Shambala, regatul ascuns de ochii profanilor

Nu de foarte puţine ori denumirea mistică Shambala, adică paradisul ascuns, a trecut pe la urechile oricărui profan. Termenul semnifică o lume mirifică, ascunsă de privirile oamenilor obişnuiţi, care deține toate secretele Universului. Doar aici, în Shambala, minunile devin realitate, iar locuitorii săi, adevăraţi ghizi prin bezna spirituală prin care bâjbâie omul obișnuit, dau dovadă de o putere spirituală ieşită din comun.

PARADISUL ASCUNS, O LEGENDĂ?

Shambala este, în concepția autorilor mistici, un centru secret de unde este guvernată planeta noastră. Acest centru mistic ar fi ascuns undeva în interiorul Asiei sau nu s-ar afla pe pământ, ci într-o lume paralelă invizibilă.

Dincolo de această accepţiune, shambala este o zonă spirituală mirifică, menţionată în legendele multor popoare, în folclorul nostru fiind cunoscută ca „tărâmul blajinilor”. Este tărâmul acelor fiinţe de lumină care au ajuns la un înalt nivel de conştiinţă şi spiritualitate şi care veghează la evoluţia omenirii.

Shambala este un centru energetic în care, odată pătrunşi, ne rupem de realitatea cotidiană şi începem călătoria spirituală spre un înalt nivel de conştiinţă şi înţelepciune.

Shambala este percepută, în ziua de astăzi, mai mult ca o legendă pentru ca este mai usor pentru un neinitiat sa accepte „o poveste” decat sa lucreze asupra dezvoltarii sale spirituale si sa poata ajunge in acest tinut mirific.

Poveşti cu şi despre acest ţinut misterios, de o frumuseţe stranie, şi ai cărui locuitori sunt cei care ghidează omenirea spre lumina,  apar în mai toate vechile culturi ale Pământului.

Este adevărat că lumea spirituală are diferite nume, Tula, Insula Albă, Tărâmul fericirii, Lumea înţelepţilor, Tara apelor albe, Hiperboreea, Shangri La, Shambala, dar toate poveştile descriu o lume magnifică, în care trăiesc nişte fiinţe avansate din punct de vedere tehnologic şi spiritual.

PARADISUL ASCUNS ÎN CULTURA TIBETANĂ

În vechea cultura tibetană, Shambala, este un ţinut vast, de o frumuseţe paradisiacă, împărţit în 8 regiuni, la fel ca petalele unei flori de lotus. Aceste opt regiuni au fiecare un conducător, iar în centru domneşte Regele Luminii.

Fiecare dintre cele opt regiuni principale este împărţită în 12 domenii având fiecare un guvernator. Practic, în Shambala există 96 de provincii distincte, plus capitală, Kalapa, un oraş vast şi înfloritor, în care se afla impresionantul palat al Regelui Shambalei. Ţinutul este înconjurat de munţi foarte înalţi şi chiar dacă face parte dintr-o dimensiune paralele, subtilă, este imposibil ca un musafir nepoftit să poată pătrunde. Din acest ţinut se ghidează întreaga energie spirituală pe care omenirea o degaja sau de care are nevoie.

Crezând că Shambala există cu adevărat, este imposibil să nu îţi pui câteva întrebări logice care ar putea să facă lumină asupra gândirii tale. De ce există atât de mult rău pe Pământ? Dacă Shambala există cu adevărat, a vizitat-o cineva până acum? Aceste două întrebări au răspunsuri pe măsură. Shambala nu are legătură cu karma pe care omenirea o dezvolta.

LEGENDE

O veche lege universală susţine că răul provoacă rău, iar binele şi mai mult bine. Pornind de la această afirmaţie se poate spune că este imposibil ca nişte fiinţe spirituale să aibă voinţa să influenţeze destinul omenirii în proporţii colosale. De-a lungul timpului mai multe personalităţi au susţinut că au vizitat ţinutul Shambalei şi au aprofundat spiritualitatea. trebuie să înţelegem că nu orice este invitat în Shambala, iar cine ajunge primeşte o misiune strictă căreia trebuie să i se dedice până la ultima suflare. Dintre aceştia, cei mai cunoscuţi sunt Apollonius din Tyana, contele de Saint Germain,

Nicholas Roerich, Paracelsus, Lao Tse, marele reformator şi rege al Tibetului Tsong-kha-pa, marele yoghin tibetan Tilopa. Există alte fiinţe umane, care au reuşit să comunice telepatic cu înţelepţii din lumea Shambalei, precum Saint-Yves d’Alveydre şi Helena Blavatsky.

