Codul lui Enoch 4 – Sufletele, judecata si Locuinta mortilor

 

După ce a vizitat Egiptul, în secolul al V-lea î.Ch., Herodot a fost convins că de la egipteni obţinuseră grecii concepţiile şi credinţele lor teiste;scriind pentru compatrioţii lui, Herodot a folosit numele zeilor greci pentru adescrie divinităţile egiptene corespunzătoare.

Convingerea sa asupra originii egiptene a teologiei greceşti nu izvora numai din atributele şi sensurile comparabile ale numelor zeilor, ci şi din similitudinile povestirilor despre ei

Sursele greceşti din care s-a putut inspira Herodot sunt, din fericire, încă disponibile: diverse opere literare, ca „Iliada” lui Homer; „Odele” luiPindar din Teba, scrise şi cunoscute chiar înaintea perioadei lui Herodot;

Hesiod, un scriitororiginar din Askara, în Grecia centrală, a creat „Teogonia” („Genealogia divină”) care a avut o influenta semnificativa asupra lui Herodot.

Zeul babilonian Marduk a fost asociat cu Yahveh in Iudaism ca fiind Horus in egipt Apolo la greci echivaland cu UTU in sumer sau Samas in Akkad iar in islam este asociat cu Allah.

 

De  ce atatea nume ale aceluiasi personaj?

 

Daca scriitorii antici, au dat un nume zeitatii lor, iar ulterior istoricii au facut asocieri comparand descrierile acestora si concluzionand ca sunt aceleasi fiinte, Enoch da un pic valul la o parte si ne prezinta clasele spiritelor si locuinta lor.

 

Insa pentru a raspunde la intrebarea pusa anterior, De ce avem mai multe nume pentru acelasi personaj, vreau sa va relatez un fapt concret povestit de un prieten.

Acesta viziteaza frecvent o comunitate de bastinasi din Africa.

Numele lui din buletin e Catalin, dar cei din africa il numesc Tzutau. De unde pana unde?… Doar ei stiu de ce au facut aceasta asociere.

Mai mult, pentru cei de acolo, Catalin, alb fiind , e considerat un fel de zeu acolo. Stie prea multe si mereu face minuni.

 

Cred ca nu e greu de banuit ce vor gasi urmasii tribului peste 500 de ani. Relatari cu privire la un anume Tzutzau.

Dar daca ajunge si la alt trib si primeste si acolo alt nume, va dati seama cum vor arata scrierile?

 

Si cum se vor casni istoricii sa inteleaga cine este si sa descopere ca e vorba de aceiasi persoana?

 

Cam asa stau treburile si aici, tinand cont ca avem de a face nu doar cu diferente culturale zonale ci si cu diferente de timp. Epoci de timp care au defalcat si zone geografice si zone temporare in generatii total diferite.

Asta daca ramanem DOAR in zona fizico-istorica. Fara a implica existente in alte planuri, doar prin distinctie culturala diferita in lumea fizica, avem diferente de nume atribuite aceluiasi personaj

 

Dar daca mergem mai adanc in intelegerea ezoterica a manifestarii, chiar si zeii aflati in lumea fizica, sunt supusi acelorasi legi Universale, nascandu-se si murind.

Ciclul lor insa este urmarit si controlat de alte entitati care ii ajuta in procesul de transfer si reintrupare.

 

Hai sa vedem descrierea facuta de Enoch

 

Capitolul 21

 1. De acolo, am plecat catre celalat loc, asezat inspre apus, unde am vazut un munte mare si inalt, ostanca abrupta si patru locuri de intalnire incantatoare
 2. In interior, acest loc era adanc, spatios, lustruit si egal, dar intr-un intuneric deplin.
 3. Atunci, Rafael, unul dintre ingerii sfinti care ma insoteau, mi-a spus: Iata locurile preafericite unde seaduna spiritele, sufletele mortilor; acesta este locul unde se vor aduna toate sufletele copiilor oamenilor.
 4. Acestia vor ramane in acest loc, pana in ziua judecatii, pana la vremea care le-a fost harazita.
 5. Insa mai este mult timp pana in ziua marii judecati. Si am vazut sufletele copiilor oamenilor caremurisera si strigatul lor acuzator se ridica pana la cer.
 6. Atunci l-am intrebat pe Rafael, ingerul care ma insotea si i-am spus; A cui este aceasta voce auzatoarecare urca spre cer ?
 7. El mi-a raspuns: Aceasta este vocea spiritului lui Abel, care a fost ucis de fratele sau Cain, si care il vainvinui pana cand neamul sau va fi nimicit de pa fata pamantului.
 8. Pana cand neamul sau va fi sters din randul oamenilor.
 9. Atunci, l-am intrebat despre el, despre judecata de apoi si i-am spus: De ce sunt unii despartiti deceilalti ? El mi-a raspuns: Sunt trei clase diferite pentru spiritele mortilor, trei clase diferite pentru spiriteledreptilor.
 10. Aceste clase se despart printr-o prapastie, printr-o apa si printr-o lumina pe apa.
 11. Pacatosii sunt impartiti la fel; dupa moartea lor; ei sunt ingropati in pamant, daca judecata nu i-a ajunsinca in viata.
 12. Acesta este locul in care sunt inchise sufletele lor, aici sunt lasati prada durerilor de neindurat,pedeapasa celor care sunt condamnati pentru eternitate si sufletele carora vor fi osandite si incatusate

pentru totdeauna.

