Arma lui Ghedeon – Armaghedonul

Cum a fost aplicata Arma lui Ghedeon la inceputul anului 2020 si ce inseamna acest lucru?

Sunt Eusebiu Voinea, lightworker in Marea Fraternitate Alba, practicant al cheilor ezoterice ale lui Solomon si al Alchimiei, preocupat si antrenat in stiinte Kabalah, si te invit la un studiu al evenimentelor de azi, privite dintr-un unghi diferit de vedere.

Te salut si iti spun un bun gasit pe aceasta cale, fiind bucuros ca esti interesat de o perspectiva diferita de a privi lucrurile din jur,

In aceste zile, intreaga omenire a trecut si inca trece prin evenimente greu de conceput in urma cu doar cateva luni. Ar fi fost aproape de necrezut daca am fi vorbit in 2019 ca anul viitor vom iesi din case doar daca avem completata o declaratie. Ar fi fost si mai de necrezut daca am fi spus ca intreaga omenire de pe planeta va intra intr-un razboi.

In acest razboi, s-au pozitionat numerosi “scriologi”, “vorbitologi”  si “profetologi” incat varful unui ac cu greu si-ar mai gasi un spatiu unde sa cada fara a rani pe cineva. Intre astia sunt si eu…..

Integ spatiul mediatic si social a fost acoperit de “ciuma chinezeasca” racorind pe cei infierbantati si incingand pe cei infrigurati.

In acest imens vacarm, gandul mi-a fost indreptat catre “Marea Batalie numita Armaghedon”.

Cuvantul in sine apare o singura data in Biblie si anume in Apocalips 16:16, insa a fost subiect de multa literatura, romane, articole si filme, provocand multe batai de cap cercetatorilor pentru a afla ce se ascunde in spatele acestui cuvant, si ce inseamna “strangerea tuturor imparatilor pamantului pentru razboiul zilei cele mari” (Apocalips 16:14).

ARMA lui GHEDEON – (ArmAghedEonul)

In general, cercetatorii au atribuit muntele Meghidon ca loc strategic pentru Batalia Armaghedonului considerata si batalia finala, insa nici unul nu considera ca Armaghedonul ar reprezenta un LOC FIZIC.

Asta pentru ca “imparatii intregului pamant, cu toate armatele lor” nu ar avea loc pe un spatiu atat de mic precum muntele Meghidon.

Pe de alta parte, majoritatea sunt de accord ca Armaghedonul reprezinta un soi de razboi total diferit decat a cunoscut lumea vreodata.

Pe aceste considerente, in cele ce urmeaza, voi polariza unghiul de vedere asupra acestui subiect din perspectiva ghematrica si asociativa a textelor sacre.

Atunci cand studiem un subiect, dimensiunea cuantica a acestuia este de necuprins cu mintea omeneasca si pentru acest lucru ne-a fost lasata diversitatea cultura, lingvistica si sociala.

Cu alte cuvinte, atunci cand cauti sa intelegi un subiect, intelept este sa aplicam prima regula a intregului. “Totul se afla in EL, si NIMIC nu exista inafara de EL”.

Acest principiu, este prezentat si in (Isa.11:9) „Nu se va face niciun rau si nicio paguba pe tot muntele Meu cel sfant; caci pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopera.”

Desi unii exegeti vor spune ca acest text reprezinta un extras care priveste o lume viitoare, el cuprinde un principiu universal si anume ca Totul este in EL (ca fundul marii acoperit de apa) si tot ce se face pe pamant este sub atenta coordonare si aprobare a Lui.

Un al doilea principiu aplicat de intelepti este “principiul corpurilor si subcorpurilor”. Mai este considerat si principiul cepei. O ceapa are mai multe straturi care  se acopera unele pe altele avand fiecare aceiasi structura organizatorica. Indepartand primul strat al cepei, ajungem la al doilea, apoi la al treilea, si tot asa, pana ajungem la bulb, la germene, la samanta, la  SOD (secret).