 

Shambala nu este doar o legendă a trecutului, ci o realitate a prezentului. Nu doar misterioşii iniţiaţi tibetani ai secolelor trecute au reuşit să ajungă în Shambala.

Un exemplu elocvent în acest sens este pictorul rus Nicholas Roerich (1874 – 1947), un personaj misterios şi fascinant, despre care apropiaţii săi spun că a fost în Shambala şi ale cărui scrieri şi picturi inspirate revelează cunoaşterea să profundă asupra Shambalei. Nicholas Roerich a călătorit şi a trăit timp de aproape 20 de ani în India, Himalaya, Asia Centrală, China, Mongolia şi Tibet, studiind tradiţiile populare, explorând locuri misterioase şi sacre şi având ocazia să întâlnească iniţiaţi care l-au ghidat în căutările sale.”[1]

Vom prezenta in continuare cateva fragmente exceptionale dintr-un text scris de Roerich in anul 1928, la Talai-Pho-Brang, in Tibet. Acest text, denumit sugestiv de autor « Shambala, cea plina de splendoare », reda dialogul lui Roerich cu un Lama tibetan, initiat in misterele Shambalei, care i-a confirmat autenticitatea cunostintelor si experientelor sale directe legate de Shambala si i-a revelat multe aspecte tainice. Din pacate, Roerich a pastrat tacerea asupra majoritatii acestor revelatii.

Roerich: „ Lama, cand ne aflam in apropiere de Ulan-Davan (in Mongolia) am vazut un imens vultur negru, care zbura la joasa inaltime pe langa tabara noastra. El a trecut prin fata unei sfere luminoase extraordinar de frumoasa, care zbura catre sud pe deasupra noastra si care stralucea in luminaSoarelui.”

Lama a tresarit. El ne-a intrebat prompt, cu ochii stralucitori

„Ati simtit cumva si miros de tamaie in desert?

„Lama, asa este: in acel desert pietros, la cateva zile de mers departare de orice localitate, multi dintre noi am perceput in acelasi timp o adiere extrem de parfumata. Acest lucru s-a petrecut in mai multe randuri. Niciodata nu am mai mirosit un parfum atat de incantator ca acesta” (n.n. aceasta perceptie paranormala confirma interferenta cu o lume spirituala subtila.

„Ah – aceasta inseamna ca esti protejat de catre Shambala. Vulturul negru simbolizeaza inamicul care doreste sa iti distruga rezultatele muncii si efortului tau, dar forta protectoare provenind din Shambala, manifestata in forma materiala a sferei stralucitoare, te urmeaza pretutindeni. Aceasta forta este mereu alaturi de tine, desi tu nu o percepi intotdeauna, caci ea se manifesta vizibil doar in anumite momente de cumpana, pentru a te sustine, conferindu-ti mai multa forta launtrica si pentru a te ghida. Ai tinut minte directia in care s-a indreptat acea sfera? Urmareste chiar sa iti continui cautarile mergand in directia respectiva.

 

Traditiile oculte ale planetei afirma faptul ca, datorita degradarii umanitatii, in epoca de regres spiritual care a inceput inca dinainte de nasterea lui Iisus, existenta Shambalei a fost ocultata (ascunsa). Desigur ca inteleptii au stiut intotdeauna despre Shambala, dar acestia au respectat cu strictete secretul invataturilor spirituale. In Orient totusi, existenta Shambalei era chiar si in secolele trecute destul de bine cunoscuta de foarte multi oameni.

Prin secolele XVI-XVII, calatorii occidentali au adus din Orient informatii despre Shambala. La inceputul secolului XX au aparut in Europa cateva lucrari de referinta despre Shambala, care au atras atentia cititorilor. Dar nu s-a facut prea multa publicitate acestui lucru, deoarece guvernantii actuali ai omenirii nu au nici un interes ca lumea sa stie ca exista o putere mai presus decat a lor. Totusi, traditia se confirma, in sensul ca ea prevedea revelarea publica a unor informatii despre Shambala in aceasta epoca in care traim noi acum. Tot mai multi oameni incep sa caute si sa-si puna intrebari. Diverse lucrari tibetane ultrasecrete despre Shambala au aparut traduse in Occident. Calea catre Shambala se redeschide gradat…

