Limba enochiana - limbajul ingerilor lui Dumnezeu

Limba Enohiană – Misteriosul limbaj pierdut al îngerilor sau Limba lui Dumnezeu cunoscuta inainte de Potop

Limbajul ocult construit in jurul notitelor lui John Dee, si Edward Kelley se presupune  a fi limbajul angelic sau asa numita limba a lui Dumnezeu cu care a construit lumea. 

Acest alfabet fiind descoperit de acestia in caietele vechilor alchimisti, este utilizat astazi pe scara larga in magia enochiana.

Ipoteze

Potrivit lui John Dee, acesta ar fi chiar primul limbaj pe care el l-a numit „limbaj ceresc”, „limbaj al îngerilor”, „limbaj întâi al lui Hristos-Dumnezeu”, „limbaj sacru” sau chiar „ limbajul adamic  ”, folosit de Adam pentru a numi lucrurile și ființele din jurul său.

NOTA: Intr-un cadru de studiu biblic in care un „grup de cercetatori” aveau ca tema „Creatiunea”, se punea accentul pe faptul ca Adam a pus nume tuturor animalelor si ce nume a pus acesta, acela a ramas pana in ziua de azi. Lovindu-mi cumva logica, intreb imediat:

– In ce limba?

– Poftim?.. primesc solicitarea de la cel ce conducea discutia, de a pune din nou intrebarea, pe semne ca aveau nevoie de putin ragaz sa rumege intrebarea.

– In ce limba le-a numit? – Repet eu intrebarea.

Cumva surprinsi de intrebarea mea, „invatatorul” se intuneca la fata ca si cum , (te-ai gasit si tu sa pui intrebarea asta), si imi raspunde pe un ton ironic.

– Sa ramanem totusi la ceea ce stim.

Pfu…. pai atunci ce mai invatati daca ramaneti la ceea ce stiti?

 

Revenind la limba enohiana, se cunosc astazi doua forme scrise si recunoscute astăzi pentru acest concept:

  1. „Enochian” fiind  derivat din termenul anglo-saxon enochian, ce prezinta sistemul enochian  prima dată ca o aventură anglo-saxonă.
  2. „Hénokéen” fiind  termenul de limbă franceză, introdus de Jean-Pascal Ruggiu și preluat de Hiramash în Magia lui Hénok, cu referire la „Hénok”, patriarhul biblic de care beneficiază sistemul în cauză.

Numele Enohian este construit pe baza numelui Enoh (în ebraică: חֲנוֹךְ, standard tibetan Khanokh Hanoch care înseamnă „interior”), transcris și Enoh, cel de-al 7-lea patriarh, tată al lui Metusalem potrivit Genezei.

A nu fi confundat cu omonimul său fiul lui Cain prezentat in aceiasi geneza.

Ca si creditare biblica apocrifa acesta se prezinta cu o relatare numita si Cartea lui Enoh, în care este descrisă vizita sa în Paradis .

Limba lui Adam

După căderea sa din Paradis, Adam uitând totul, a construit apoi un protoebreic bazat pe o vagă amintire a lui Enochian. Această a doua limbă a devenit limba universală până la confuzia limbilor din Turnul Babel . De acolo, toate limbile lumii au fost dezvoltate.

Teoreticieni și popularizatori

În cartea sa din 1758 Earths in The Solar World (cu sensul de Pământuri din Lumea Solară), Emanuel Swedenborg a prezentat o serie de viziuni în care el a fost purtat pe planete diferite. El a considerat aceste viziuni ca fiind autentice.

Printre scrierile Elenei Blavatschi se găsesc și descrierile a „Lords of Flame” (Domnii Flăcării) care au locuit pe Venus.

Guy Ballard, unul dintre ucenicii lui Blavatschi, a popularizat învățăturile ei în Statele Unite ale Americii fondand o  ramură numita The Great I AM (Marele EU SUNT), care a luat contact cu extratereștrii ca o parte vitală a învățăturilor sale.