 1. Si iata acestea exista de la facerea lumii. Sufletele celor ce se plang sunt separate de cele carevegheaza la nimicirea lor in ziua judecatii.
 2. Asa arata locul destinat sufletelor oamenilor nedrepti si pacatosi, sufetele acelora care au comisnedreptati si care s-au amestecat in obstea nelegiuitilor cu care se asemanau. Sufletele lor nu vor fi

nimicite in ziua judecatii; dar vor fi inchise in acest loc, de unde nu vor mai scapa niciodata. Atunci l-amlaudat pe Dumnezeu.

 1. Si am zis: Fii binecuvantat Doamne al meu, Domn al gloriei si al dreptatii, stapanul suprem si vesnic.

Descrierea Iadului?

Probabil.. asta daca ne rezumam la un inceput si un sfarsit al unei conditii. Daca insa largim spectrul intelegerii la nivel cosmic, intelegem principiul legii termodinamicii: “Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma”.

Astfeldar, sfarsitul unei conditii inseamna inceputul unei noi conditii.

Si aici, vine cu viteza lamuritoare ZOHARUL.

(vezi schita din video)

Conform zoharului (cartea splendorii) –  corpul fizic este insufletit de dorinte si placerideclansate de lumina primita, absorbita si respinsa. Acest partuf (fata) care insoteste corpul fizic pana acesta este dus la casare, acesta va fi judecat.

Nu masina face accidente, si nu masina decide daca o ia la stanga sau la dreapta. Ci soferul care se afla in interiorul masinii. Al corpului de deplasare si existenta pe drumul public.

Cand o masina este oprita in trafic, nu aceasta da socoteala de modul cum s-a manifestat ci soferul care o conduce. Daca masina a trecut peste un pieton, nu masina este judecata, ci soferul.

In cap 21, Enoch prezinta un loc unde se aduna TOATE sufleteledezancarnate, dar acest loc e organizat in celule. Asa cum sunt inchisorile in care sunt adunatidetinutii.

Aceste celule sunt organizate in 3 clase.

Imi aduc aminte cand eram copil, parintii mei ma lua la recoltat cartofii.

Scoteam toti cartofii din pamant. Ii depozitam undeva intr-un sopron, si apoi dupacateva zile, urma judecata.

Dupa ce toate recolta era adunata, urma TRIEREA.

Ne asezam in jurul gramezii de cartofi si luam fiecare cartof la judecat. 😊

Cartofii mari si frumosi erau destinati a ne fi hrana.

Cartofii mai mici, dar nu prea mici, erau „inchisi” intr-un loc special pana la anul. Pentru ca la ei nu se umbla. Erau cartofii de samanta.

Aia mici de tot, aveau si ei destinatia lor. Erau bagati in paine, sau ajungeau hrana la animale.

Enoch spune:

 1. …….. Sufletele lor nu vor finimicite in ziua judecatii; dar vor fi inchise in acest loc, de unde nu vor mai scapaniciodata. Atunci l-amlaudat pe Dumnezeu.
 2. Si am zis: Fii binecuvantat Doamne al meu, Domn al gloriei si al dreptatii, stapanul suprem si vesnic.

Pentru ce lauda Enoch pe Dumnezeu? Ca nu nimiceste sufletele NEDESAVARSITE, sau pentru ca le inchideaintr-un loc de unde nu puteau scapa?

Pentru ca despre cei DESAVARSITI chiar si Isus spunea intr-o pilda:

 • „Bine, rob bun sicredincios; ai fostcredincios in putinelucruri, tevoipunepestemultelucruri; intra in bucuria stapanului tau!” (Mat.25:23)

La fel cum spuneam si eu cartofilor mari si frumosi.

Bravocartofule, ai crescut mare si frumos, intra in bucuria stapanuluitau sa ii fii drept energie hranitoare pana ce fratii tai vor ajunge din nou in pamant unde iti vor perpetua specia.

Moartea inseamna MAI MULT ROD

Daca privim lucrurile din perspectiva umana, vedem cu faza scurta. Vedem moarta ca final de perspectiva. Daca ne ridicam la o perspectiva deasupra conditiei umane, intram pe taramulgandirii semi-zeilor. Iar Isus, spunea ucenicilor:

 • Adevarat, adevaratva spun ca daca grauntele de grau care a cazut pe pamant nu moare, ramanesingur; dardaca moare, aducemult rod. (Ioan.12:24)

 

….. Sufletele lor nu vor finimicite in ziua judecatii; dar vor fi inchise in acest loc, de unde nu vor mai scapaniciodata……

 

Inchiderea unei seminte, in pamantva fi o INCHIDERE ptr totdeauna ca sa dea nastere altei plante…..

Samanta respectiva NU VA MAI IESI DE ACOLO NICIODATA, dar va avea ocazia sa traiasca simultan in alte zeci de corpuri rezultate prin moartea sa.

In episodul urmator, vom studia viziunea lui Enoch privind evolutiaumanitatii pana in zilele noastre, exprimat printr-un senzational cod pe care fiecare dintre noi l-am studiat, ne este familiar dar sub alt limbaj, sub alta istorie si alta viziune.

Enoch nu contrazice cu nimic. Doar ca suprapune peste ceea ce stim deja, un alt limbaj care se transforma intr-un cod superb atunci candil comparam cu puzel=ul deja existent in cunostintele noastre.

Tine aproape.

Ne vedem saptamana viitoare.

 

Lasă un răspuns