Codul lui Enoch 8 – Nedreptatile cunoasterii si Conflictul Zeilor

La ce ma refer cand spun „Nedreptatile cunoasterii”? de ce ar genera asta conflictul zeilor ?

In sesiunea trecuta de intalniri live saptamanale cu cei din grupul Revelatio am avut o experienta de culise sa zicem asa.

Deoarece intalnirile  le gazduiam regulat saptamanal nu vroiam sa le intrerup in cazul unor probleme persoanale. O astfel de problema a intervenit cand a fost nevoie sa merg cu familia la socri si s-a nimerit ca seara aveam programata intalnirea online. Si pentru ca nu vroiam sa afectez acest program regulat cu deplasarea mea in scop personal, am luat laptopul cu mine si am cautat sa ajung in timp util ca sa pot intra online ptr intalnirea de grup programata.

Totul bine si frumos, am ajuns la timp, am conectat computerul la internetul socrilor mei si am intrat in sesiune.

Sotia mea era in alta camera cu copii. Copilul nostru si copilul cumnatului meu. Fratele sotiei.

Pe la jumatatea intalnirii, cand grupul era adunat, aveam dezbaterile in toi, prezentam tema si ma concentram asupra a ceea ce noi lucram acolo, copii, ca niste draci bateau in usa si fugeau. Nici nu intrau nici nu stateau cuminti. Doar asa,… ca sa imi distraga atentia si sa imi ridice tensiunea la nivel de nervi.

Ideea e ca al meu copil nu ar fi facut asta ca era obisnuit cu intalnirile online pe care le faceam saptamanal. Insa verisorul lui, nu stia. Si I se parea amuzant ceea ce facea, cautand joaca. Eu nu aveam chef de joaca lor pentru ca in acel moment, eu consideram altceva mai important.

In realitate, nu eram suparat pe ei, ca copii ci pe adulti, care stiau ce fac, stiau cat de important este sa am linistea necesara si ar fi putut controla copii. Insa adultii, nu au facut asta, si eu pe acestia eram suparat si doream sa le cer socoteala.

Ok. In final, intalnirea online s-a terminat.  Ajung la adulti. Imi cert sotia ca nu a avut grija de copii. Dar ce sa vezi?.. aflu ca de fapt ea a avut grija, ba mai mult, s-a “luptat” vitejeste cu ceilalti adulti protejandu-mi transmisia online. 😊

In joaca lor, cumnatul meu considerand ca merita sa glumeasca ca oricum nu este nimic important ceea ce fac eu in sufrageria de sus, ATATA copii glumind: “ Mergem sa scoatem internetul lui Tati din priza”?

Daaaa…. Se amuzara copii.. si plecara spre router sa puna in aplicare gluma. Sotia mea intervine si “tragedia” este evitata. Urmeaza cearta intre ea si fratele ei, care evident, acesta privea totul ca o gluma. Ei.. si ce?… mai glumim si noi. Pentru ei era gluma, pentru noi NU.

Dar in timp ce ei duceau tratative de ce anume este important si ce nu, copii se hlizeau pe la usa mea deranjandu-mi expunerea in fata grupului aflat online.

La nivel cosmic, cu o implicare mult mai mare aceasta parabola pare a se intampla identic. Creatorul are un proiect maret. Crearea unei specii de fiinte care sa fie asemenea lui in aspect, in gandire, inteligenta si vointa. Insa…. Aspectul evolutiv al lucrurilor impunea o oarecare ordine si prudenta.

Nu putea oferi “la liber”, cunoasterea zeilor pentru ca omul sa se joace cu ea.

Copilul invata procesul vietii prin  joaca. Invata sa se joace cu masini si papusi care nu pot pune in pericol pe nimeni. In momentul in care un copil se joaca cu o masina adevarata, poate produce catastrofe fatale. Nu poti lasa un om fara experienta sa se joace la pupitrul de comanda al universului fara ca acest lucru sa nu implice riscuri.

