Conferinte #6 – Diagrama genezei

Transcriere

Astazi, vom regla lupa noastra pe sistemul creator al vietii, desprinzand simbolismul arhetipurilor ce au facut transcendenta dintr-o epoca intr-alta si dintr-o rasa in cealalta.

In geneza, prima carte a lui Moise care formeaza si inceputul Bibliei, este prezentat un sistem al creatiei folosind un limbaj adecvat maselor, care explica intr-un mod simplu dar in acelasi timp destul de complex, modul esential de creare a unui Univers capabil sa creeze si sa sustina viata.

In tema noastra de astazi, vom privi prin lupa inteleptilor sa aducem in limbajul de azi ceea ce inteleptii au cunoscut de-alungul timpului.

In primul rand, avem de a face cu  Notiunea de Dumnezeu, ca o entitate care stabileste prin Vointa, creearea unui Univers plin de viata.

La inceput, Dumnezeu a creeat cerurile si pamantul.

Intr-o gandire liniara, acest prim verset al genezei indica faptul ca este imposibil  sa bagi un ocean intr-un pahar. Cel mult, sa poti muta un ocean in cateva milioane de ani, folosind un pahar.

Si pentru ca acest lucru este imposibil (inca), se da un punct de plecare LA INCEPUT.

Dar vedem ca acest inceput, puncteaza o anumita perioada si nicidecum inceputul inceputului.

Acest lucru este evident cand citim al doilea verset:

Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor.

Deci ce observam aici?

Pamantul exista ca materie, apa exista, Focul exista (Duhul lui Dumnezeu) si faptul ca se putea misca, inseamna ca aerul era deja present. Fara aer nu s-ar fi putut misca acest foc.

De ce asociez Duhul lui Dumnezeu cu focul?

Pentru ca citim in fapte cap. 2

1. In ziua Cincizecimii, erau toti impreuna in acelasi loc.

2. Deodata, a venit din cer un sunet ca vajaitul unui vant puternic (deci tot prin aer) si a umplut toata casa unde sedeau ei.

3. Niste limbi ca de foc au fost vazute impartindu-se printre ei si s-au asezat cate una pe fiecare din ei.

4. Si toti s-au umplut de Duh Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le dadea Duhul sa vorbeasca.

Acum sa revenim la diagram noastra.

Inceputul la care se refera geneza, nu este nicidecum inceputul inceputului, ci inceputul crearii unui Univers cu ajutorul elementelor primordiale si fundamentale.

Astfel dar, inainte de a trece la “reteta” combinarii celor 4 elemente, sa intelegem

Notiunea de Dumnezeu

Pana acum am folosit cuvantul “Dumnezeu” ca limbaj comun cu care esti obisnuit pentru a desemna entitatea superioara, insa asa cum am mai amintit, Dumnezeu este un atribut dat iubirii. Dumnezeu ESTE iubire.

A venit momentul sa introducem schematic “Sistemul Complex Creator” pentru a desprinde rand pe rand simbolismul arhetipurilor ce au facut transcendenta dintr-o epoca intr-alta si dintr-o rasa in cealalta.

Avem Logosul trilateral (in crestinism introdus ca Trinitate) cu varful indreptat in sus ca simbol al ascensiunii, al Vointei Supreme, a dragostei autentice si a intelepciunii infinite. (vezi video)

Avem logosul trilateral cu varful indreptat in jos ca simbol al coborarii in abis pentru a face transformarea, alchimizarea sistemului ca oglindire a ceea ce este sus.

De aici si expresia, “Precum in cer asa si pe pamant”, exprima faptul ca ceea ce este sus este si jos si cum se face jos, la fel se oglindeste si sus. (vezi video)

In natura vedem acest lucru exprimat de albine, colonia de insecte capabila sa existe DOAR in componenta trilaterala, Regina (matca), Trantori si Albina lucratoare. Fara conlucrarea acestora IMPREUNA, colonia de albine este sortita pieirii, iar celula fagurelui ce le tine drept casa, maternitate si magazie, arata unitatea dintre sistemul microcosmosului si al macrocosmosului.

Pentru a distruge viata familiei de albine, este suficient sa negi importanta unui singur element, si drumul catre pieire a fost creeat.

In mijlocul hexagonului avem simbolul ouroborosului, sarpele care se mananca pe el insusi, reprezentat printr-un cerc ceea ce arata continuitatea, fara inceput si fara sfarsit. (am invatat despre acest lucru in prima tema din acest program) Ca sistem central, echilibru intre bine si rau, cei doi serpi (alb si negru) sunt incolaciti in jurul unei coloane, (coloana vertebrala) formand semnul infinitului si un scarabeu ce indica sensul ascensiunii, in sus, catre Lumina Divina.

Intreaga schema simbolica este suprapusa pe scara ierarhica a Marii Fraternitati Albe, impreuna cu semnul crucii adoptat de crestinism ca simbol al credintei intr-o eliberare oferita prin miracolul Divin.