 

Chemarea Shambalei

Ai spus ca stii faptul ca atunci cand o fiinta umana aude cuvantul sacru Kalagiya, ea de fapt este chemata in lumea Shambalei, avand permisiunea de a patrunde acolo. Atunci cand auziti aceasta chemare imperativa, trebuie sa stiti ca drumul Shambalei este deschis pentru voi. Trebuie sa raspundeti din tot sufletul acestei chemari si sa tineti minte momentul in care ati perceput-o pentru prima data, pentru ca incepand din acel moment, veti fi pentru totdeauna asistati de Binecuvantatul Rege al Shambalei. Oamenii ar trebui sa invete sa recunoasca si sa realizeze modul in care primesc ajutor de la entitatile subtile, deoarece deseori, neintelegand aceste aspecte, au tendinta sa respinga ajutorul care le este oferit. Desigur, nu toti cei chemati sunt si alesii care raspund chemarii si primesc astfel aceasta sustinere neconditionata a fortelor spirituale in tot ceea ce ei intreprind benefic. Multi sunt cei chemati, dar putini sunt cei alesi, si aici conteaza desigur modul in care fiinta umana este capabila sa raspunda acestei chemari cu daruire si abnegatie, abandonandu-si interesele personale, orgoliul si egoismul, pentru a pasi pe drumul spiritual dificil, dar fascinant care il conduce catre implinirea menirii sale spirituale proprii.

Dar nu este suficient sa auzi chemarea Shambalei. Aceia care sunt chemati trebuie sa se daruiasca cu toata fiinta lor cautarii spirituale si servirii umanitatii si a semenilor lor. Cei care lucreaza in aceasta lume sub inspiratia si ghidarea Shambalei, initiatii si mesagerii Shambalei, nu traiesc retrasi, izolati departe de lume. Din contra, ei calatoresc pretutindeni. Adeseori oamenii nu ii recunosc si nu stiu cine sunt ei, si uneori ei nu se cunosc nici intre ei. Dar ceea ce aceste fiinte exceptionale au in comun este faptul ca ele isi indeplinesc menirea spirituala proprie, realizand anumite actiuni benefice nu pentru ei insisi, ci pentru Glorioasa Shambala; si ei toti cunosc si manifesta marele simbol al anonimatului. Uneori ei pot parea bogati, dar in realitate ei nu poseda nimic. Li se ofera totul, dar ei nu iau niciodata nimic pentru ei insisi. Prin urmare, atunci cand va daruiti cu abnegatie Lumii Shambalei, in acelasi timp vi se ia totul si vi se da totul. Daca aveti regrete, atunci veti fi infranti; daca daruiti totul cu bucurie, va veti simti imbogatiti.

Aici este exprimata foarte clar valoarea initiatica magica a renuntarii si detasarii, cunoscuta in sistemul yoga ca aparigraha (a nu acumula bunuri materiale), unul din cele 10 principii etice si morale care fundamenteaza practica yoghina. Renuntarea la atasamentele si interesele materiale atrage dupa sine o veritabila imbogatire spirituala. Mai mult decat atat, acela care urmareste sa se manifeste ca un veritabil releu divin, pentru a darui lumina divina, iubirea divina si ajutorul spiritual celorlalte fiinte umane, primeste la randul sau, direct de la Dumnezeu, exact acele energii benefice care se manifesta atunci prin fiinta sa.

„La modul esential, invatatura Shambalei este aceea ca aceste lucruri, aceste realitati despre care va vorbesc acum, nu sunt nici departate sau imposibile, nici tinute ascunse. Prin urmare, este suficient sa stiti ca Shambala exista si se manifesta aici pe Pamant; veti intelege astfel ca cele mai inalte realizari spirituale sunt posibile aici, pe Pamant, si ca toate eforturile voastre vor fi recompensate aici, pe Pamant. Raspunsul plin de gratie al Shambalei va recompensa din plin eforturile voastre spirituale. Invatatura spirituala a Shambalei este de o importanta vitala, inspiratia si sustinerea sa va vor ajuta in toate actiunile benefic orientate, va vor pregati pentru a fi capabili sa va impliniti menirea spirituala, va vor deschide sufletul pentru a accepta tot ceea ce se manifesta pentru voi ca venind de la Dumnezeu.

