De ce se nasc copii cu handicap?

 • Cand trecea, Isus a vazut pe un orb din nastere.
 • Ucenicii Lui L-au intrebat: „Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?”
 • Isus a raspuns: „N-a pacatuit nici omul acesta nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.

Ioan cap 9 ne prezinta povestea unui orb din nastere, in limbajul comun, a unui handicapat, care a avut NOROCUL sa fie intalnit de Isus, si sa ii ia handicapul, dandu-I vederea.

Orbul din relatarea lui Ioan este unul din miile de cazuri in care vedem copii nascuti “cu defecte”. Handicapuri le spunem noi. Siamezi, corp cu doua capete, membre strambe, afectiuni osoase, cresteri intarziate, sindrom down, orbi, surzi, muti, etc… si ne intrebam inevitabil.  De ce Doamne?  Daca existi, de ce permiti atata suferinta si permiti sa vina pe lume copii cu defecte din fabricatie?

In cele ce urmeaza, voi cauta sa raspund la intrebarea: De ce se nasc copii cu handicap, ajutandu-ma de intelepciunea kabalei , filosofiile orientale, intelesurile ezoterice si scrierile Biblice.

Sunt Eusebiu Voinea, Lightworker in Marea Fraternitate Alba, si te invit la un studiu pentru a intelege aceasta mare dilema ce a framantat omenirea de-alugul timpului, nutrindu-se ideea ca cineva a pacatuit iar handicapul este urmarea acelui pacat. Pana si  Ucenicii lui Isus erau nedumeriti cu privire la acest subiect si l-au intrebat:  „Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?

In aceasta tema vom analiza raspunsul lui Isus pentru a-I intelege sensul :

 • „N-a pacatuit nici omul acesta nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.

–––––

Cum Doamne iarta-ma sa vad ceva bun in asta? 

Ce lucrari bune sa vad eu cand vad un om cu defectiuni majore in corpul sau? Este posibil?

Observati ceva in rationamentul expus de mine si raspunul lui Isus?

Daca ati observat deja, inseamna ca VEDETI. Daca nu ati prins-o inca, inseamna ca aveti nevoie de “ O deschidere de OCHI”.

Am spus cuvantul “BUN”? Am spus “lucrari bune?”.

De ce oare?

 • Isus nu a spus asta. El spune ca omul acesta “s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.”

Nu spune ca aceste lucrari sunt bune sau rele. Am spus-o eu, si daca ai observat asta, inseamna ca vezi. Daca nu ai observat asta inainte sa punctez eu acest aspect, pregateste-te sa primeste TINA care sa deschida ochii.

Pentru ca imediat ce Isus a afirmat ca nimeni nu a pacatuit in acest caz, continua:

 • 4. Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze.
 • 5. Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii.”
 • 6. Dupa ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pamant si a facut tina din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta

Ca lightworker, in aceasta tema mi-am propus sa te introduc in gandirea ezoterica eseniana, comparata cu diagramele intelepciunii kabbalah, pentru a intelege pretiosul text biblic ce reda cuvintele lui Isus in aparenta simple dar cu o incarcatura fara egal de intelepciune milenara ca raspuns la intrebarea: De ce se nasc unii copii cu handicap? Cine a pacatuit?.. EL?.. sau parintii lui?

E clar ca avem de a face cu o gandire a vremii total diferita de cea din crestinismul de azi. E clar ca filosofia privind esenta umana era mult mai elaborata decat cea din ziua de azi cand ne este spus ca omul se naste, traieste si moare si apoi.. hop… gata. Pauza… pana la inviere.. si daca ai facut destule matanii, pomelnice, si ai cotizat bine, este posibil sa tragi si lozul norocos, si sa inviezi pentru o viata vesnica in rai. Altfel… te ia dracu…

Intrebarea ucenicilor “daca a pacatuit el”, sugereaza o gandire diferita in acest sens.

Pai cum? Daca asa s-a nascut… cand sa pacatuiasca? ????

Deci… gandirea iudaica prevedea o credinta in reincarnare, si lua in calcul legea karmei, in care un pacat neplatit in viata curenta, trebuia sa fie platit in viata urmatoare.

Insa raspunsul lui Isus, le da peste cap socotelile.