Athanasius Kircherveritabil om de știință german, autor a peste 40 de lucrări importante, din domeniile studiilor orientalegeologiei și medicinei cu serioase studii facute asupra  hieroglifelor egiptene exprima in arta grafica, notiunea de Divinitate.

Deasupra tuturor se afla verbul viu

Nivelul urmator exprimat in kabalah ca Bina si Hohma, prezinta energia binelui avand la picioare corbul negru, si energia raului avand la picioare un paun. Lumina reflectata ajunge prin oglindire in lumea efectelor observabile cat si in locuri ascunse, simbolizata in desen prin pesteri, cavitati subterane, temple initiatice, unde indragostitul de cunoastere merge sa o descopere.   Astfel dar, de aici inainte, in cursul nostru vom exprima energia creatoare a Naturii, a Verbului Viu, sub denumirea de LOGOS .  

Avem deci, un LOGOS – care creeaza, Un sistem prin care creeaza si frecventa a luminii prin care energia vietii se manifesta.

Despre aceasta energie vom privi prin lupa noastra in lectia 9 Ezoterismul celor 7 sunete.

Acum vom continua cu diagrama noastra si vom trece la Treptele creatiei privite prin cheie hermetica.

Inainte de a putea separa si uni elementele primordiale intr-o reteta viabila, avem nevoie de LUMINA . De cunoastere, pricepre, intelepciune.

Deaceea, prima treapta o reprezinta obtinerea acestei lumini, acestei cunoasteri.

Dumnezeu a zis: “Sa fie lumina!” Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.

Cand obtii lumina necesara, cunoasterea ascunsa de a lucra cu Legile universului, vei putea discerne clar ce este folositor si ce nu iti foloseste. Vei deosebi albul de negru, lumina de intuneric, sarea de zgura, masa alba folositoare in creatie si masa neagra ce trebuie indepartata. Graul de neghina, etc.

Urmatorul pas este construirea unui spatiu in care vei planta creatia. Un spatiu in forma de ou. (vezi video)

Dumnezeu a zis: “Sa fie o intindere intre ape, si ea sa desparta apele de ape.“ Si Dumnezeu a facut intinderea, si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Si asa a fost.

Dumnezeu a numit intinderea cer. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.

In interiorul balonului de sticla s-a creeat un spatiu capabil de a creea viata. Trebuie doar sa I se acorde temperatura potrivita, timpul potrivit, samanta potrivita, si restul se dezvolta conform legilor naturii. (vezi video)

Cand cele trei conditii sunt indeplinite, Natura pregateste pentru tine elementele necesare pentru a le ansambla intr-o noua creatie. 

Deaceea, urmatoarea treapta se numeste “separarea elementelor”.

Pentru aceasta, se actioneaza conform regulii:

Dumnezeu a zis: “Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul!” Si asa a fost.

10. Dumnezeu a numit uscatul pamant, iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.

Acest lucru se intampla cand aplicam urmatoarea configuratie:

Daca balonul de sticla de 500 ml este tinut la temperatura constanta de 80 grade C, cam in 10-15 zile, se distileaza tot continutul de mercur, lasand pe fundul vasului o masa neagra, (pamantul) care trebuie calcinat, si pregatit pentru a dezvolta energia vietii.

Urmatorul pas este:

Imbracarea pamantului.

Apoi Dumnezeu a zis: “Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant.” Si asa a fost.

Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.

Acest lucru se realizeaza prin urmatoarea configuratie:

Materia obtinuta anterior prin distilare si calcinare, se aseaza intr-un balon kjedahl de 50 ml. in forma de ou si se introduce intr-o baie de apa cu temperature constanta.

Se impregneaza cu lichid pana acopera intreaga suprafata cu maxim 1 mm deasupra masei solide.

Asezam balonul kjeldahl  in forma de ou, in baia de apa si o lasam sa lucreze la temperatura de 37 – 40 ºC.

Astfel, temperatura va face ca umiditatea din ou sa formeze vapori, ridicandu-se pe gatul vasului unde se raceste si se intoarce inapoi pe masa solida, imitand astfel ciclul naturii.

Iata schita “navei”, care face sa creeze in miniatura energia nedeterminata a vietii. (vezi video)

Urmatoarul pas:  Dumnezeu a zis: “Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii;

Pentru experimentul nostru fizic, asta va fi vizibil in transformarea materiei. Culorile prin care trece materia din ou, determina vremea si timpul acesteia. De la masa alba, aceasta va trece treptat pana va fi complet negru. Apoi, se va lumina, treptat pana va ajunge la o culoare argintie. Moment in care prima faza a crearii energiei nedeterminate este gata.

In aceasta faza, se scoate materia din ou, se piseaza bine si se amesteca cu fermentul de argint care contine viata marina pana totul devine un amalgam precum o pasta moale.

Se introduce apoi iar in ou, in balonul kjedhal si se aseaza in baia de apa la temperatura de 37 grade C.

Partea lichida din pasta se va constitui in vapori care vor urca deasupra, iar partea solida va insamanta masa alba ce va constitui primii germeni de viata.

