Codul lui Enoch 3 – Rolul lui Enoch in marele scenariu cosmic

Conform capitolelor 12 – 13 din cartea lui Enoch, acesta ar fi fost desemnat sa transmita mesajul Divin veghetorilor care au “pacatuit” , Acestia aveau sa ramana inchisi si legati pe pamant cat va exista lumea, pentru ca locul lor in ceruri era interzis.

Acestia ar fi incercat o forma de conciliere si iertare. Insa judecta fiind deja facuta si sentinta pronuntata, nu se mai putea face nimic.

Enoch ar fi fost cel care a intermediat comunicarea intre fiintele divine si cele cazute in pacat.

De altfel, Enoch a avut si cateva viziuni pe care le prezinta in carte si a caror semnificatie par a fi lamuritoare cand comparam si cu alte surse.

Dar inainte de a trece sa studiem una din aceste viziuni, hai sa vedem circumstantele prin care ia-u fost prezentate lui Enoch aceste lucruri.

Mai intai de toate, acesta a trebuit sa fie dus intr-un loc special, si sa vada lucruri speciale care aveau sa il lamureasca in privinta multor lucruri.

In cap 16 – ne este descris un astfel de loc in care a fost dus Enoch pentru a i se arata secretele zeilor.

  1. Apoi ei m-au ridicat intr-un loc unde exista un foc mistuitor; si unde dupa bunul lor plac, ei luau infatisarea unui om.

 

Din acest verset reiese ca fiintele de care vorbeste Enoch, sunt diferite de forma fizica umana si ca urmare, au posibilitata sa ia infatisarea de om, dar in mod normal, infatisarea lor nu arata a om.

 

  1. M-au condus pe un loc ridicat, pe un munte al carui varf se avanta catre ceruri.
  2. Si eu am vazut izvorul fulgerelor si tunetelor la marginile acestui loc, in coltul sau cel mai adanc.
  3. Apoi ei m-au dus in apropierea unei ape tasnitoare si tot mai mult catre apus, catre focurile soarelui ce apune. Am ajuns la marginea unui rau de foc care curgea ca apa si se varsa in marea cea mare de la apus.
  4. Am vazut toate marile fluvii si am nimerit in mijlocul negrelor tenebre; in acest loc pe orice carne il paraseste; am vazut muntii de intuneric care se nasc iarna si locurile in care apa se pravale in propiile prapastii.
  5. Am vazut si locul de varsare al tuturor fluviilor din lume si pe cel al Prapastiei.

Capitolul 17

  1. Am ajuns apoi la magazia tuturor vanturilor si am vazut modul in care ele folosesc drept ornament pamantul si la pastrarea temeliilor pamantului.
  2. Am vazut piatra unghiulara care sustine pamantul.
  3. Am vazut si cele patru vanturi care sustin pamantul si bolta cereasca.
  4. Am vazut vanturile care sufla in inaltul cerului;
  5. Cele care se inalta intre cer si pamant si care formeaza stalpi cerului.

6 Am vazut vanturile care fac sa se roteasca cerul si care pun in miscare pe orbitele lor soarele si stelele, si deasupra pamantului, am vazut vantul care sustine norii.

  1. Am vazut drumul ingerilor.
  2. Am vazut la marginea pamantului, bolta cereasca sprijinindu-se de el.Atunci m-am intors spre miazazi.
  3. Acolo ard, noapte si zi sase munti de pietre pretioase, trei la partea de rasarit, trei la partea de miazazi.
  4. Cei dinspre rasarit erau facuti din pietre de diverse culori; perle si antimoniu; cei dinspre miazazi erau pietre rosii. Varfurile lor se inaltau pana la cer ca tronul lui Dumnezeu, care era de alabastru si in partea de sus din safir. Am vazut si focul dogoritor care ardea pe munti.
  5. Acolo, am mai vazut si o regiune intinsa unde se adunau apele.

 

Avem de a face cu o opera literara complexa. Avem termeni care ar face invidios pana si pe Mihai Eminescu.

O descriere poetica, stiintifico-fantastica si profetica.

Sa zicem ca aceste descrieri sunt specifice profetilor, pentru ca suntem obisnuiti cu limbaje de acest fel, ba la Ezechel, ba la Daniel ba chiar la Apocalipsa lui Ioan.