Ba baieti…stiu ca va ganditi la legea karmei, dar in acest caz, n-a pacatuit nimeni. NICI EL, nici parintii sai. Deci.. demonteaza un aspect la karmei, in care, nu totdeauna un rezultat din viata curenta este urmare a vreunei incalcari de lege din alta viata.

Apoi, vine si il aduce in scena pe Dumnezeu, ca oamenii sa VADA, ce fel de lucrari face Dumnezeu.

Intr-o cheie, in care Dumnezeu este vazut ca bun, infailibil, perfect, drept, acest raspuns forteaza o intelegere a faptului ca pana si handicapurile pe care le vedem, sunt spre Slava Lui.

Intr-o cheie in care Dumnezeu este vazut ca o fiinta aspra, ce are nevoie sa fie imbunat cu jertfe, un Dumnezeu Gelos, ranchiunos si insetat de putere deplina, aceast raspuns ar suna intr-o alta gama.  Ce-I ma cu intrebarea asta? .. n-a pacatuit nimeni, dar s-a nascut asa sa vedeti si voi ce lucrari poate face Dumnezeu.

Sesizati conotatia?..

Isus nu da un atribut acestor lucrari ale lui Dumnezeu. Nu spune nici ca sunt bune nici ca sunt rele. Pur si simplu lasa un raspuns pentrant, completand faptul ca atata timp cat este ZIUA, el trebuie LUCREZE lucrarile Celui ce L-a trimis.  Pentru ca atata timp cat el este in lume, este Lumina. Insa atunci cand vine noaptea, NIMENI nu mai poate LUCRA.

 • Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze.
 • 5. Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii.”)

Pana prin 2015, contractam lucrari de montaj panouri solare. Unele lucrari mai complexe, durau 2, 3 uneori chiar si 4 zile.

Alteori, lungeam treaba pana noaptea tarziu pentru a nu mai ocupa si urmatoarea zi cu lucruri minore.

Si mi se intampla adesea, ca in aceste situatii, sa ramana unele lucruri mici, dar importante, inca nerezolvate. Aducandu-mi aminte ulterior, ca am uitat sa strang un surub de aerisire, ca a ramas nu stiu ce clapeta inchisa, trimiteam pe un prieten din apropiere, sa mearga pana la clientul respectiv sa LUCREZE LUCRAREA MEA. Sa faca micile remedieri peste care a venit noaptea, si cum noaptea nu se lucreaza ca ziua, au ramas neterminate.

Astfel, trimisul, lucra, lucrarea mea, nu a lui. Insa o facea pe zi, pe lumina, si cat timp era acolo, putea monitoriza functionarea corecta a lucrarii mele.

Intelegeti alegoria?

Intr-o alta pilda, Isus a spus ca un om a semanat Samanta buna in tarina lui. Dar.. pe cand dormeau oamenii sai, un vrajmas a venit si a semanat neghina.

Apoi, cand a rasarit, lucratorii se intrebau. De unde a aparut neghina pentru ca noi am pus Samanta buna in pamant.?

Si astfel, Isus explica cum de apar “defecte” cum apar tendinte nedorite, intr-o creatie ce se doreste a fi perfecta?

Hai sa vedem conceptul ezoteric esenian privind evolutia sufletelor.

In filosofia orientala, tot ce exista in natura are un suflet. Piatra are suflet mineral, planta are suflet vegetal, animalul are suflet animal sau astral, iar omul are suflet uman. 

Fiecare nivel superior, este echipat cu sufletul nivelului inferior, Insa un nivel inferior are de evoluat pentru a obtine un suflet de nivel superior.

Kabalistii vin si explica tipologiile de suflet atribuindu-le 5 stadii

Nefesh, ruah, Neshama, Haya si Yehida.

Nefesh este prezent in tot ce exista. Ruah este suflarea de viata, iar Neshama este dobandirea de catre om a unui suflet nemuritor.

Se naste ruah si poate muri tot in ruah daca in viata lui pamanteana, nu a cautat sa obtina Neshama, o stare evoluata de constiinta.

Haya este suflet de zeu iar Yehida cea mai inalta si evoluata stare de constiinta.

Pe principiul ca nivelul superior poate controla nivelul inferior, creatia (Malkut) aflata in lumea ASSyIA,  isi gaseste originile in sferele superioare, determinat de lumi superioare.

Astfel, kabala defineste deasemenea 5 lumi.

Lumea Adam Kadmon – lumea primordiala, marea eneada a zeilor, patronii omenirii.