Adevarat, adevarat va spun, prin intermediul Shambalei si cu ajutorul Shambalei, practicand Kalachakra Tantra, puteti atinge foarte rapid perfectiunea si starea de indumnezeire.

Kalagiya, Kalagiya, Kalagiya! Veniti in Shambala!”

 

Trei aspecte ale Shambalei

In traditia spirituala planetara, Shambala apare deopotriva ca inceput si sfarsit, ca sursa a intelepciunii si orizont al sperantelor umanitatii. Toate culturile, toate legendele, toate marile mituri converg si reveleaza o viziune comuna, conform careia exista un taram tainic, locuit de intelepti si inzestrat cu o neasemuita frumusete si bogatie. Acesta este denumit in traditia indiana, tibetana si mongolaShambala. Shambala este locul de unde au pornit toate invataturile intelepciunii si de aceea este unanim considerata „centrul” spiritual al planetei Pamant. Desi traditiile mentioneaza si alte nume pentru acest focar tainic al spiritualitatii umane, suntem indreptatiti sa consideram ca este vorba de acelasi taram al spiritelor foarte elevate, caci „inteleptii au o lume comuna”. Centrul spiritual al planetei vegheaza permanent, in taina, asupra noastra. In Shambala este pastrat nealterat tezaurul universal de spiritualitate.

In perioadele dificile ale istoriei, cand predomina pe planeta influenta fortelor demoniace si satanice – necredinta, dizarmonia, conflictele, viciile, violenta, intunericul etc. – centrul spiritual al planetei este ocultat, ascuns. Insa inteleptii din Shambala si mai ales Regele Shambalei continua sa vegheze asupra oamenilor, sa inspire cautarea sufletelor elevate, dornice de adevarata cunoastere si iubitoare de Dumnezeu. Tot Shambala este cea care ne aduce speranta pentru un viitor spiritual al umanitatii; pentru ca din Shambala – se spune – vor porni armatele Luminii in confruntarea finala dintre Bine si Rau, prevestita si de Apocalipsa Sfantului Ioan. Cel care este acum Regele Shambalei va conduce lupta impotriva fortelor demoniace si satanice pe care le va infrange. Astfel va reincepe Varsta de Aur a omenirii

Prin urmare, regasim in mitul Shambalei, analogic, cele trei aspecte ale trinitatii hinduse: Brahma, Vishnu si Rudra Shiva, Divinul in aspectele sale de Creator, Mentinator si Distrugator al Universului. Brahma este ipostaza lui Dumnezeu care da nastere intregii manifestari, ca stapan al Vietii si al fortei creatoare. Vishnu este aspectul divin care mentine viata si, potrivit traditiei hinduse, se manifesta periodic pe Pamant, pentru a ajuta oamenii sa depaseasca momentele de rascruce sau pentru a revigora spiritualitatea si credinta in Dumnezeu. Al treilea aspect, Rudra Shiva este asociat ipostazei terifiante a Divinului, care distruge raul si pune capat unei anumite manifestari pentru a incepe o noua creatie. Shambala manifesta aceleasi trei fatete.

Prima fateta reprezinta sursa, izvorul, originea creatoare a intelepciunii.

A doua – taramul protector si inspirator care mentine vie traditia spirituala.

Iar a treia este fateta catre care se indreapta sperantele omenirii pentru renasterea sa spirituala. Prin forta sa tainica provenita de la Dumnezeu, Shambala lupta cu succes impotriva raului care tinde sa acapareze acum Pamantul. Neintamplator, cel care este acum Regele Shambalei este numit Rudra Chakrin, Teribilul Purtator al Rotii. El este chiar acel Rege prin care se va manifesta pedeapsa divina pentru fortele satanice si demoniace care cauta sa ia in stapanire planeta noastra.

 

Cum este Shambala?

Shambala este un taram foarte vast, de o frumusete paradisiaca. Ea nu este doar un paradis, ci este scena unei activitati frenetice, si mare parte din aceasta activitate are ca scop sustinerea si ghidarea spirituala a fiintelor umane incarnate pe Pamant. Chiar si textele vechi care descriu Shambala ne indica faptul ca in aceasta lume exista un nivel tehnologic foarte avansat (locuitorii Shambalei folosesc de exemplu anumite vehicule de zbor foarte performante). Exista aici arhive vaste care tezaurizeaza istoria si spiritualitatea planetara, exista temple splendide si palate fastuoase.

