Treptele inaltarii #5 Transmutarea negativitatii

Al 5-lea episod din serialul “Treptele inaltarii” vine cu o serie de recomandari pentru asa zisul proces de transmutare a negativitatii.

Cand simtiti familiara stransoare in piept, scufundarea din plexul solar, durerea de cap, sau oboseala inexplicabila, ori senzatia de vlaguire la o  petrecere si nici macar nu a trecut de ora 21, este clar ca ai a de a face cu un un reziduu mare de negativitate.

Sunt Eusebiu Voinea, lightworker in Marea Fraternitate Alba si te invit sa urmaresti acest material pana la final deoarece este posibili sa iti recunosti unele simtome resimtite a caror cauza ai pus-o gresit pe seama serviciului sau muncii excesive.

Deasemenea, daca nu te-ai abonat inca la acest canal, fa-o acum pentru ca urmeaza un program initiatic exceptional in septembrie, care iti va deschide calea spre transmutarea metalului grosier precum plumbul intr-un metal superior si rafinat precum aurul sau argintul.

Alchimistii folosesc cuvantul de transmutare atunci cand structura unui corp (in general metal) este modificata cu ajutorul unei substante (numita Piatra Filosofala) intr-un corp de calitate superioara precum aurul.

Deasemnea, limbajul hermetic al alchimistilor este un limbaj multiplu precum cel al cartilor spirituale, ca si Biblia, in care sensul unei fraze este aplicat pe mai multe planuri sau niveluri de intelegere.

In programul intiatic din septembrie, anul acesta, vom aborda principiile alchimice atat la nivel fizic, de procedura fizice  numita si microcosmica, cat si corespondentul lor la nivel macrocosmic.

Pe acelasi principiu, al transmutarii alchimice, vom aborda si negativitatea desemnata  in acest video ca fiind plumbul sufletului nostrum, reziduu grosier care ne impiedica inaltarea.

In episoadele anterioare am vorbit despre notiunea frecventelor joase si inalte, la care sunt expuse corpurile noastre. .

Acest lucru este extrem de dificil, mai ales pentru sufletele care au venit direct pe pamant din dimensiuni mai inalte.

Daca iti este dificil sa intelegi acest lucru, probabil esti inca prins in vreo credinta limitative despre care am vorbit in cel de al doilea episod.

Este sufficient sa te gandesti la la o fiinta precum Isus, Budha, Zoroastru, Krisna, Zamolxe, Pitagora, etc, si vei observa ca toti cei veniti din taramuri de vibratie foarte inalta, au avut serioase probleme de adaptare a corpurilor lor cand au coborand in frecventa densa si grosiera a pamantului.

Asemenea suflete au corpuri de densitate mai inalta proiectate  special sa functioneaze la frecvente mai inalte, iar cand asemenea corpuri sunt expuse la nivele de densitate mai joasa ale pamanatului, ele au dificultati mari.

De mii de ani, nivelul de negativitate de pe pamant a fost atat de extrem, incat numai cativa Yoghini care traiau in munti la altitudini mari au fost capabili sa invinga efectele entropice ale acestei energii negative.

Sufletele care isi vad de treburile lor zilnice pe pamant ar putea percepe ca exagerz aici, doarece adesea este greu de detectat aceata forta  negativa care actioneaza asupra corpului fizic.

La urma urmelor, majoritatea fiintelor umane nici macar nu observa “imbatranirea” decat dupa ce trec de varsta de 30- 40 de ani. Dar putin cate putin, negativitatea se acumuleaza, in cele din urma provocand afectiuni si boli.

Asadar,

Cum transmutam negativitea?

Daca ai intreba un alchemist cum face transmutarea metalului, iti va spune simplu, cu ajutorul Pietrei Filosofale.

Daca ii vei cere sa iti detalieze acest lucru, vei observa ca te conduce prin o sumedenie de pasi, de expresii precum, extract, tinctura, ulei, elixir, pulbere, ceara, otet, etc.

Despre acestea vom vorbi in cursul initiatic din toamna despre care ti-am vorbit.

Daca ne referim insa la negativitatea acumulata in corpul si sufletul nostru, aceasta trebuie disipata, topita si “arsa”,  cu ajutorul taramurilor mai inalte si prin multa rugaciune si meditatie.

 • Prin a ne inconjura de entitati spirituale de vibratie mai inalta care nu sunt afectate de negativitatea de pe pamant.
 • Prin a refuza sa credem cu naivitate in sisteme de credinta negative, prin a ne abtine de la a a face parte din mentalitatea populara “moartea si taxele” .
 • Prin reaprinderea iubirii pentru viata in planul fizic si prin cautarea de experiente minunate si incantatoare in timp ce ne aflam in corp.

Este un fapt binecunoscut ca cei care se retrag la pensie , dintr-o ocupatie de o viata, mor adesea la numai 2-3 ani dupa ce si-au parasit profesia, daca nu cauta un mod activ sa faca ceva in timpul de dupa pensionare.

Asta inseamna ca sufletele care doresc sa ramana intr-un corp sanatos dupa pensionare au nevoie sa se angajeze in

 • hobby-uri,
 • ocupatii cu jumatate de normal,
 • calatorii,
 • lucruri ce provoaca incantare,
 • Aventura si mai ales
 • practici spirituale.