Sub aceasta lume se afla lumea

Atzilut –  lumea emanatiei sefirotice. Aici, energia sferica emana undele sale pentru a forma lumea

Beriah – in care are loc creatia prototipica. Aici se fac modelele. Aici se creeaza tiparele pentru a fi oferite lumii

Yetzirah – lumea formarii, a fabricarii in masa, tot ceea ce exista in lumea

Assiya – lumea actiunilor pamantesti, lumea pe care o vedem, o simtim si o receptionam cu ajutorul simturilor.

Astfel dar, cand in lumea Assia, lumea actiunilor  are loc un schimb energetic de tip yin Yang –  de fuziune masculina si feminina, pe intelelesul tuturor, o uniune sexuala, se creeaza un canal energetic numit in kabala, ZIVUG, ce penetreaza toate cele 5 lumi, declansand in Atzilut, sub patronajul lumii Adam Kadmon, o emanatie sefirotica ce transmite lumii Beriah detaliile necesare pentru a creea o noua fiinta prototip pe baza cerintelor genetice care sa o trimita lumii yetzirah sa ii dea forma potrivita incadrarii in lumea Assiya, de unde a primit initial cererea prin zivug.

Hai sa traduc putin acesti termeni kabalistici, intr-un limbaj mai comun, prin analogie.

Pentru a nu cadea in pericolul asocierii, repet inca o data, ANALOGIE. Voi explica procesul enunat anterior, printr-o ANALOGIE pentru a facilita cumva intelegerea, dar nu le asociati.

De exemplu, considerati univerul intreg, vizibil si invizibil, lumea Atzilut.

Aceasta lume functioneaza dupa legi bine stabilite si emana continuu energie ca materie prima necesara lumii Beria. Aici, niste ingineri, arhitecti, designeri proiecteaza modelele ce urmeaza a fi fabricate in marea uzina numita Yetzirah.
In aceasta uzina, stele, planete, galaxii, comete, meteoriti, reprezinta lucratorii ce iau planul de la arhitectii si designerii lumii Beria, si cu materia prima furnizata de Atzilut, dau forma elementelor.

In aceasta Uzina, ca la un croitor, se taie, sa masoara, se pastreaza, se arunca, raman resturi, se duc la reciclat, se pastreaza ce e de pastrat, si este un intreg spatiu cu materie finita, definita, nefinita, utila si inutila, reutilizabila sau pur si simplu gunoi, in care o alta categorie de lucratori, vin si curata, aduna resturile din sacii de gunoi, le trimit in groapa de gunoi sa arda, (de aici si ideea de IAD), si la vremea cuvenita, iese pe usa uzinei noul model, in lumea Assiya iar pe holurile maternitatii se aude sunetul victoriei.

Ei, aceasta analogie ar trebui sa te ajute sa intelegi limbajul kabalistic si limbajul Biblic cu privire la modul de formare a fiintei umane, animale, vegetale si alte forme de existenta a lumii perceptibile noua.

Faptul ca intocmirea unei fiinte vii se face inainte de nasterea fizica,  si ca ea exista inainte  de aparitia embrionului este mentionata si in cartea lui Ieremia cap 1 cu 5

 • „Mai inainte ca sa te fi intocmit in pantecele mamei tale, te cunosteam, si mai inainte ca sa fi iesit tu din pantecele ei, Eu te pusesem deoparte si te facusem proroc al neamurilor.” (Ier.1:5)

Astfel dar, plasmuirea unei fiinte, are loc printr-un proces elaborat sub patronajul marii eneade a lui Adam Kadmon.

Si acum, sa raspundem la intrebarea, De ce se nasc copii cu handicap, daca totul este comandat de un Dumnezeu perfect?

Am intalnit adesea mari companii care dupa ce vand un lot semnificativ de masini, constata ca au scapat o mica defectiune si proprietarii sunt chemati pentru remediere.

Pai ba… cum ma?

Pai a fost facut un plan inainte, a fost facut primul prototip inainte. Au fost facute matritele, au facut o masina, doua trei.. nu au vazut defectul?

Hai.. nu vede unul, doi, dar nici unul din inginerii aia nu vad?

Si apoi dau drumul unui lot intreg pe piata. Cum este posibil?

E… iata ca este posibil.

