Conferinta #8 – Focul Mental

Transcriere

In aceasta lectie vom analiza cele trei mari variante ale creatiei amintite lectia trecuta.

Prima varianta, cea mai larg raspandita este Varianta religioasa.

Aceasta o descoperim studiind cunostintele si credintele popoarelor antice desi nu putem reda cunostintele lor decat in linii generale.

Astfel dar, cu ajutorul Popol Vuh al amerindienilor, din tratatele ebraice, crestine, budhiste, brahmanice sau chinezesti, putem descoperi ca

Omul vine de la Dumnezeu, ca a fost alcatuit din cateva elemente de baza: O scanteie spirituala data de Dumnezeu si lut luat din pamant.
E o credinta ce ne pare destul de logica, fiindca resimtim cu totii ca adopostim o dualitate in interior. Avem o parte terestra, facuta din tarana, dar si o voce misterioasa, care ne sopteste ca suntem mai mult de atat.

A doua variata,

Varianta stiintifica aduce mereu si mereu noi schimbari datorita noilor descoperiri care ne fac sa ne indoim de ceea ce am crezut timp de ani de zile.

Acum 100 de ani se spunea ca o girafa are gatul foarte lung pentru ca I s-a intins pe cand incerca sa manance fructe din copaci.

Astazi, teoria ni se pare o gluma. La fel de amuzant este si gandul ca pestii, dorind sa iasa din apa, s-ar putea tara pe aripioare si astfel le-ar creste labe.

Iar tablourile genealogice in care se vad vreo 20 de humanoizi  care se lupta cu un mamut lovindu-l cu pietre ne fac sa ne indoim de adevarul lor.

Stiinta vine mereu si mereu cu noi schimbari datorita noilor descoperiri care ne fac sa ne indoim de ceea ce am crezut timp de ani de zile.

Cum s-a ajuns la asemenea teorii?

In secolul 18, Charles Darwin publica o lucrare in care isi expune o teorie privind originea speciilor.

Ca punct de plecare in teoria sa, aduce un stramos comun cu o datare de cca 2.5 mil de ani numindu-l Australopitecus Africanus.

Acesta, a evoluat in Homo erectus,  specie ce ar fi trait acum un milion de ani

Si si-a imbunatatit constiinta pana la Omul de Neandertalesis de acum cca 400 mii de ani.

Timpul si Natura au perfectionat specia transformand-o in Homo sapiens acum 100 de mii de ani

Iar Specia actuala, Homo Sapiens Sapiens, nu este mai veche de 25 mii de ani.

Astfel s-au format teoriile evolutioniste ale secolului trecut.

Insa aceste idei se ciocnesc astazi de realitatea cercetarilor observand verigi lipsa din acest lant evolutiv.

Astazi stim ca nu doar una, ci exista mai multe verigi lipsa.

Sa privim putin la cateva dintre aceste verigi lipsa:

LUCY – Aproape toti expertii considera ca  Lucy a fost  doar un Cimpanzeu de 1 m.

Omul de Heidelberg – s-a constanta in cele din urma ca a fost reconstituit dintr-o mandibula considerata ulterior ca fiind de origine umana.

Omul de Nebraska – A fost construit stiintific, pornind de la un singur dinte, ulterior descoperit ca fiind un dinte al unei specii disparute, de porci.

Omul din Piltdown – Mandibula s-a dovedit  ca apartine unui cimpanzeu modern.

Omul de Peking – s-a presupus a avea 500.000 de ani vechime dar toate dovezile au disparut.

Omul de Neandrerthal – La congresul international de zoologie din 1958, Dr AJE Cave a afirmat pe baza examinarii sale ca acest faimos schelet descoperit in Franta la inceputul secolului XX a apartinut unui batran care suferea de artrita.

Omul de Newguinea – a fost descoperit in anii 70, la nord de Australia.