Astfel dar, tema aceasta nu contrazice si nu indeparteaza intelegerile anterioare privind subiectul Armaghedonului, ci reprezinta o alta foita a cepei, pe care o descoperim atunci cand stratul anterior a fost indepartat.

Se spune ca o profetie nu poate fi inteleasa pe deplin decat atunci dupa ce aceasta s-a implinit.

Astazi, vedem sub ochii nostri o implinire sau o repetare a implinirilor dar sub o alta forma.

Vedem un razboi (dupa cum spunea dl Iohanis “Suntem intr-un razboi cu un inamic nevazut”) , il recunoastem, simtim asta, dar este total diferit de cum am fost invatati sa vedem un razboi. 

Putem iesi cu tancuri, arme, baionete, scuturi… dar… sunt ineficiente. Traim astazi evenimente care ar constitui fara echivoc elemente ale armaghedonului.

1 – Toti imparatii pamantului sunt implicati. (apoc 16:14)

2 – Nu stim unde e minciuna si unde este adevar, dar stim ca se transmite pe cale de duh, gura, respiratie, (apc 16:13). Deaceea incercam ineficient sa o filtram printr-o masca obligatorie. Nu este o broasca, dar seamana cu ea. De unde a venit si unde a prosperat? De la cei ce consuma broaste.

3 – A venit ca un hot (apoc 16:15) .. si nimeni nu se astepta…

4 – Duhurile rele (adica nevazutul cu ochiul liber fizic) strange pe toti intr-un singur loc numit PE EVREIESTE Armaghedon.

Si acum  incepe partea interesanta.

Avem doua elemente distincte. Evreieste si Armaghedon.

Evreieste  acest loc se scrie asa:

ארמגדון

Avem deci un  Alef , Resh, Mem, Ghimel, Dalet, Vav , Nun

Stim ca fiecare litera ebraica are un inteles exoteric, (asa cum il vede lumea larga) si unul ezoteric (Asa cum il vede un numar restrans de oameni si ocult). Deasemenea, o litera reprezinta si o cifra, si acest lucru a dezvoltat ghematria care face ca un cuvant sa insemne acelasi lucru in univers, cu alt cuvant daca suma totala este aceiasi.

Sa analizam cele 7 litere care formeaza cuvantul evreiesc Armaghedon

LiteraIntelesul exotericIntelesul ezotericcifra
AlefVita/BouTata1
ReshCapRecunoastere20
MemApaMoarte13
GhimelCamilaNatura3
DaletUsaAutoritate4
VavCarligLibertate6
NunPesteReversibilitate14
legatura vizibila
desprinsa
Vita este legata de cap si dusa la apa precum camila ce cara poveri in desert si trecuta printr-o usa pentru a se agata de momeala ca un peste.Conducatorul recunoaste ca moartea este naturala dar prin autoritate cu care a fost investit controleaza libertatea schimband paradigma.1+2+4+3+4+6+1+4= 25.
2+5 = 7

7 – Cifra spiritului
7 – culori in curcubeu
7 – zile ale saptamanii
7 – chakre
7 – zile ale creatiei
https://www.romaniatv.net/semnificatia-numarului-7–cifra-lui-dumnezeu–cu-ea-se-va-sfarsi-lumea_291005.html#n
Mai este nevoie de explicatie? In curand intrarea in spatiile publice sa va face intrand printr-un tunel numit termoscaner, sau un fel de usa…Ceea ce traim astazi este evident….Poti citi mai multe despre semnificatia numarului 7 chiar si printr-o simpla cautare pe google.

Acum, pentru ca vorbim de un razboi, evident vorbim si de o arma.

Cuvantul “Arm” aproape ca este inteles in majoritatea limbilor iar Ghedeon este un nume propriu descris in Judecatori cap 6-8 .