Deși primii contactați au vorbit de legături cu extratereștrii, tonul general și tipul mesajelor transmise de către extratereștri păreau aproape substituibile, în multe relatări, cu cele oferite de medii și de mistici.

Încă din secolul al 17-lea, polimatul John Dee și asistentul său Edward Kelley, lucrând împreună, comunicau cu ființe superioare și nepământene (pe care i-au numit îngeri), care le-au împărtășit, într-o limbă ciudată, limba enohiană, „înțelepciune” și cunoștințe.

Puternic inspirată de scrierile lui H. P. Lovecraft, perechea de ocultiști Kenneth Grant și Michael Bertiaux a format ordine magice dedicate utilizării magiei tantrice și ceremoniale ca mijloc de a contacta entitățile extraterestre (și/sau extradimensionale).

Cine este John Dee?

Un ocultist, matematician, astronom și astrolog englez. Om educat, care a studiat la St. John’s College din Cambridge, a fost în cele din urmă acceptat în cercurile influente ale elitei conducătoare, fiind consilier și confident al reginei Angliei, Elisabeta I.

Se naste in 1527 – pe 13 iulie in  Tower Ward, Londra. El și-a dedicat o mare parte a vieții sale studiului alchimiei,  și hermetismului si moare in 1609.

În prima parte a vieții sale, Dee a avut puțin interes pentru supranatural. Mai târziu, a devenit dezamăgit de știință și a început să experimenteze magia și lucrurile oculte.

Dee căuta să descopere cunoștințele spirituale pierdute și să recupereze înțelepciunea pe care o credea ascunsă în cărțile antichității.

Printre aceste cărți se număra Cartea lui Enoh, pe care a conceput-o ca fiind o carte care descrie sistemul magic folosit de patriarhul Enoh în Biblie.

În  scrie o scrisoare  către Sir William Cecil prezentandu-i urmatoarele ipoteze:

1 – Totul este unitate, creat și susținut de unic prin legile sale.
2 – Aceste legi sunt predate de Numeri-Fii în același mod ca și scrierile.
3 – Există o artă combinatorie a literelor ebraice care le face valabile cu Numărul, în așa fel încât sunt revelate adevăruri profunde cu privire la natura Unicului și la relațiile sale cu ființa umană.
4 – Ființa umană este de origine divină. Chiar dacă a fost creat din praful care a urmat Genezei, are esența geniului stelar, precum și a tuturor ființelor și lucrurilor create, din Unul.
5 – Este esențială regenerarea esenței divine în interiorul ființei umane, iar acest lucru poate fi realizat prin puterile intelectului.
6 – Dumnezeu se manifestă prin intențiile emanațiilor, iar ființa umană trebuie să se dedice studiului înțelepciunii divine pentru a-i rafina pe deplin ființa, și prin comuniunea îngerilor înșiși, care pot intra în prezența lui Dumnezeu.
7 – O înțelegere a proceselor naturale (vizibile sau nu) ar face ființa umană capabilă să influențeze aceste procese prin forțele virtuoase ale voinței sale, inteligența și înțelepciunea sa.
8 – Universul este un model ordonat de corespondență: fiecare lucru din Univers are o ordine, o corespondență empatică și o forță stelară în raport cu ceilalți și formează un tot unit.

Cum a ajund Dee la aceste teze?

El sustine ca adresad rugăciuni lui Dumnezeu și îngerilor, după o perioadă de purificare formată din rugăciuni și post a primit o revelatie in care sa folosieasca o  „Masa de practică” – care a includea un fel  Tabula sancta (un blat pătrat de lemn de 914  cm . Cu patru picioare), Sigilum Dei Aemeth („Sigiliul adevărului Dumnezeu”, un disc mare de ceară alb care conține diferite nume ale lui Dumnezeu sau îngeri) și șapte „Insignia creației” (caractere pictate sau gravate) .