Omul de Cro -magnon – Una din cele mai vechi  si bine pastrate fosile, este cel putin egal fizic si cerebral omului modern… Care e diferenta fata de omul modern?

Dintre toate aceste verigi, Omul de Piltdown s-a dovedit ca fiind una  dintre verigile lipsa care nu ii iesea la socoteala lui Darwin.

Până în 1953, se credea ca datează de 3 mil ani.

Testat cu  C14 s-a dovedit  că nu e mai vechi de 1800 ani.

Acesta fiind un fals creeat de asistentul lui Darwin pentru a-şi susţine teoria.

Ulterior, au aparut teorii stiintifice care au rasturnat vechile presupuneri, nascand numeroase controverse.

Conform unui articol de pe Hotnews, Fosilele a doua creaturi asemantoare omului, vechi de peste 1,9 milioane de ani, au fost descopertite in Africa de Sud si ar putea schimba perspectiva asupra originii umane. Ramasitele au fost expuse prima data in 2010 si au definit o noua specie numita Australopithecus sediba, anunta BBC.

Echipa de cercetatori condusa de profesorul Chris Stringer a publicat recent un studiu in care sustine ca trasaturile creierului, picioarelor, mainilor si pelvisului acestor creaturi indica faptul ca specia lor se afla pe o linie directa de evolutie catre specia noastra Homo sapiens.

Marea descoperire a lui Stringer consta in faptul ca desi Australopithecus sediba este o specie mult mai veche decat Homo erectus, anatomia si capabilitatile sale sunt mult mai avansate. Din aceasta cauza apare teoria evolutiei omului din Australopithecus sediba, mai probabila decat din celelalte specii.

Sursa: Hotnews.

Care sunt contradictiile care se nasc din aceste teorii stiintifice?

In primul rand, datarea vestigiilor cu C14, nu se potriveste cu metoda stratigrafica, ceea ce arata ca nu ne putem baza in totalitate pe aceasta metoda, aceasta dand erori la o vechime de peste 2500 de ani.

Amprentele umane in piatra fosilizata , demonstreaza existenta acestei specii inca din epaca Cretacica.

Vestigiile umane gigant descoperite in Rab-Ul-Khalee  (cartierul gol) de catre o echipa de explorare a gazelor, da peste cap vechile teorii stiintifice.

Vestigii gigant au fost descoperite si de alti  arheologi insa nu avem certitudinea ca pozele sunt autentice.

Ce stim insa cu siguranta este ca a existat o rasa anterioara  cu dimensiuni  fizice diferite de rasa noastra.

O imagine privind vestigiile umane gigant descoperite, arata fie existenta unor stramosi fie existenta unor rase disparute azi de pe pamant.

Alte vestigii ciudate.

Vom trece succint printre ele:

Ciocanul din texax, fosilizat in piatra. Nu exista explicatie cum ar fi ajuns acolo.

Misterioasele structuri subacvatice de la

Yonaguni – Japonia arata o lume care odata a fost la suprafata.

Apa, nu ar fi reusit niciodata sa formeze aceste structuri in piatra.

Structurile din Yonaguni arata clar o lume scufundata.

O alta ciudatenie o reprezinta fosilele marina gasite in Sahara?.. Cum au ajuns acolo?..

O intrebare a carei raspuns nu prea se gaseste in teoria stiintifica.

Deasemenea, asezarea Tiahuanaco – din Bolivia arata ca fiind un port urias. Insa… Lacul Titicaca se afla tocmai la 50 km de ruine.

Acum nu mai putem vorbi despre evolutia liniara care se preda in secolul trecut.

Astazi, sub stratul popoarelor “primitive” descoperim resturi ale unor popoare mult mai evoluate din vechime si intalnim cetati arheologice cu multe niveluri.

O dovada in acest sens ar sta Piramida din Cuiculo, avand mai multe straturi de lava care conform escavrilor au scos la iveal vestigii apartinand mai multor civilizatii.