Insa acum, dupa mai bine de 10 ani, imi fac curajul sa spun ceea ce a fost un vis, dar persista inca adanc in memorie si nu cred ca imi va da pace pana nu il voi spune.

In vis, eram ca in mijlocul unui imens furnal. Totul in jur era foarte intunecat dar deasupra era un foc. Si cineva era cu mine dar nu i-am vazut fata pentru ca statea mereu intr-un unghi lateral, dar puteam vorbi cu el si l-am intrebat, unde suntem?

Si el mi-a zis: “Suntem in cavitatea pamantului”.

OPS?

In vis eram la fel de uimit asa cum descrie si Enoch.

Abia dupa cativa ani am dat peste aceasta carte si cand am citit-o, imi confirma unele imagini cu care si eu am fost martor.

Am cautat pe internet sa vad daca nu cumva sunt déjà informatii in acest sens. NIMIC.

La timpul acela, NIMIC. Fapt ca ma tinea sa nu spun “tampenia asta” . Sa ramana doar in capul meu.

Mai tarziu am dat peste carti si pasaje care spuneau acelasi lucru, desi erau scrise cu mult inainte.

Si colac peste pupaza, au inceput sa imi vina pe retele de socializare, imagini care sugerau acelasi lucru, iar majoritatea imaginilor cu caracter ezoteric, spun cam la fel.

De 2-3 ani incoace, primesc imboldul ca trebuie sa vorbesc. Astfel, in acest video articol este prima data cand INCEP  sa spun public acest lucru. Informatiile nu pot fi spuse toate odata pentru ca sunt foarte multe si  condensate, ceea ce ar face probabil subiectul mai multor volume de carti, dar daca le luam pe rand, sper sa exprim cat mai correct imaginile primite.

 

Hai sa citim din nou textul de data aceasta pe imagine.

  1. Apoi ei m-au ridicat intr-un loc unde exista un foc mistuitor; si unde dupa bunul lor plac, ei luau infatisarea unui om.

EU AM FOST AICI… Deasupra era focul. Eu nu am ajuns la foc, dar se pare ca Enoch a FOST RIDICAT la acest foc.

  1. M-au condus pe un loc ridicat, pe un munte al carui varf se avanta catre ceruri.
  2. Si eu am vazut izvorul fulgerelor si tunetelor la marginile acestui loc, in coltul sau cel mai adanc.

 

Probabil eu nu am fost pregatit sa merg pana acolo, insa Enoch se pare ca a ajuns aici. Senzatia si impresia viziunii te determina cumva sa spui ca ai fost dus pe un munte care se AVANTA catre ceruri… NU AJUNGEA…

Iar aici, Enoch a vazut izvorul fulgerelor si tunetelor.

Din fizica de la scoala, stim ca aerul rece cand intalneste pe cel cald, produce descarcari electrice. Cel putin asa ni s-a explicat. Ca Acest fenomen meteorologic are loc în natură între nori încărcaţi cu sarcini electrice diferite.

Pai dogoarea asta de aici, cand intalneste aerul mai rece de aici, cred si eu ca se iau la cearta.

 

  1. Am vazut toate marile fluvii si am nimerit in mijlocul negrelor tenebre; in acest loc pe orice carne il paraseste; am vazut muntii de intuneric care se nasc iarna si locurile in care apa se pravale in propiile prapastii.
  2. Am vazut si locul de varsare al tuturor fluviilor din lume si pe cel al Prapastiei.

Din pozitia asta, unde jos sunt ape si sus tot ape, Enoch a descries foarte bine, iar eu cand am citit acest text am simtit explicatia in cuvinte a sentimentului pe care l-am avut cand am fost dus aici.

 

  1. Am vazut la marginea pamantului, bolta cereasca sprijinindu-se de el. Atunci m-am intors spre miazazi.

 

 

Acum, hai sa corelam si cu un text Biblic:

 

Citim in Iov, 26.7

 

  • El intinde nordul asupra golului, si spanzura pamantul pe nimic. (Iov.26:7)

Cat se poate de clar, au scris anticii dar le-au fost deturnate scrierile.