Acum, aplicand cel de al doilea principiu al studiului scrierilor sacre, vom privi o alta foita de ceapa, un alt corp al mesajului, si anume….

Armaghedon ca principiu al Armei lui Ghedeon.

De ce Arma lui Ghedeon.

In primul rand ar trebui sa analizam putin povestea lui Ghedeon.

Citim in Judecatori 6 ca acesta (Ghedeon) batea grau in teasc ca sa-l ascunda de Madian. (Judc.6:11)

Graul in cheie biblica inseamna “cei alesi”  . Isus, vorbeste intr-o pilda (Matei 13) despre grau si neghina.

In timp ce Ghedeon facea aceasta lucrare,  incepe o conversatie cu “Ingerul Domnului” bulversat fiind de situatia in care se afla el si poporul sau. Cum de este uitat de Dumnezeu si asuprit de Madian?

Apoi, se dovedeste ca Ghedeon are o putere fantastica in a controla Natura. Cere ca lana sa se ude de roua cerului si restul pamantului sa fie uscat. Apoi ca tot pamantul sa fie udat de roua cerulu si lana sa ramana uscata, si intelege prin aceasta ca poate porni un razboi impotriva madianitilor, insa un razboi total diferit.

Ca sa porneasca razboiul incepe o recrutare de soldati. Oastea astfel adunata, i se paru lui Ghedeon nepotrivita. Asa ca pune la cale o triere. “Cei fricosi si cu temeri sa se intoaca acasa. “ Stati in casa….” (va este cunoscut, nu?)

Totusi, Domnul ii vorbeste in gand si ii spune ca astia 10.000 ramasi, tot sunt multi pentru un razboi de tip Arma lui Ghedeon.

Asa ca ii trece printr-o noua triere. O triere ce sfideaza iar orice logica. Nu tu examen de tintas, de tragator cu arcul, de strateg militar, de fauritor al bombelor.. nimic. Un examen la fel de ciudat ca si arma.

10.000 de oameni sunt dusi la rau. Unii baga botul ca o vita in apa, aplecandu-se in genunchi, altii lipaie apa din palma precum cainele. Examenul apei a facut ca din cei 10.000 doar 300 de soldati sa fie alesi pentru a se razboi cu armata madianita formata din sute de mii de soldati.

Nu are nici o logica militara.

Dar lipsa de logica militara nu se opreste aici.

Astia 300 de oameni, nu sunt inarmati cu arme puternice si sofisticate. Nu… ci li se da o trambita, un ulcior si ala gol si o lumanare.

Cum sa te duci sa te lupti cu o armata numeroasa, inarmata pana in dinti, cu doar 300 de oameni si aia avand in mana o lumanare si un castron gol.

Parca ar fi mers la priveghi si cerand de pomana cu vasul gol, nu la castigat o lupta.

Si totusi…. Arma lui Ghedeon se dovedeste a fi cea mai eficienta cand este aplicata corespunzator.

Iata principiile Armaghedonului (Armei lui Ghedeon). 

   גדעון

1 – Se furiseaza impreuna cu PURA, slujitorul sau in tabara madianitilor spionandu-i. Aude la usa unui cort cum un madianit povestea altui madianit un vis. Acestia erau ingroziti de istorisire, iar insasi faptul ca unul dintre ei a avut un asemenea vis, arata temerile cu care ei se confruntau.  Primul pas al lui Ghedeon  – SPIONAJUL

2 – Imparte oastea lui de 300 de oameni in 3.. (cate o suta in fiecare ceata) oferind iluzia ca sunt 3 armate diferite venind din directii diferite avand obiective diferite si atacand diferit. In realitate ei faceau acelasi lucru.

3 – La semnalul dat, fiecare ostas a sunat din trambita, si au spart ulcioarele.

4 – S-au asezat jos si au privit.

Rezultatul:

Toti cei din tabara inamica au inceput sa se bata intre ei, s-a facut o invalmaseala de nici eu nu mai intelegeau care cu care sunt si s-au prapadit singuri.