In 350 i. D Hr, Platon sustinea o teorie privind Atlantida si a subliniat acest lucru in Timaios si Critias.

Ulterior, o descoperire recenta facuta cu Google Ocean sustine aceasta teorie a lui Platon.

La cca 620 mile în largul coastei de vest a Africii în zona Insulelor Azore – se afla o locaţie pentru Atlantis aparent sugerata de către filosoful antic Platon.

El descrie o cetate inconjurata de un zid care este la fel ca perimetrul dreptunghiular a imaginii din fundul marii. El sustine ca a  invatat despre Atlantida de la Preotii Egipteni ale caraor inregistrari ale civilizatiei au fost pierdute dar illustrate in templele lor antice.

Platon a vorbit in TIMAIOS si CRITIAS despre o civilizaţie insulara, scufundata de un cutremur şi inundaţii în anul 9564 i.Hr. – cu aproape 12.000 de ani în urmă

El a crezut că a fost o civilizaţie insula scufundata de un cutremur şi inundaţii iar relatarile despre un dezatru natural sunt prezente in multe culturi, sub diferite legende iar in Biblie , cunoscut ca Potopul din timpul lui Noe.

A treia varianta,

este o varianta mai putin cunoscuta publicului larg probabil si din cauza unghiului prea abstract din care este privita, si anume Varianta ezoterica.

Aceasta varianta solicita o perceptie la nivel abstract. Este nevoie de o “dezbracare” totala privind conceptiile ce au ocupat pana acum
postul de “indrumator” parintesc, si adoptarea unei viziuni abstracte a ceea ce inseamna cosmosul, macrocosmosul si microcosmosul.

Astfel dar, atunci cand niste pitici orbi incearca sa afle ce este acela un elefant, fiecare apuca sa studieze o parte din acesta. Cel care pipaie piciorul enunta varianta: Elefantul este ca un copac. Cel de la coada, enunta varianta: Elefantul este ca o franghie. Cel de la trompa afirma ca este ca un sarpe iar cel ce ii pipaie fildesul este convins ca elefantul este ca o lance.
In lumea lor, fiecare are dreptate insa nici unul nu poate emite un enunt care sa poata descrie cu adevarat ce este un elefant. Pentru aceasta, este nevoie de … un altfel de simt. Un simt numit de
cabalisti, punctul din inima.  

Cand vorbim de varianta ezoterica luam in calcul toate formele de studiu aprofundat al lumilor. Inclusiv  Sufismul și Cabala. Ambele discută despre nevoia de a dezvolta o atitudine de iubire față de celălalt, ca principiu călăuzitor al vieții. Sufismul insa, nu explică structura Sistemului de Creație și conduita acestuia asa cum o face Cabala.

In schimb, Sufismul este mai bine adaptat maselor, deoarece vorbește despre soluția problemelor umane și spirituale la nivelul lumii noastre.   Sufismul nu explică structura Lumii Superioare cu precizia pe care o face Înțelepciunea Cabala: Si aici ne referim la instrumentele pe care Cabala le desfasoara ca plan de studiu: Sefirot, Parțufim, Olamot, Ohr, Nivelurile (Nefeș, Ruah, Neșama, Haya, Yehida), Zonele de lumina (Keter, Hohma, Bina, Zeir Anpin, Malchut – Nukva), Respingerile ca: Țimțum, Masah, Ohr Hozer și toate celelalte concepte. Numai în Cabala sunt descrise astfel de „mecanici cerești”.  

De ce sunt necesare astfel de descrieri?  