 

Avem mai departe versetele 9-11 pe care le vom aminti putin mai tarziu, in alt episod, pentru ca sunt foarte importante dar comprima prea mult mesaj care are nevoie sa fie inteles.

Din acest loc, unde Enoch putea vedea si auzi mesajul cuantic, intr-o marja temporara larga, (mult timp inaintea sa si mult timp dupa) – Unde se poate curba efficient timpul, ENOCH spune ce a auzit.

  1. Atunci Uriel striga : Iata ingerii care au trait cu femei, si au fost destinati a fi conducatori;
  2. Cei care au dezonorat oamenii, inmultind greselile printre ei, punandu-i sa aduca jertfe demonilor precum lui Dumnezeu. Dar in ziua cea mare ei vor fi judecati si vor pieri, si femeile lor impreuna cu ei, pentru ca s-au lasat ademenite fara sa se opuna.
  3. Si eu, Enoh, eu singur, am vazut sfasitul tuturor acestor lucruri, si nimanui nu i-a fost dat sa vada ce am vazut eu.

 

Acest pasaj constituie unul din motivele pentru care cartea lui Enoch a fost exclusa din canonul Biblic deoarece nu corespondea cu teologia vremii.

Dar la fel, piesa de puzzle ratacita in biblie se afla in geneza 6:2

  • 2. fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales.

De ce sa fortam o interpretare care mai mult incurca decat sa lamureasca, spunand ca fii lui Dumnezeu amintiti aici face referire la urmasii lui Sem?

Asta este interpretarea multor teologi.

De ce sa nu luam pasajul cu insemnatatea lui profunda, asa cum a fost scris?

Hai sa mergem mai departe cu viziunea lui Enoch

Capitolul 20

  1. Eu am facut, in sfarsit un lung ocol pentru a sosi intr-un loc unde nimic nu era intreg.
  2. Eu nu am vazut acolo, nici lucrurile minunate aratate in cer, nici pamantul cu minunatiile sale; acolo nu era decat un pustiu singuratic si ingrozitor.
  3. Acolo am mai vazut sapte stele inlantuite unele cu altele precum niste munti mari, precum niste focuri mistuitoare. Si am strigat cand am vazut aceasta. Pentru ce crime sunt inlantuite aceste stele; pentru ce au fost ele surghiunite in acest loc ?

 

Atunci Uriel, unul dintre ingerii care era cu mine si care mi-a fost

insotitor, mi-a raspuns: Enoh de ce o astfel de intrebare ? de ce aceasta ingrijorare, aceasta neliniste ?

Aceste stele au incalcat ordinele Domnului Prea-Inalt; si pentru a-si ispasi crimele lor, ele au fost incatusate in acest loc pentru un numar fara sfarsit de veacuri.

 

Iata faptul ca Enoch face clar asocierea de stele cu fiinte vii. (Doar o fiinta vie putea face crime, fapt ce i-a ridicat lui Enoch o logica intrebare)

 

  1. De aici am mers intr-un alt loc al groazei.
  2. Acolo am vazut lucrand un foc imens, dogoritor si mistuitor, in mijlocul caruia exista o despicatura si coloanele de foc se luptau intre ele si se infundau in prapastia adanca. Mi-a fost peste putere sa apreciez atat marimea cat si inaltimea lui; nu am putut cunoaste nici originea sa. Si am strigat inca o data in fata a ce am vazut: Ce loc teribil ! si cat este de dificil sa cercetezi aceste taine.
  3. Uriel, unul dintre ingerii care era cu mine mi-a raspuns si mi-a spus: Enoh, de ce aceasta teama, de ce aceasta mirare, la vederea acestui loc teribil, la vederea acestui loc de suferinta ? Aici este, adauga el, inchisoarea ingerilor; si aici vor fi ei inchisi pentru totdeauna !

Face Enoch o descriere a Iadului aici?

Nicidecum.

E doar o inchisoare a ingerilor.

Un loc in care a mers si Isus dupa ce a murit.

O spune Petru in prima sa episotola la cap 3:18-20

Petru spune ca inviat in Duh fiind, Isus s-a dus sa propovaduiasca duhurilor DIN INCHISOARE.