Shambala, ne spune traditia tibetana, are forma unei flori de lotus cu opt petale, adica este impartita in opt regiuni principale, iar in centru se afla capitala, Kalapa, unde isi are resedinta Regele Lumii. Fiecare dintre cele opt regiuni principale este impartita in 12 domenii avand fiecare un guvernator.

Practic, in Shambala exista 96 de provincii distincte, plus capitala, Kalapa, un oras vast si infloritor, in care se afla impresionantul palat al Regelui Shambalei. Descrierea traditionala a Shambalei mentioneaza si faptul ca ea este inconjurata de munti foarte inalti si imposibil de trecut, simbol evident al faptului ca acest taram exista intr-o dimensiune paralela subtila, dar si al protectiei care face imposibil accesul in Shambala pentru fiinte umane care nu merita acest lucru.

Shambala, ca taram spiritual care guverneaza si inspira umanitatea si planeta noastra, este in ultima instanta sursa tuturor invataturilor si cailor spirituale autentice. Fie ca noi stim sau nu aceste lucruri, fie ca le intelegem sau nu, fie ca le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabila. Putem spune chiar ca orice cale spirituala autentica „trece prin Shambala”. Fiecare scoala spirituala autentica este inspirata si sustinuta prin intermediul lumii tainice a Shambalei si fiecare aspirant spiritual sincer este sustinut si ghidat la randul sau de forta tainica a inteleptilor Shambalei si a Regelui Lumii din Shambala.

PASAJE DE TRECERE CATRE LUMEA SHAMBALEI

In ceea ce priveste existenta misterioaselor pasaje secrete de trecere catre lumea Shambalei, Roerich ne ofera cateva detalii incitante: „Lama, in Tourfan si in Turkestan am vazut niste pesteri in care exista portiuni neexplorate, tuneluri despre care se presupune ca sunt extrem de lungi. Oare se poate ajunge in Shambala prin aceste tuneluri? Localnicii ne-au povestit ca uneori au iesit din acele tuneluri niste straini care, venind in orasele lor, au vrut sa cumpere diferite lucruri cu monede vechi, care nu mai erau folosite de foarte mult timp.

„Adevarat, adevarat iti spun, locuitorii Shambalei vin uneori pe Pamant, mai ales pentru a se intalni cu fiintele umane care sunt inspirate si ghidate de Shambala si isi daruiesc viata implinirii idealurilor divine ale intelepciunii si compasiunii. Ei aduc atunci, pentru binele intregii umanitati, pretioase daruri spirituale si relicve sfinte. Ti-as putea istorisi multe povestiri despre minunate daruri care s-au materializat direct, din spatiu.

„Chiar Rigden-jyepo (cu acest nume se refera Lama la Regele Shambalei) insusi se arata uneori in locurile sacre, in unele manastiri, si in momentele predestinate el rosteste anumite profetii.Noaptea sau dimineata devreme, inainte de rasaritul Soarelui, Conducatorul Lumii soseste in Templu. Atunci cand El paseste in Templu, toate lampile se aprind singure, dintr-o data. Unii dintre cei prezenti il recunosc pe Marele Strain si se pleaca in fata lui cu profund respect. Ei asculta cu cea mai mare atentie profetiile Regelui Lumii. O epoca mareata va sosi in curand (trecerea planetei in Satya Yuga). Conducatorul Lumii este pregatit pentru lupta (referire la lupta finala dintre fortele binelui si ale raului, Armaghedonul biblic). Focul cosmic se va apropia din nou de Pamant (aceasta poate fi o referire la pericolul lovirii planetei de un asteroid). Planetele vor manifesta o noua era.Dar inainte de noua epoca a prosperitatii, vor surveni multe cataclisme (deja in ultimii ani s-au produs din ce in ce mai multe cutremure, furtuni, uragane, inundatii, avalanse, etc.). Din nou si din nou umanitatea va fi testata, pentru a atinge maturitatea spirituala.

Focul subteran incearca acum sa intre in legatura cu periculosul si misteriosul Akasha, al cincilea element subtil. Daca fortele benefice de pe planeta nu se vor manifesta toate la unison, in mod unitar, catacismele cutremuratoare sunt inevitabile. (Aici este indicata foarte calr importanta angrenarii la unison, care, asa cum stim, amplifica foarte mult eficienta unor actiuni si tehnici spirituale).

