analogia.

Enoch prezinta la NIVEL de macrocosmos, ce se intampla ca intr-o papusa matrioska, pana La nivel de microcosmos.

Organismul MACRO este la fel ca si organismul MICRO.

Pentru celulele din corpul nostru, noi cu mintea prezenta la suntem Dumnezeu.

Dar celulele constituie in sine corpul nostru, deci…Dumnezeul lor.

Avem deasemenea globule rosii si globule albe. Unele cellule se comporta exemplar, asa cum am dori, si ne aduc mereu o stare de bine.

Avem o serie de cellule care vegheaza la bunul mers la organismului si atunci cand un virus sau un element strain intra in corp, dau alarma si acolo se produce o lupta.

Intreg corpul sufera. Febra, frisoane, voma, stari de rau. In corp se duce o mare lupta.

Pentru ca in marea gloata a celulelor, se afla cellule BUNE  (drepte) si celule compromise. Nedrepte.

Pentru o celula care traieste 21 de zile, o viata de om de 80 de ani, inseamna o vesnicie.

Hai sa mergem la nivel UMAN.

Este sufficient sa ne uitam pe scena politica si vedem aceiasi poli de forta care formeaza puterea legislativa.

 

O parte sustine guvernul

O parte sustine pe cel ALES

CCR-ul se roaga si implora guvernul sa ramana in limitele constitutionale pentru a proteja poporul

Iar opozitia, trage de urechi pe cei NEDREPTI.

 

LA FEL…. In cosmos se intampla la fel,  iar macrocosmosul, evident pe masura maretiei lui, urmeaza acelasi principiu.

 

Pentru ca, asa cum e in cer asa si pe pamant.

Legea corespondentei, sau a echivalentei de forma, ne face sa intelegem ca scrierile spirituale nu sunt nici istorice nici Babavangiste sau Nostradamusiste.

 

Scrierile spirituale ne prezinta NISTE PRINCIPII. Principii universale care se aplica in orice timp, in orice corp, in orice forma, dar dimensiunile difera.

De curand citeam o stire, un articol cum ca niste savanti de la NASA au vazut cum o stea a inghiti o planeta. Evenimentul s-ar fi intamplat la o distanta de 12000 de ani lumina, si trag ei concluzia, ca la fel, pamantul ar avea aceiasi soarta in viitor, fiind inghitia de soare.

Doar ca, dupa calculele lor, acest lucru nu se va intampla in primul milliard de ani de aici incolo.

 

Cu alte cuvinte, observand modul cum materia se organizeaza, cum mersul evolutiv al lucrurilor urmeaza niste legi, Enoch prezinta acest lucru sub forma de parabole.

 

Ca unii le considera profetii ce prevad lucruri viitoare, nu e rau. La nivel macro se intampla si asta, dar poate ca prea putin ne priveste pe noi.

Cu ce m-ar ajuta pe mine sa citesc o carte ce prevede niste evenimente care au loc intr-un viitor in care nici nepotii nepotilor mei nu le vor prinde?

Cu ce ma ajuta pe mine sa fac matanii, pupari de moaste, crucitanii si festelnice daca acestea au loc intr-o dimensiune peste capacitatea mea de pricepere?

Asta doar daca nu vreau sa ma folosesc de niste scrieri sprituale profunde, pentru a manipula nescaiva suflete nevinovate dar naïve ca sa faca IN VIATA asta, CEA CE VREAU EU.

 

Dar nu pot spune asta. Pentru ca se ridica Samanta din ei si nu vor asculta. Insa daca o pun pe seama unei entitati nevazute dar superputernice, superconducatoare si superjudecatoare, atunci…. obedienta va fi asigurata.

 

Nu vreau sa fiu inteles gresit.

Obedienta nu e rea. Slujirea nu e rea.. doar ca trebuie facuta constient, si in concordanta cu esenta constiintei tale.

Cu ceea ce simti si esti convins ca face parte din tine, din setul tau de valori, setul tau de legi, si nu valorile altuia, sau legile altuia.

 

Si aici intra in vigoare sensul ezoteric al maretei legi a verbului VIU, (ihvh)

EU SUNT… Dumnezeu tau… SA NU AI ALTI DUMNEZEI inafara de MINE.

 

Cand rostim aceste cuvinte, activam energia lui EU SUNT.

Eu sunt cel ce sunt. Nu tu…

Tu esti Tu… eu sunt eu.

 

Tu ai legea ta, eu a o am pe a mea.

Tie iti plac bananele… mie imi fac rau.

Tie iti place muzica rock, mie nu. Eu sunt cu Bach, Ravel…

 

Insa asta NU NE IMPIEDICA sa ne iubim, sa ne respectam, sa facem planuri impreuna si sa convietuim impreuna intr-un respect reciproc.

Eu nu iti impun sa mananci ce mananc eu, si nu iti impun sa crezi ce cred eu, dar asta nu inseamna ca nu te pot imbratisa, nu pot sa te las cazut pe strada daca ti s-a facut rau, si nu inseamna ca nu pot avea empatie fata de tine.

Dar in aceiasi masura, nici tu nu imi impune mie conditia ta de viata, pentru ca NU MI SE POTRIVESTE.

 

Pentru ca fiecare dintre noi avem lista proprie de indatoriri, propria karma cum s-ar spune, si propria cale in matrix, pentru ca legile dupa care ne ghidam sunt puse direct in  inima de cand am fost intocmiti si care ne dau norma de conduita.

 

 • Voi pune Duhul Meu in voi si va voi face sa urmati poruncile Mele, si sa paziti, si sa impliniti legile Mele. (Ezec.36:27)

 • Dar iata legamantul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu. (Evr.8:10)

 • „Iata legamantul pe care-l voi face cu ei dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele in inimile lor si le voi scrie in mintea lor”, (Evr.10:16)

 

 

Detaliile pe care le ofera Enoch in parabolele sale fac ca dimesiunea lor sa transceada valoarea temporara si sa se constituie in actualitate vesnica. Si ieri si azi si maine.

 

La fel ca si blocul de 30 de etaje, El este acolo si ieri si azi si maine.

Si totdeauna etajul 7 va fi intre etajul 6 si 8.

Insa experienta celui care trece prin ele, va fi mereu unica pentru ca miscarea inseamna timp.

NONMISCAREA inseamna vesnicie.

 

Ca lightworker in Marea Fraternitate Alba, Ma rog ca lumina divina sa fie asupra ta, sa aprinda fiecare beculet al constiintei tale care se afla deja acolo, si sa faca lumina in toate ungherele mintii tale, pentru ca nimic sa nu ramana ascuns, invaluit in negura asteptand verdictul – NU AM STIUT. 😊

Pentru ca vine vremea cand veti cunoaste adevarul, si adevarul va face LIBERI.

Penultimul episod al seriei va avea ca tema cea de a doua parabola a lui Encoh.

Tine aproape.

 

 

 

 

Lasă un răspuns