Este vital sa folositi toate instrumentele care va sunt disponibile pentru a  transmuta negativitatea, instrumente care ne sunt la indemana dar cel mai adese ignorate inconstient.

Printre aceste instrumente care au puterea de a topi si transmuta negativitatea, se Numara:

 • Iertarea,
 • respiratia adanca,
 • diferite terapii de echilibrare (aici mentionez chiar echilibrarea energetica a corpurilor subtile, sau cum mai este numita, armonizarea energetica a corpurilor). ,
 • modalitati de vindecare si desigur

Cum acumulam negativite?

Prin alimentarea ei cu energie. 😊

Cand privesti in lume, si vezi unele din atrocitatile care sunt comise pe pamant, esti tentat, tentata,  sa judeci imediat.,

Hei….. judecata nu este a ta. Opreste-te  si elibeaza-te imediat  de judecare de indata ce simti familiara stransoare in piept, durere si scufundare din plexul solar, durerea de cap, etc.

Credem noi ca avem dreptul sa judecam. Dar cine ne-a pus judecatori neavand toate datele problemei. Stii tu toate circumstantele?

Deaceea Isus invata pe norod:

 • Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. (Mat.7:1)
 • Caci cu ce judecata judecati veti fi judecati; si cu ce masura masurati vi se va masura. (Mat.7:2)

 

Deasemenea, un alt mod de acumulare a negativitatii este prin absorbtie de energie.

Daca tu ai o energie buna, pozitiva, dart e afli in preajma unui vampir energetic, aceasta energie iti este supta de acesta, lasand in locul ei, energie negativa.

Ca tantarul. Cand un tantar infometat reuseste sa se mufeze in pielea ta si sa se hraneasca, ele libereaza in acelasi timp o substanta care intra in sangele tau. Deaceea senzatia de mancarime, discomfort si inrosire a pielii. Pentru ca anticorpii, sesizeaza o substanta straina acolo unde nu trebuie sa fie.

Astfel dar, fii foarte atent modul in care  te simti in prezenta altora. Daca simti ca obosesti si este doar ora 21 la petrecere sau cina si nu ai deposit masura de mancare si bautura, atunci este absolut posibil ca una sau mai multe persoane de la petrecere sau cina te suge de energie. Ele  pot face aceste lucruri in mod inconstient dar este necesar sa luati masuri sa va protejati, sau sa plecati de la fesitivitati.

Deasemenea, poti folosi o tehnica de protectie spirituala iar apoi concentreaza-ti atentia pe aducerea unei frecvente mai inalte in corp in timpul oricarei situatii care te expunde la negativitate.

Purtarea de cristale si pietre pretioase protective

Mudre

Mantre

Respiratie

Rugaciune

Sunt cateva din tehnicile de protectie spirituala care te poate ajuta in momente de vampirism energetic.

Fii atent la corpul tau. Corpul este cel mai bun prieten al tau  atunci cand vine vorba de a determina ce este potrivit pentru tine pe calea spre inaltare..

Daca nu il abuzezi folosind mancare proasta, bautura si medicamente in mod excesiv, sau daca nu il  privati de somn, corpul tau va colabora cu intuitia ta pentru a-ti  arata ce masuri sa iei in orice situatie data.

In episodul anterior am vorbit despre procesul de incetinire a imbatranirii. Nu am spus acolo, dar spun acum, pentru echilibrarea ecuatiei imbatranirii, este important sa ai si o durata de somn corespunzatoare. Durata poate varia in functie de cat de mult stres ai, de zona  in care locuiesti si de oamenii din jurul tau. Pentru majoritatea  oamenilor, acest timp este intre 6-8 ore pe noapte dar unii se simt bine si cu 4 sau 5 ore. Daca observi ca ai nevoie de mai mult de 10 ore de somn pe noapte, probabil ceva nu mai este in echilibru.

Dupa o boala sau ranire serioasa, corpul ar putea sa vrea atat de mult somn cat ii este necesar in timp se repara.

Ca multi dintre voi, am trecut si eu prin ceea ce se numeste COVID 😊

Gripa am mai avut, tot la pat am stat.

De data aceasta daca nu ma testam, ramaneam convins ca tot gripa e. Ceea ce nici acum nu am alta parere, decat ca mi-a fost dat diagnosticul de covid si am stat in izolare.

Dupa ce a trecut perioada de izolare am inceput sa ma simt rau.

Da.. paradoxal…. Am stat in izolare pe baza testului si apoi, cand puteam sa ies din casa din punct de vedere legislativ nu am putut din cauza starii de rau.

In acel timp, dormeam mai tot timpul. Incepusem sa cred ca de acum inainte asa imi va fi viata… un somn vegetativ.

Din fericire totul a trecut cu bine.

Corpul cerea somnul. Era modalitatea lui prin care se repara si lupta cu virusul. Deci…. Asculta-ti corpul.

Chiar daca nu totdeauna avem viziunea de ansamblu, experientele prin care trecem au un rol essential in evolutia sufletului nostru.

Schimbarea de frecventa presupune si o schimbare la nivel cellular.

Frecventa de vibratie a pamantului cere asta.

Unii o simt mai mult, altii mai putin. Insa toti vom fim schimbati la un moment dat.

In episodul urmator vom vedea cum are loc  – Schimbarea structurii celulare a corpului in procesul natural de inaltare.

Tine aproape…

Ne vedem peste o saptamana!….

 

Leave a Reply