Acest lucru este descries in geneza astfel:

“Sa misune apele de vietuitoare si sa zboare pasari deasupra pamantului pe intinderea cerului.“

Cand intreaga masa devine uscata, se creste treptat temperatura pana la un grad egal cu masa geometrica aflata in ou.

Apoi, se lasa asa pana material din ou devine rosie.

Acum e momentul sa definitivam Marea Opera.

Se scoate din nou material din oul de sticla, se piseaza foarte fin si se amesteca cu EDN. O substanta numita de catre alchimisti “Roua de mai”.

אדנ

Se face un amalgam ca si in faza anterioara, de consistenta unei paste moale, si se introduce din nou in ou, supus la o temperatura ridicata pana intreaga umiditate este absorbita si apare Marea Opera, capabila sa transforme orice metal in aur sau argint. Sa fac transmutatii ale materiei si sa stapaneasca propriul sau univers.

Acest lucru este descris in geneza ca si crearea OMULUI.

Acum, pentru a iesi din microcosmosul prezentat, sa ne indreptam atentia spre macrocosmos.

Pentru a intelege acest lucru, ar trebui sa incepem prin a privi structura unui Lant planetar, valabil in orice glob, nu doar cel pamantesc.

Astazi, canalizam lantul 4 sau globul D, al planetei pamant.

Ca sa intelegeti de ce am spus asta, va invit sa urmariti 5 minute dintr-un curs de Noetica.

Mai exact este vorba de 5 minute din lectia 17 cu tema – Structura Cosmica – din cursul de Noetica aplicata , “Gandirea fluida in procesul creativ”.

Va invit sa urmarim impreuna acest fragment… 5 minute, in care explica structura unui lant planetar. Mai este numita si Manvatara planetara. (vezi video de mai sus)

_____________________________

Dupa cum ati observant, in acest moment canalizam  lantul 4 (globul D) – corpul fizic  al planetei TERRA.

Umanitatea se afla in acest moment pe pragul de a trece in 5 D. La nivel individual, unii au trecut deja in spatiul 5D, dar la nivel global, acest lucru este inca in proces, pentru ca inca sunt oameni care au nevoie sa se conecteze la noua frecventa a spatiului 5D.

Pentru a receptiona mesajele transmise de nivelul superior al Divinului, din clasa superioara, avem nevoie sa ne acordam la frecventa acestuia.

Un mesaj transmis la radio poate fi cat se poate de clar, dar daca nu avem si receptorul acordat pe frecventa postului respectiv, nu vom putea asculta informatia oferita.

In acelasi mod, comunicarea cu Divinul poate fi posibil doar cand se face pe o frecventa comuna.

In copilarie am stat pe langa tatal meu, apicultor de profesie, de unde am invatat aceasta meserie si am practicat-o mai multi ani la rand.

Apicultura este una din meseriile – arta, care ne invata mai mult decat nivelul basic de trai si exploatare a familiilor de albine. Multe lectii spirituale le-am invatat din prisma acestei meserii.

Albina, o insecta minuscula, o strivesti intre degete, are o inteligenta cu mult peste categoria ei de rasa. Comunicarea acesteia cu apicultorul este deasemenea una speciala.

Cand o colonie de albine ramane fara regina, sunetul lor si agitatia lor difera fata de atunci cand sunt “in formatie completa” . Astfel, apicultorul intelege mesajul si intervine pentru a salva colonia de la pieire.

Cand o colonie are de gand sa paraseasca lada de stup, transmite mesaje cu 16 zile inainte prin construirea de botci, menite sad ea nastere de noi regine pentru a se desparti. Apicultorul “vede” aceasta comunicare si ia masuri.

Despre apicultura as putea scrie un alt curs, dar nu acesta este scopul. Comunicarea intre o insecta atat de mica si un om atat de mare pentru ea, este atat de minunata si exacta, incat poate face posibila legatura intre aceste doua structuri atat de diferite dar complementare – omul si insecta.

Frecventa pe care Divinul o foloseste pentru a comunica cu omul este pusa déjà in om. Este si acordata uneori, dar de cele mai multe ori, tinem butonul in pozitia “off” si ne miram de ce Dumnezeu nu ne raspunde.

In tema urmatoare, vom invata cum sa ne acordam pe frecventa, cum sa ne echilibram corpurile subtile si sa ne armonizam cu noi insine, astfel incat sa ne pornim aparatul de receptie activand  metode vechi, tot de “Dumnezeu”  oferite, dar  pierdute azi din cauza ignorantei omului.

_________________________________________

Daca inca nu te-ai inscris in comunitatea noastra, intra pe pagina conferintelor online revelatio si lasa un email si telefon (daca ai watup) pentru a iti trimite notificari cand suntem online si a fi la curent cu ceea ce va urma.

Deasemenea, daca vrei sa parcurgi cursul de Noetica aplicata, din care ai vazut un fragment azi, poti accesa linkul

Deasemenea, daca ai intrebari, le poti adresa in comentarii sau le poti pastra pentru atelierele de lucru.

Fii binecuvantat..

Leave a Reply