Citim in judecatori 7 : 22 …Domnul i-a facut sa intoarca sabia unii impotriva altora…

Cand privim la asemenea scena pare un fel umor militar, dar acest lucru face ca in final, peste ani, sa se deschida anchete pentru a stabili : “Cine a tras in noi”?

Asemenea scene par sa se repete din cand in cand.

Citim in Zaharia 14:13

In ziua aceea, Domnul va trimite o mare invalmaseala in ei; unul va apuca mana altuia si vor ridica mana unii asupra altora.

Deasemenea , in Ezechiel 38:21 citim:

 • 21. Atunci voi chema groaza impotriva lui pe toti muntii Mei, zice Domnul Dumnezeu; sabia fiecaruia se va intoarce impotriva fratelui sau.
 • 22. Il voi judeca prin ciuma si sange, printr-o ploaie naprasnica si prin pietre de grindina; voi ploua foc si pucioasa peste el, peste ostile lui si peste popoarele cele multe care vor fi cu el.

Astazi, ca un facut, Arma lui Ghedeon loveste din nou.

Nu stim daca lovim sau suntem loviti, (infectam sau suntem infectati) dar pentru asta ne astupam gura.

Nu stim cine a pornit atacul, cine loveste sau cine este lovit, dar trambita si-a facut treaba. Presa, televiziunea, social-media, a reusit sa intoarca pe dos tot ceea ce parea normal pana acum.

Evident, ulcioarele goale sparte, fac o galagie infernala. Toti isi dau cu parerea, toti fac analize, toti vorbesc, toti fac supozitii… in timp ce suflatorii din trambita, stau acum jos si privesc ce se intampla. Astepta decimarea reciproca pentru ca in final capeteniile sa fie prinse la stramtoare.

Versetul 25 al cap 7 din Judecatori spune: Au urmarit pe Madian si au adus capetele lui Oreb si Zeeb la Ghedeon, de cealalta parte a Iordanului.

Wow… cine este OREB si ZEEB

Sunt nume proprii, care pot fi decodificate prin ghematrie.

Ar fi prea mult pentru astazi…urmareste continuarea abonandu-te la newsleter ca sa primesti notificari cand apare.

Iar in incheiere iti las pentru meditatie psalmul 2

 • 1. Pentru ce se intarata neamurile si pentru ce cugeta popoarele lucruri desarte?
 • 2. Imparatii pamantului se rascoala, si domnitorii se sfatuiesc impreuna impotriva Domnului si impotriva Unsului Sau, zicand:
 • 3. „Sa le rupem legaturile si sa scapam de lanturile lor!”
 • 4. Cel ce sade in ceruri rade, Domnul Isi bate joc de ei.
 • 5. Apoi, in mania Lui, le vorbeste si-i ingrozeste cu urgia Sa, zicand:
 • 6. „Totusi, Eu am uns pe Imparatul Meu pe Sion, muntele Meu cel sfant.”
 • 7. „Eu voi vesti hotararea Lui” – zice Unsul – „Domnul Mi-a zis: „Tu esti Fiul Meu! Astazi Te-am nascut.
 • 8. Cere-Mi, si-Ti voi da neamurile de mostenire, si marginile pamantului in stapanire!
 • 9. Tu le vei zdrobi cu un toiag de fier si le vei sfarama ca pe vasul unui olar.”
 • 10. Acum, dar, imparati, purtati-va cu intelepciune! Luati invatatura, judecatorii pamantului!
 • 11. Slujiti Domnului cu frica si bucurati-va, tremurand.
 • 12. Dati cinste Fiului, ca sa nu Se manie, si sa nu pieriti pe calea voastra, caci mania Lui este gata sa se aprinda! Ferice de toti cati se incred in El!

P.S – Armaghedonul nu inseamna sfarsitul lumii, ci eliberarea ei.

Pentru libertate

Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Lasă un răspuns