Sunt necesare atunci când cineva începe să obțină Lumea Superioară. O persoană în obținerea Sistemul Spiritual nu poate face ordine interioară și clarificări dacă se bazează doar pe emoție sau pe profesor. Pentru o astfel de persoană, profesorul se transformă dintr-o persoană într-o caracteristică interioară și el percepe și subliniază stratul interior al realității pe care cabaliștii îl numesc „Creatorul”, reducând în același timp prioritatea asupra realității pe care o percepem cu cele cinci simțuri ale noastre. Obținerea progresivă a unei astfel de realități necesită definiții și emoții mai profunde și trebuie lucrat cu stări măsurate și mai subtile.    

De cealalta parte, filosofii pun pe masa diferitele concepte si le fac armonizarea pentru a gasi firul rosu ce leaga totul..

Acestia fac o analogie privind Macrocosmosul si il compara cu microcosmosul, observand asemanarea ce leaga creatia de legile ei.

Astfel, observand structura ce caracterizeaza orice principiu viu, au atribuit valoarea Logosului trilateral ca principiu cauzator al creatiei definit prin : Centru, Energie si Limita.

Peste tot in orice structura vie, putem observa acelasi principiu facand analogia:

Precum in macrocosmos, la fel si in microcosmos.

Un principiu pe care se bazaeaza si rugaciunea domneaza din crestinism:

Precum in cer, asa si pe pamant.

Sa vedem cateva exemple ale manifestarii logosului exprimate in structura mentionata anterior:

Am spus ca avem

UN CENTRU  =  O LEGE

O ENERGIE ce inconjoara si sustine aceasta lege = si

LIMITA = Adica o forma de manifestare.

Privind in jur, Natura insasi functioneaza dupa Legi fixe, o societate civilizata are legi pana si bisericile se bazeaza pe anumite legi si reguli.

Toate acestea imbraca o forma sau alta emanand propria energie.


Atomul este definit ca Nucleu, orbite cu electroni si invelis atomic

Celula este formata din Nucleu, citoplasma si membrana

Embrionul uman: Fat, lichid amniotic si placenta

Oul : Galbenus, albus, coaja

Sistem solar: Soare, planete, limita

Galaxie: Centru, energie, limita

Practic, acest Logos Divin il intalnim manifestat in Spatiu, in Natura inconjuratoare, in viata insasi cat si in Religie.

In Hinduism, Brahma, Visnu, Shiva

In Egipt: Osiris, Isis, Horus

In traditiile Persane: Mithra, Ormuz si Ahriman

In crestinism: Tatal, Fiul si Sfantul Duh…

Acum, daca ar fi sa luam cele studiate pana aici din diferitele curente de gandire, si sa ne gandim la conceptul pe care Michelangelo l-a exprimat in opera sa grafica, cat si la conceptul filosofic in care Logosul Trilateral Creator, este manifestat in Natura, sa luam una din scrierile Apostolului Pavel pe care o gasim in cartea Faptelor capitolul 17:24 in care vorbeste despre Limita, Miscare si Fiinta.

“Dumnezeu, care a făcut lumea şi tot ce este în ea, este Domnul cerului şi al pământului, şi nu locuieşte în temple făcute de mâni.
25 El nu este slujit de mâni omeneşti, ca şi când ar avea trebuinţă de ceva, El, care dă tuturor viaţa, suflarea şi toate lucrurile.
26 El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor,
27 ca ei să caute pe Dumnezeu, şi să se silească să-L găsească bîjbăind, cu toate că nu este departe de fiecare din noi.
28 Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa,

Se povesteste ca intr-o dezbatere dintre un Ateu si un Teist, s-a iscat o puternica confruntare de natura logica.

Ateul se justifica:

Cum poti tu sa sustii ca exista Dumnezeu daca tu nu l-ai vazut, nu l-ai auzit, nu l-ai simtit.

Pana nu imi vei demonstra ca Dumnezeu exista, eu nu voi crede acest lucru.

Teistul raspunde cu o contraintrebare:

  • Dumneata ai creier?..
  • Bineinteles ca am.

L-ai vazut?… l-ai auzit?.. l-ai simtit?..

Daca tu nu imi poti demonstra asta, eu tind sa cred ca nu ai.