Insa, iata ca apar DIAVOLII. 😊

Ce zic ei, 😊 hm… hai sa ne distram. Invata pe om anumite secrete, il indeamna sa faca anumite lucruri pe care el nu le intelege, insa cei care il provoaca, se distreaza copios, la fel cum un adult s-ar distra punand un copil  sa toarne o galeata de apa pe un alt adult somnoros, facand pagube materiale si provocand certuri.

Copilul nu va realiza prea mult consecintele faptelor sale, va considera o gluma, insa atunci cand gluma se ingroasa, se va ingrozi si el, si cei care l-au provocat sa faca si se va ingrozi chiar si creatorul.

De ce?… pentru ca a avea cunoastere a zeilor, inseamna sa ai si o norma de conduita de zeu. Iar in lipsa acestei conduite, omul crud in constinta, nu face decat sa fie o unealta de manipulare ba in mana unui zeu ba in cealalta.

Zapacit de consecinte, habar nu are pe cine slujeste si se pomeneste in mijlocul unui razboi cosmic care nu este al lui, nu el la provocat, nu el il controleaza, dar este implicat pana in gat in acest razboi ca o minge pe terenul de fotbal fiind ba in posesia unei echipe ba in echipa adversarului.

Iar in timp ce se afla manipulat de catre echipa A, intreaga urzitura este facuta impotriva echipei B considerate ADVERSAR – implicit STN. Iar cand trece in posesia echipei B, urzeala acesteia este privita ca actiune impotriva adversarului constituit in echipa A care evident devine STN pentru echipa B.

Enoch prezinta in detaliu numele protagonistilor aflat in marele scenariu de lupta cosmica. Enoch prezinta cunoasterea oferita de o parte din veghetori ca fiind nedreptati. De cealalta parte, in capitolele 35 la 67 acelasi Enoch prezinta TREI PARABOLE cu care vom incheia si noi studiul nostru asupra codului lui Enoch.

Asa le numeste el… parabole. Desi, pentru multi dintre noi, acestea ne-au fost prezentate ca REALITATI. Doar Enoch le numeste parabole. Si atunci?… cum distingem realitatea de parabola?

In incheierea acestui episod, vreau sa iti mai prezint inca un aspect care evidentiaza faptul ca receptionam semnale din ambele parti implicate in razboi si noi, in necunostinta de cauza ne pozitionam fix pe dos fata de adevar si MIZA LUPTEI.

Citim in ISAIA 14 cu 12

  • Cum ai cazut din cer, luceafar stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborat la pamant, tu, biruitorul neamurilor!
  • Tu ziceai in inima ta: „Ma voi sui in cer, imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi sedea pe muntele adunarii dumnezeilor, la capatul miazanoaptei,
  • ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Preainalt.”
  • Dar ai fost aruncat in Locuinta mortilor, in adancimile mormantului!

Majoritatea interpretilor bibliei atribuie acest pasaj ca fiind descrierea lui LUCIFER – considerat luceafarul de dimineata, fiu al zorilor, comandat de osti si biruitor al neamurilor. Cel purtator de LUMINA.

Cu ambitii marete de a deveni ca Cel Preainalt… de a cuceri orice obstacol ce l-ar impiedica sa obtina ce si-a propus, ca in final, sa fie ARUNCAT IN LOCUINTA MORTILOR.

In acest pasaj, prezentarea acestui personaj este de natura NEGATIVA.

Daca mergem in Apocalips 2:28, vedem un alt aspect.

Sa citim putin mai de sus.. de la vers 26

  • Celui ce va birui si celui ce va pazi pana la sfarsit lucrarile Mele ii voi da stapanire peste neamuri.
  • Le va carmui cu un toiag de fier si le va zdrobi ca pe niste vase de lut, cum am primit si Eu putere de la Tatal Meu.
  • Si-i voi da luceafarul de dimineata.”
  • Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul.”

In acest pasaj, Luceafarul de dimineata este prezentat ca un DAR PRETIOS. Nu oricine il poate primi, ci celui ce va birui.  Practic este o distinctie deosebita, o diploma de excelenta si putere.