Asemenator cu inventarul de obiecte din sanctuarul mobil folosit de Moise in comunicarea Divina (masa pentru punerea inainte, ligheanul, altarul, chivotul) Dee, a invocat ingerii care s-au manifestat printr-un mediu, (oglindă de obsidian sau glob de cristal) și a raportat ceea ce a văzut și a auzit.

Cand Dee a devenit scriitor (a notat în jurnalul său tot ce s-a întâmplat).

Relatarile insa, au fost facute intr-un limbaj pe care John Dee il numeste „Limbajul Enochian, limbajul ingerilor sau pur si simplu, limba lui Dumnezeu.

Alfabetul Henokean

  1. Se știe că alfabetul Henokean are 21 de litere, cu unul mai puțin decât alfabetul ebraic. Se știe că scrisorile acestuia din urmă sunt împărțite în trei categorii, „litere mamă”, „litere unice” și așa mai departe. Nu există o astfel de clasificare cunoscută în Henokean.
  2. Procesul cabalistic al gematriei nu pare să provină din Henokean, deși este considerat a avea o anumită eficacitate. Există semnături digitale de litere, entități sau chiar tablete întregi, dar mecanismul care conectează numerele la litere nu este cunoscut; valoarea gematrică pare să depindă în totalitate de context, deci aceeași literă poate avea o valoare gematrică variabilă în funcție de cuvântul în care se găsește. Pe de altă parte, studierea numărului de litere pare să fie de mare ajutor; astfel Îngerii Marii Mese a Pământului au fie patru litere, fie cinci litere; în acest din urmă caz, ei sunt reputați să facă minuni. Dacă un cuvânt Henokean are douăsprezece litere, atunci este asociat cu simbolismul celor doisprezece, precum Spânzuratul în Tarot etc.
  3. Există două versiuni ușor diferite ale glifelor alfabetului Henokean: versiunea lui Kelly, numită „ofanică”, și versiunea „  Casaubon  ”, puțin mai rotunjită.
  4. Literele Henokean au fiecare câte un nume. Acest nume în sine poate fi scris cu litere Henokean; putem defini astfel un tabel de relații între literele Henokean, din care este posibil să se studieze literele „orfane” și simetriile .

Alfabet Enochian sau Henokean folosit în magia Henokeana, cu comentarii în limba engleză asupra numelui propriu Henokean al fiecărei litere:

 

Echivalent
englezesc
Scriere Numele
scrierii
Pronunție Observații
LA Enochian - Un.svg A / ɑ /
B Enochian - Pa.svg Pa / b /
C / K Enochian - Veh.svg Veh / k /
D Enochian - Gal.svg Fată / d /
E Enochian - Graph.svg Grafic / e /
F Enochian - Or.svg Aur / f /
G / D Enochian - Ged.svg Ged / dʒ /
H Enochian - Na.svg n / A / h /
Eu Enochian - Gon.svg Gon / iː /
L Enochian - Ur.svg Ur / l /
M Enochian - Tal.svg Tal / m /
NU Enochian - Drux.svg Drux / m /
O Enochian - Med.svg Med / Unde /
P Enochian - Mals.svg Greșeli / p /
Î Enochian - Ger.svg Ger / q /
R Enochian - Don.svg Don / r /
S Enochian - Fam.svg Fam / s /
T Enochian - Gisg.svg Gisg / t /
U / V Enochian - Van.svg Van / uː // v /
X Enochian - Pal.svg Pal / ks /
Y / W Enochian - Gon (cu punctul) .svg Gon
(cu punct)
/ d /
Z Enochian - Ceph.svg Ceph / z /

 

CONTROVERSE

Ca in orice sistem fizic in care exista dualitate, si aici s-au constituit falii conceputuale care sa contrabalanseze  asa zisul limbaj enochian.

