NASA are 24 de teologi angajati care vor pregăti oamenii pentru contactul cu extratereștrii

Acum 2 ani in urma, Agentia Spatiala Americana (NASA) a anuntat ca a angajat 24 de lideri religiosi din intreaga lume pentru a pregati oamenii privind contactul cu extraterestrii.

Acestia spun: „Indiferent ce ființă va fi descoperită în Univers, l-ar avea ca tată tot pe Dumnezeu”, spun preoții ortodocși.”

Visarion Alexa, preot: „Noi deja avem o raportare către ființe extraterestre, față de îngeri. În lumea creștină este această concepție că Dumnezeu a creat lumea dintr-o lume văzută și una nevăzută, din afară Pământului. Deja avem în viața noastră ființe nevăzute, îngerii. Să nu cumva omul să creadă că o ființă extraterestră e zeu sau Dumnezeu să cadă într-un fel de idolatrie. Dumnezeu e tatăl tuturor ființelor din Univers, descoperite sau nedescoperite.”

In cadrul agentiei sunt angajati si rabini și imami si cei mai de seama lideri credibil in fata enoriasilor lor, pentru a afla cum ar reacționa lumea dacă descoperim extratereștrii.

Desi lumea religioasa este obisnuita cu termeni precum ingeri, demoni, veghetori, arhangheli, etc, pe care nu ii confunda cu Dumnezeu Creator, la o atenta analiza a enoriasilor, aceste subiecte sunt mai mult plasate in zona didactica si abstracta, decat in cea concreta.

Reactia omenirii la un contact real cu fiinte de alta rasa inteligenta, ar fi una de panica, sustin cei de la NASA, si pentru acest lucru, au gasit cu cale cooptarea unor teologi de seama care sa formeze o interfata intre stiinta si religie.

Programul inital a inceput in 2016 avand ca scop sa gaseasca raspunsuri la intrebari ce au nedumerit oamenii inca din cele mai vechi timpuri. „Ce este viata, Ce inseamna sa fii in viata, Unde exista limita intre om si extraterestru, Cum ar schimba viața extraterestră percepția persoanelor credincioase asupra lui Dumnezeu? Ce impact ar avea asupra unor lucruri precum povestea Genezei din Biblie? Vor fi nevoite religiile să își schimbe doctrina?”

Reverendul dr. Andrew Davison de la Universitatea Cambridge, care deține de asemenea un doctorat în biochimie obținut la Oxford, este unul dintre cei 24 de teologi luați la bord de NASA pentru a găsi răspunsuri, potrivit The Times.

In cartea sa, „Astrobiology and Christian Doctrine” el spune:

Se pare că de fapt nu s-ar schimba foarte multe. „Descoperirile care atrag atenția sunt că adepții unor tradiții religioase raportează că pot să accepte ideea”, afirmă Davison. El afirmă că persoanele necredincioase tind să „exagereze provocările cu care oamenii religioși s-ar confrunta” dacă vom descoperi vreodată dovezi ale vieții extraterestre.

Un rabin, un imam și un alt preot anglican (nu e începutul unui banc) au declarat la rândul lor pentru The Times că doctrina creștină, iudaică și islamică n-ar avea probleme în eventualitatea în care vom descoperi extratereștri.

Teodor Baconschi, antropolog religios, spune: „E puțin probabil să descoperim viață extraterestră pentru că Universul cunoscut cuprinde 100 de miliarde de galaxii, întrucât Isus spune că în casa tatălul meu sunt multe lăcașuri, e foarte posibil să asumam că în atotputernicia sa Dumnezeu putea crea nu doar alte forme de viață inteligente, ci și alte Universuri”.

Marea provocare pentru cei 24 de teologi este legata de viitorul religiei.

Ce se va intampla cu religia daca s-ar anunta oficial existenta vietii extraterestre?

Cercetarile lor au concluzionat ca nu se vor intampla prea multe pentru ca asa cum se intampla cu aselenizarea, cu teoria pamantului plat, asa se va intampa si in acest caz. Unii vor crede, altii nu.

Unii se vor comporta ca atare, altii vor continua sa creada ca sunt doar conspiratii.

Pana la urma, dovezi ale existentei unor civilizatii avansate tehnologic, exista deja.

Daca ei vor tacea, pietrele vor striga.

Lasă un răspuns