Ba mai mult. In apocalips 22: 12 – 16 citim

  • „Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui.
  • Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma, Inceputul si Sfarsitul.”
  • …………
  • Eu, Isus, am trimis pe ingerul Meu sa va adevereasca aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Radacina si Samanta lui David, Luceafarul stralucitor de dimineata.”

In acest pasaj, Luceafarul de dimineata este prezentat in maniera POZITIVA.

Istoria lumii are aspectele ei negative si positive. Scrierile spirituale care se folosesc de elemente concrete din Istoria lumii, construiesc dramele psihologice umane cu care fiecare din noi ne confruntam la un moment dat.

In viata fiecarui om exita un moment EDEN, moment de alegere cruciala si decizie a carei consecinta urmeaza toata viata; in viata fiecarui om exista un moment MOISE – care inseamna SCOS, exista momentul EGIPT – de robie mentala, exista un Moment de MARE ROSIE in care ne eliberam mental, si tot asa. Moment de ratacire intr-un pustiu dominat de legiferari dictate, momente de conflicte, din care iesim invingatori sau invinsi, insa niciodata, scrierile spirituale nu au de a face cu evenimente istorice, evenimente concrete si linii temporare.

Pentru asocierea acestora cu istoria umanitatii, o putem face in baza descoperirilor arheologice, in baza scrierilor aflate pe pietre, pergamente vechi si inregistrari akasice.

De altfel, multe intrebari care se nasc din studiul Bibliei si al caror raspunsuri nu pot fi gasite aici si nici religia nu poate raspunde satisfacator, isi gasesc raspunsurile in pozitia neutra aflata pe muntele constiintei si studiind toate sursele ce furnizeaza informatii privind marele razboi al zeilor.

Intrebari precum: Daca Dumnezeu este atot-puternic si atot stiutor, de ce nu la distrus pe Satana de la inceput?

Daca stia ce va face Satana, de ce l-a creeat .

Daca este atat de iubitor fata de oameni de ce tot permite ca Satana sa produca rautati si sa il tot invinuie fara a il putea opri.

Daca este atat de iertator, incat poate ierta pe oricine oricat de grav ar fi pacatuit, de ce nu a reusit sa ierte pacatul lui Adam si al Evei si a permis ca omenirea sa tot suporte consecintele acelui pacat pana azi? Tot nu i-a trecut?

Aceste tipuri de intrebari se nasc  din incapacitatea religiei de a oferi substanta si viziune corecta asupra marii lupte. Aceste intrebari se nasc din evidenta presiune manipulatore pe care religia o pune pe enoriasi si pentru a le captura si amorti vointa.

Zecaharia Sitchin, prezinta in cartile sale fragmente din scrierile sumeriene pe care pretinde ca le-a tradus, si atribuie tronul de conducere unui anume ANU care ofera celor doi fii ai sai ENKI si ENLIL suprematia asupra cerului si asupra pamantului.

ENLIL primeste partea de nord a cerului, iar ENKI partea de sud a cerului.

ENLIL stapaneste aerul, ENKI adancul pamantului si al apelor.

In tot acest timp, factiuni ale celor doua stapaniri intra adesea in conflict si se razboiesc.

Conform traducerilor tablitelor sumeriene facute de Sitchin, Enlil conducea actiunea de extragere a aurului de pe pamant de catre rasa Annunaki. Aceste lucrari fiind grele, la un moment dat, anunaki s-au rasculat impotriva conducerii lui Enlil.

Atunci, Enki speculeaza momentul si ofera solutia. Creearea unei specii de fiinte care sa faca munca de extragere a aurului in locul lor. Astfel, dupa multe incercari, reuseste sa creeze OMUL dupa chipul si asemanarea lor.

Odata rezolvata problema extragerii aurului, Anunaki da slava lui Enki ca i-a eliberat de sub greaua povara pusa pe umerii lor de ENLIL, iar acesta este nevoit sa fuga o vreme.

Cand oamenii se inmultesc si au fete, zeii se incruciseaza cu fetele oamenilor si dau nastere unor monstri care nu mai puteau fi controlati nici de oameni nici de zei.