PORTI DE ACCES CATRE SHAMBALA DIN ROMANIA

Tibetul este cel mai cunoscut epicentru al spiritualităţii, care ne pune în legătură cu tărâmul tainic al înţelepţilor, Shambala. Însă Tibetul nu este singurul loc de pe planetă unde putem experimenta această stare.

Există în lume şi alte porţi către lumea spirituală, mai mult sau mai puţin cunoscute.

În România există cea mai mare concentraţie a punctelor energetice din lume, iar de studiul acestora s-a ocupat chiar fosta Securitate. Aceste focare active sunt veritabile porţi permanent deschise, care ne permit să translatăm în lumea Shambalei şi să intrăm în stare de comuniune profundă cu această lume.

Iată care sunt acestea:

1. Sarmisegetuza

În complexul de la Sarmisegetuza, cel mai încărcat loc din punct de vedere al rezonanţei cu Shambala este chiar „Soarele de andezit” sau discul solar. În zonă se remarcă o încărcare vitală cu totul şi cu totul excepţională, evidenţiată şi de dimensiunea mult peste medie a arborilor şi a vegetaţiei din jurul sanctuarului dacic. Acesta este un loc extraordinar pentru a realiza proiecţii în timp, mai ales dacă nu avem idei preconcepute în ceea ce priveşte tradiţia spirituală dacică – pentru că adevărata tradiţie care a înflorit pe aceste meleaguri este cu mult mai veche decât datele vehiculate de istoria convenţională.

 

2. Sfinxul din Bucegi

Un alt focar tainic de putere care ne permite să intrăm în rezonanţă cu Shambala este Sfinxul din Bucegi, chiar corpul de piatră al Sfinxului şi mai ales „capul” său. Deşi se consideră în general că acesta este numai o stâncă modelată într-un mod mai special de ploaie, zăpezi şi vânt de-a lungul a milioane de ani, Sfinxul din Bucegi este totuşi învăluit în mister. Roca din vârful Sfinxului este foarte diferită de rocile existente în zonă şi, se spune, este similară cu cea din care este făcut Sfinxul din Egipt. Cunoscătorii știu că într-o singură zi din an, în luna noiembrie, la asfințitul soarelui, în zona Sfinxului se formează o piramidă energetică.

 

3. Băile Herculane

Stațiunea de pe Valea Cernei e considerată a fi depozitara unor ample energii spirituale, capabile a-i apăra pe cei care s-ar afla acolo de orice transformare malefică și chiar de orice cataclism. Băile Herculane sunt considerate de cei care activează în domeniul suprasensibilului drept un centru energetic cu reale virtuți de protecție.

 

4. Peştera Ialomiţei

Un alt loc sacru al tradiţiei sprirituale dacice străvechi. Legendele asociază mari mistere cu această peşteră, se spune că aici aveau loc iniţierile dacice şi unii cred că aceasta era peştera lui Zamolxe. Chiar şi printre călugării care locuiesc acolo la schit în ultimii ani circulă poveşti despre pasaje tainice prin care se poate trece direct în Shambala, lumea nevăzută a înţelepţilor.

Lângă Peştera Ialomiţei mai există o mică peşteră, foarte puțin cunoscută de către turiști, de unde iese un izvor de care se spune că ar avea capacități tămăduitoare. Yoghini au mers să realizeze meditaţii, în special urmărind comuniunea cu lumea Shambalei.

 

5. Masivul Ceahlău

Era considerat de către daci un munte sfânt. Aici are loc, în fiecare an, în preajma datei de 6 august, un fenomenul incredibil pe care oamenii l-au denumit “Umbra Piramidei”. La răsăritul soarelui, umbra vârfului Toaca și cea a stâncii Piatra Ciobanului formează o piramidă uriașă, proiectată peste Valea Bistricioarei, care poate fi văzută timp de o oră și jumătate. Interesant este și faptul că vârful Toaca are forma unei piramide cu baza pătrată, cercetătorii descoperind, în urma măsurătorilor, că laturile bazei au fix dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt. Conf. dr. Ioan Ticleanu chiar a susținut că piramida lui Keops ar fi o reconstituire a piramidei Toaca.

 

SURSE:

Romania misterioasa

Antenasatelor.ro 

detoatepetrutoti.blog

 

Lasă un răspuns