  • 18. Hristos, de asemenea, a suferit o data pentru pacate, El, Cel Neprihanit, pentru cei nelegiuiti, ca sa ne aduca la Dumnezeu. El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh,
  • 19. in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare,
  • 20. care fusesera razvratite odinioara, cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare, in zilele lui Noe, cand se facea corabia in care au fost scapate prin apa un mic numar de suflete, si anume opt.

Pai… o fi ea inchisoare a ingerilor, dar au si ei vremea lor de gratiere. Daca dovedesc buna purtare, cine stie… sunt scosi de acolo.

 

Mergand in mitologia sumeriana, si navigand prin imensul panteon al zeilor, rivalitatea dintre Enki si Enlil, lupta lui Marduk cu Tiamat, incrucisarile de sange regal, victorii si infrangeri, si chiar ucideri intre zei, ne intrebam:

Pai daca si zeii mor, unde se duc? Ce inseamna viata unui zeu si ce inseamna moartea lui?

Intr-un episod viitor, vom lamuri si acest aspect.

Sub aceasta bolta cereasca, manifestarea unui spirit nu se poate face decat printr-un corp fizic. Insa in alte dimensiuni, corpul spiritual se poate manifesta in functie de frecventa zonei respective.

Istoria veche a sumerului spune ca Enlil conta pe Marduk ca si succesor la tron fiind un veritabil strateg militar. Insa acesta a trecut de partea lui Enki. Acesta s-a luptat cu SIN dar a fost invins si aruncat in alt colt de galaxie crezandu-l mort. Dupa un timp, Marduk revine cu forte reinoite si invinge toti zeii care i-au stat in cale.

Unde  s-a intremat Marduk?

In alta lupta, ENLIL invinge pe ENKI, ii distruge trupul iar spiritul il inchide intr-o lume paralela ferecata cu o bariera energetica.

Ce inseamna aceasta lume paralela?

Miturile vechi au corespondente in toate culturile. Scenariile sunt aceleasi doar numele actorilor sunt diferite.

In cercurile elitei se zvoneste faptul ca adepții Veghetorilor începură să construiască o super-rețea care să înconjoare Pământul, formată din milioane de antene terestre și zeci de mii de mini-sateliți.

Populatia cunoaste acest sistem ca HAARP.

Au dezvoltart cripto-monede și monede virtuale care să înlocuiască vechile monede, inteligențe artificiale performante și computere cuantice.

Omenirea se mutată parțial în mediul online pentru a munci, a învăța sau a face cumpărături.

 

În primul an al falsei pandemii, Marduk ar fi reușit să-și aducă tatăl în lumea noastră. Cu ajutorul acceleratorului de particule de la C.E.R.N. deschise un portal către închisoarea lui Enki, îl scoase de acolo și îl întrupă în nou-născutul creatorului super-rețelei. Iar mulți i se închinară, fără a ști cine era cu adevărat.

 

La sfârșitul acelui an apăru vaccinul împotriva virusului fictiv, în realitate o injecție ce avea ca scop modificarea genetică. Adepții Veghetorilor apelară la toate metodele de manipulare de care dispuneau pentru a păcăli populația lumii să-și injecteze substanța dubioasă. Când nu reușiră, trecură la obligativitate mascată, încălcând legi fundamentale pe care nu avu cine să le apere. Iar cea mai mare parte a omenirii încă nu reuși să-și dea seama că era atacată. Sau că era pregătită pentru ceva mult mai sinistru decât și-ar fi putut imagina.

 

Când rețeaua va fi gata, omenirea modificată genetic va fi conectată la ea prin microcipuri care vor înlocui teoretic actele și cardurile bancare. Super-rețeaua va fi controlată de o super-inteligență artificială, care va fuziona cu Enki. Astfel, conducătorul suprem al Veghetorilor va trăi simultan în miliarde de oameni, posedându-i într-un nou mod. Nu înainte de a-și asimila copiii, reîntregind-o pe Sophia, eonul care a cauzat apariția lumii materiale.

 

In episodul urmator vom vorbi pe baza codului lui Enoch privind

Sufletele, judecata si locuinta mortilor

 

 

 

Lasă un răspuns