Astfel ca, in consiliul zeilor stabilesc ca urmatoarea catastrofa care avea sa vina peste pamant, sa fie tinuta secret fata de rasa umana si astfel sa poata fi nimicita.

ENLIL pune toti zeii sa jure ca vor pastra secretul. Este pus la juramant chiar si ENKI, insa acesta, devenise atasat fata de creatura sa, OMUL si gaseste o modalitate sa transmita informatia secreta si sa invete omul cum sa isi salveze specia de la catastrofa potopului. Am vorbit despre asta in primul episod al seriei.

Prin aceasta actiune, ENKI devine salvatorul umanitatii dar dusmanul celorlati zei.

In Geneza Uitata scrisa de Radu Cinamar (nume conspirativ de autor), atribuie evolutia umanitatii pornind de la zone de timp si puncte de referinta, care le atribuie cate un symbol.

Astfel, din prioada de viata numita de el,  EN, rasa umana se dezvolta prin desprinderea a doua ramuri. Ramura EN-L – care se dezvolta NATURAL prin logistica naturii, si ramura EN-K – ce presupune interventia extraterestra in evolutia primatelor prin manipulare genetica.

Astfel dar, cand privim factiunile ce au condus la ceea ce vedem astazi ca fiind umanitate, realizam ca Dumnezeul bibliei este prezentat  in diferite grade de manifestare si limitari spatio-temporare, care poate produce intr-o minte neantrenata, suficienta confuzie incat sa amestece Marele Spirit al Universului cu minizeii care vremelnic au influentat intr-o oarecare masura evolutia umanitatii.

Avraam a fost primul om din actuala civilizatie, care si-a dat seama de acest lucru si s-a ridicat deasupra zeilor vremelnici care nu erau putini, si a creeat monoteismul, care privea catre Marele si UNicul spirit al Universului, ca singurul vrednic de Slava. Nu a ajuns usor la aceasta stare de evlavie, a avut multe probe de dat, insa ulterior, urmasii sai nu au reusit mereu sa treaca de magma multimii de zei care ingradeau accesul omului la Marele spirit, si au fost fortati sa slujeasca unui Dumnezeu gelos, ranchiunos, iubitor de sacrificii, mancator de sange care nu permitea sa fie impartit cu oamenii, satisfacut de sacrificii umane, (vezi cazul Iefta din biblie, care a fost nevoit sa isi jertfeasca fiica pentru zeul sau) si care dorea acaparare si control deplin asupra oamenilor, obligandu-I sa il considere UNICUL zeu.

De ce sa dai o porunca in acest sens daca stii ca esti unic?

Cum sa spun eu copilului meu, vezi, eu sunt tatal tau. Sa nu ai alti tati inafara de mine. Pai daca sunt UNICUL, pentru ce acest gen de porunca? Ce rost ar avea?

Asta daca nu cumva, doresc sa ascund faptul ca eu nu sunt adevaratul sau tata. Dar, ca nu cumva sa pierd controlul asupra celui care acum ma considera tata, si ca nu cumva sa am probleme atunci cand el va afla identitatea adevaratului sau tata, dau porunca asta absurda ca el sa nu cumva sa se gandeasca sa isi caute tatal adevarat, pentru ca …. “EU AS FI CEL IN PERICOL, si NU EL, care afla adevarul privind identitatea adevaratului sau TATA”.

In urmatoarele 3 capitole cu care vom si incheia acest studiu al codului lui Enoch, vom urmari cele 3 parabole pe care Enoch le prezinta ca forma de initiere didactica insa pentru multi dintre noi acestea ne-au fost prezentate ca realitati istorice. Insa daca le privim detasati intr-un unghi asemanator cu cel al lui Enoch, descoperim file de adevar spiritual de care umanitatea are nevoie in aceasta noua epoca in care am intrat deja fiind in perioada de gheata a varsatorului, dar care urmeaza sa devina lichida in curand, iar conjuncutura politica va oferi cadrul necesar pentru ca aceasta sa se intample.

Iti doresc lumina deplina din file revelate si binecuvantarea sa fie cu tine.

Lasă un răspuns