Potrivit lui Tobias Churton într-o carte numită The Golden Builders, ideea unui limbaj pre-diluvian sau angelic a fost populară în timpul lui Dee.

Insa facand o analiza lingvistica, s-a observat că sintaxa lui Enochian era identică cu cea a englezei vechi. Anumite cuvinte par să fi fost preluate pur și simplu din limbile existente în prezent, precum  „luciftias”, sau  „christeos”.  In orice caz:

  1. Aceste cuvinte sunt prea rare pentru a stabili o statistică.
  2. Corespondența dintre engleza veche și Henokean este stabilită de Laycock sub suprapunerea fonemelor: I și J sunt confuzi, V și W sunt confuzi, în Henokean ca și în engleza veche. S-ar părea că această suprapunere se aplică și altor limbi ale vremii (franceza veche în special), argumentul fiind deci lipsit de soliditate.

Presupusa controversă asupra vocației malefice a Henokeanului provine din creativitatea celor care lucrează acolo:

Susținătorii societăților cabalistice caută tradiția primordială stabilită definitiv, dacă există, și, ca rezultat, lucrează la conservatorism: Henokeanul, inovator, nu le atrage neapărat interesul.

Teoria literelor

În cele din urmă, o teorie recentă sugerează că Enokene trebuie analizat literă cu literă sau prin grupuri de litere (bigrame, trigrame și pentagrame), fiecare literă având, la fel ca ebraica, un sunet și un sens. Fiecare cuvânt se desfășoară apoi într-o propoziție formată din semnificația fiecărei litere.

Americanul Patricia Shaffer a canalizat un astfel de sistem de transcriere grație Îngerului de pe Venus,  insa editorul Weiser ar fi refuzat publicarea dicționarului său, construit pe baza acestor principii pe motivul ca nu ar fi autentice.

Sistemul „lettressences” al lui P. Shaffer este discutat în limba franceză în cartea lui Hiramash  si are mai multe consecințe:

  1. Analizele critice ale lui Laycock și Leitch sunt puse în perspectivă, deoarece au analizat Enokean ca o limbă indo-europeană, această familie lingvistică fiind un candidat clasic pentru universalitatea limbilor. Prin urmare, Enokene este abordat cu o rădăcină și inflexiuni; această abordare este greșită, recunoscând însuși Laycock, chiar dacă doar analizând verbul „a fi”.
  2. Rolul limbii Henokean este mai vag, nu știm dacă este folosit pentru enunțarea conținutului uman, pentru exclamare sau pentru orice funcție lingvistică. Este vorba despre calificarea sistemului în limbajul uman.
  3. Literele Henokean se aplică cu succes în alte limbi decât Henokean, ceea ce le-ar consolida caracterul universal.
  4. Sistemul sonor este în concordanță cu conținutul semantic al esențelor: două litere a căror pronunție este similară au semnificații care sunt fie apropiate, fie consistente în simbolism. Prin apropierea pronunției, ne bazăm pe triunghiul vocal pentru vocale; pentru consoane, ne bazăm pe clasificarea consoanelor în funcție de zonele de contact din gâtul uman. Ca de exemplu :
    1. litera E înseamnă „Voință” și eu, „energie”.
    2. F, „Manifestare” și PH, „a stabili prin respirație”.
    3. D este „posibilitate”, T este „echilibru”.

Concluzie:

Desi limba enochiana este o limba moarta precum aramaica sau latina, coincidentele cu alte limbi existente ar trebui sa preocupe mai mult mintea cercetatorilor, deoarece, daca limbile incurcate la Turnul Babel ar fi pornit dintr-o singura radacina, e normal ca fiecare sa isi fi pastrat amprente si reminiscente din limba primordiala.

Astfel dar, un studiu profund al acestui limbaj in comparatie cu simbolismul actual, ar putea fi o cheie importanta in deblocarea unui spatiu mental inchis in adn-ul nostru, si putand fi revelat prin contemplare.

 

 

Lasă un răspuns