Probabil se facuse noapte cand au dat drumul fabricarii matritei, probabil graba, probabil… oboseala… etc.

DAR, in cele din urma, cei desemnati cu verificarea calitatii observa neregula si TRIMITE mesajul de remediere.

Ce spune Isus?

 • 4. Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze.
 • 5. Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii.”

Cu alte cuvinte, pentru asta am venit. S-au strecurat niste erori. Ne-a fost virusat softul si iata ca exista unele defecte, dar pentru asta am venit eu. Sa le remediez. Sa lucrez la lucrarile sefului care m-a trimis.
De altfel, astea se fac pe lumina ca daca se fac noaptea, uite ce iese.

In lumile superioare sunt multe piese fara cusur. Impecabile. Insa la ansamblare, uneori se mai strecoara si gunoaie. Se mai strecoara si seminte nepotrivite.

In toate aceste lumi se afla asa numitele KLIPOT, coji, cochilii lipsite de suflet. Seminte seci, fara germene.

Toate acestea, cand observa canalul procesual deschis, se grabesc sa intre, sa se agate, sa fiinteze pe langa fiinta creeata, sa o capuseze cum s-ar spune, asa cum face vascul care nu poate fi de sine statator, ci agatat de un alt copac, si astfel, pe usa uzinei iese un produs „cu defecte”.

Inginerii fac toate calculele, proceseaza cererile cu atentie si verifica cu atentie codurile genetice, pentru a nu incurga codul genetic de planta cu om sau animal, sau om cu animal, dar.. na… cand se mai intampla, Eu sunt Energia de Lumina care intervine pentru reparatie si remediere.

Dar, in aceasta industrie exista si vrajmasi care cauta sa strice lucrarea, insa pentru aceasta am coborat eu prin toate cele 5 lumi pana in lumea Assyia, sa remediez erorile.

V-am spus asta in  pilda cu neghina. Un om a semanat samant buna, insa pe cand dormeau ei, NOAPTEA cand nu se poate lucra BINE, un vrajmas a turnat o alta samanta.

Pai, Doamne, eu inteleg ca atunci cand s-a facut cerere prin zivug pentru zamislirea unei noi fiinte s-a creeat un canal prin care s-au putut agata si „praf” nedorit, si aceste gunoaie cosmice abia asteptau o cale sa se materializeze in lume, dar de ce MIE?

De ce mi se intampla tocmai mie?

Si acum, sa vedem o a treia abordare a raspunsului lui Isus

 • „N-a pacatuit nici omul acesta nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.

Mai retineti cele doua polaritati de interpretare amintite la inceput?

Una pozitiva, una negativa si am subliniat faptul ca Isus nu mentioneaza ca aceste lucrari sunt BUNE sau RELE.

Ei, acum hai sa vedem un al treilea inteles al raspunsului:

Vedeti voi, omul acesta nu are nici o vina. Nici el, nici parintii lui. Nu mai priviti aceste handicapuri din nastere ca urmare a karmei. Pentru ca elaborarea unei fiinte umane este foarte complexa si se desfasoara sub supravegherea marii eneade a lui Adam Kadmon, sub patronajul Tatalui, si dati-i slava pentru lucrarile BUNE. Multumiti-i pentru ca aveti sanatate, ca sunteti intregi, ca puteti vedea, auzi, pipai…

Pentru ca daca n-ar supraveghea, toata lumea s-ar naste asa. Ar fi un haos, ar fi o harababura si lumea s-ar sfarsi de la sine.

Insa… faptul ca o vedeti organizata, ca puteti vedea NEREGULILE, inseamna ca apreciati REGULILE. Inseamna ca aveti un reper al NORMALITATII, si puteti identifica LUCRARILE LUI DUMNEZEU.

Ahaaaaaaaa….. 

Inseamna ca celelate nu sunt ale lui Dumnezeu?

 • 39. Apoi Isus a zis: „Eu am venit in lumea aceasta pentru judecata: ca cei ce nu vad sa vada, si cei ce vad sa ajunga orbi.”
 • 40. Unii din fariseii care erau langa El, cand au auzit aceste vorbe, I-au zis: „Doar n-om fi si noi orbi!”
 • 41. „Daca ati fi orbi”, le-a raspuns Isus, „n-ati avea pacat; dar acum ziceti: „Vedem.” Tocmai de aceea, pacatul vostru ramane.

Lasă un răspuns