Inaltarea si etapele ei

Exista o diferenta intre iluminare si inaltare. Iluminarea este o stare de constiinta care a fost descrisa de numerosi invatatori de-a lungul istoriei. In esenta, starea de iluminare poate fi atinsa fara a trece prin procesul de inaltare, totusi, trebuie sa existe un anumit grad de iluminare in timpul procesului de inaltare.

O viziunea limitata dar uneori utila a acestei diferente poate fi ilustrata prin ideea ca iluminarea este un proces al mintii, in timp ce inaltarea este un proces al corpului si al sufletului.

Inaltarea are doua semnificatii:

Prima semnificatie

este o definitie generala care inseamna : “Elevarea constiintei cuiva in stari mai inalte”. Cu alte cuvinte, asta inseamna ridicarea deasupra perceptiilor cotidiene asupra lumii si a vedea imaginea mai cuprinzatoare a ei.

A doua semnificate

este una mai tehnica, ce poate fi definita ca: “Tranzitia de la vibratia de densitatea 4-a la cea de deinsitatea a 5-a.” Aceasta tranzitie are loc mai intai in constiinta, apoi se precipita in taramul fizic (inclusiv corpul fizic).

Cand vorbim de o semnificatrie tehnica a inaltarii, avem si aici de a face cu doua tipuri de inaltare tehnica:

  • Inaltarea spirituala
  • Inaltarea fizica.

Inaltarea spirituala

inseamna atingerea unei stari inalte de constiinta, lasarea corpului in urma si inaltarea in planurile celeste de densitatea 7-a si mai sus, reunindu-se cu partea parinte a sufletului.

Inaltarea fizica

inseamna toate cele de mai sus, dar luand corpul cu tine, transformandu-l intr-un corp de lumina cristalina eterica.

………………………………….

va urma

Sal Rachele

Leave a Reply