Adoptand o gandire abstracta, putem vedea deslusit o structura neschimbata de mii de ani si in baza careia se pare ca Natura isi gaseste mersul sau legitim. In acelasi mers si structura, gasim si Natura Umana.

In primul rand avem de a face cu o structura umana in doua parti.


Una muritoare si una nemuritoare.

(Ca si cea observata la copaci… )


In plan material, adica planul muritor, omul se prezinta ca si un corp grosier, fizic, precum pamantul – roca, piatra.
Insa atunci cand roca aceasta, pamantul primeste un soi de energie, recunoastem o treapta evolutiva superioara.

In geneza ne sunt descrise cele 7 zile ale creatiei intr-o forma foarte logica si bine structurata.

In ziua a 3-a a fost facut pamantul, roca, fizicul, care primind suflu Divin produce evolutiv vegetatie. Dupa ce aceasta structura este declarata ca fiind buna, este creeat psihicul, astralul – identificat prin astre, luminatorii si stelele ca ulterior, creatia sa fie inzestrata cu mental, aducand ca si coroana a creatiei OMUL – U-MANUL – mentalul concret.


Pana aici, structura fizica este de natura trecatoare, ciclica si muritoare.
Insa omul nu este doar atat. El reprezinta o structura complexa oglindind esenta Divina.

Citim in Geneza 1:26

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, ……”
27 Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiasca…

Iata, atunci cand vorbim de creatie macrocosmica, vorbim de creatia prin Vibratie, prin Cuvant. Creatia Logosului Creator. La
inceput.

Iata de ce, referindu-se la Logosul creator, Rabindranath Tagore 1861-1941 Fost scriitor și filosof indian din provincia Bengal unul din fondatorii mișcării „Brahmo Samaj“, spunea:

“La începutul începutului, primele
grăiri ale creaţiei au răsunat în vorbirea apelor,si în vocea vântului”

Evanghelistul Ioan isi incepe cartea prin aceleasi cuvinte referitoare le
Logosul Creator trilateral rostind 3 fete ale Cuvantului.


“ La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul
era Dumnezeu.”

Dincolo de sfera fizica umana, sta cea Divina – inteligenta, dragostea si Vointa.


In scrierile orientale indiene gasim aceste 3 valori consemnate ca fiind kama Manas (mentalul abstract) Budhi (dragoste) si Atma (Vointa pura).

Astfel, cele 7 parti umane, sau 7 etape evolutive contin 4 parti fizice in plan material, si 3 parti in plan spiritual, nemuritor. (vezi video)


Discutand de cele 3 parti ce depasesc sfera materiala putem recunoaste usor manifestarea lor in forme diferite dar cu aceleasi valori.

Cei care se sacrifica pe sinte depasind mentalul concret, ii recunoastem ca fiind eroi, oameni care au impins omenirea inainte lasand un bagaj spiritual urmasilor si oferind un exemplu superior gandirii concrete.


Pe o treapta superioara eroilor se afla semizeii iar in varful piramidei, vointei superioare se pozitioneaza zeii creatori.

Nivelurile de existenta al ucenicilor, eroilor, semizeilor sau zeilor cretori, sunt determinate de frecventa pe care vibreaza fiecare suflet in parte.

Fiecare zona are o anumita vibratie, iar sufletele ce vibreaza pe aceasi frecventa cu zona respectiva, capata caracteristicele respective.

In tema urmatoare, vorbim de despre vibratie. Despre frecventa si cresterea acesteia.


Intra in comunitatea noastra, si lasa un email si telefon (daca ai watup) pe pagina conferintelor online revelatio , pentru a iti trimite notificari cand suntem online si a fi la curent cu ceea ce va urma.

Deasemenea, daca ai intrebari, le poti adresa in comentarii sau le poti pastra pentru atelierele de lucru.

Fii binecuvantat..

Leave a Reply