Conferinta #3 – Dincolo de simturi

Intr-o lume in care paradigmele societatii sunt in plina schimbare, alegerea tine de cunoastere.

Faptul ca ati ales sa fiti in seara aceasta aici, tocmai demonstreaza faptul ca simtiti schimbarile la nivel planetar.

Am creeat acest program pentru a prezenta un curs bazat nu doar pe texte si citate preluate de la altii, ci si experienta proprie.

Deaceea, te invit sa ramai in continuare, si sa te inscrii pe pagina programului daca nu ai facut-o pana acum, pentru ca ceea ce voi dezvalui in mai departe, face oboectul a studiilor si cunostintelelor cumulate in decursul a 20 de ani, si nu pot fi gasite pe  “nici un google”. J

Evreii au o traditie veche de mii de ani de a transmite informatiile importante pe cale orala. Ei numesc TORA, un set de legi scrise si un set de legi transmise oral. Practic, cheile de interpretare a torei scrise sunt transmise oral din generati ein generatie.

Cam asa fac eu in acest curs. Pe langa informatiile de natura scrisa, dar pe care le-am sintetizat intr-o forma de curs accesibila, voi oferi informatii descoperite prin experimentare. Astfel, litera scrisa capata un alt sens atunci cand este experimentata.

Deaceea, in acest curs vom avea informatii la nivel teoretic, dar vom avea importante activitati de facut practic. Altfel, cursul nu este decat o informatie scapand cea mai importanta forma a lui, si anume transformarea prin experiment practic.

Pentru ca…..  A STI + A face = A FI.

Si uite-asa, ne indreptam lupa noastra pe o noua zona a schitei geometrice sacre.

TRIUNGHIUL.

Aceasta forma geometrica reprezinta arhetipul general al fortei Creatoare.

In hermetism, cele trei unghiuri reprezinta:

Intelepciunea care are la baza Cunostinta (ConStiinta)

Instrumentul care este reprezentat prin  arta alchimica

Actiunea care este reprezentata deArta cuvantului

La randul lor, fiecare element isi dezvolta structura tot in 3. La nivelul Logosului (Cuvantul creator),  acesta este reprezentat de Logosul 1 –  Legea, logosul 2 – Dragostea si Logosul 3 –  Inteligenta  De fapt, logosul trilateral il gasim, in natura, in viata insasi cat si in religie.  

Kabalistii au sintetizat aceasta forta creatoare prin sferele Keter, Bina si Hohma   Despre cele 3 principii creatoare vom vorbi si in lectiile urmatoare,  pentru ca sunt parte din noi si noi parte din ele, dar asa cum am mai spus, toate la timpul lor. Le luam pe rand.   Astazi, ne vom construi o rampa de lansare pentru tema de maine care va deranja cu siguranta orice religios ancorat in forme, traditii si obiceiuri, dar fara a intelege esenta si a experimenta senzatii perceptibile cu simturile latente.  

Deaceea tema de astazi am numit-o “dincolo de simturi”, pentru ca in general, desi majoritatea dintre noi ne nastem cu “full-option”, ne petrecem intreaga viata cu setarile generale standard, sau mai rau, setarile minime.

Simturile bazice pe care le controlam prin sistemul neuronal vegetativ, adica nici macar nu ne fortam sa le folosim, au fost dezvoltate treptat de rasele umanitatii prin Natura (in sens religios de catre Dumnezeu) in mii si milioane de ani pana la ceea ce vedem astazi.  Rasa ariana, cea actuala in care traim, nu este mai veche de 6-7.000 de ani, dar contine in esenta ei, capacitati neexplorate si nedezvoltate inca.

In cursul nostru vom invata cum sa ne dezvoltam 3 simturi in plus fata  de cele bazice si anume:  

Clarvederea sau clarviziunea

Clarauditia si

Clarsimtirea astrala (senzitivitatea astrala)  

Dar ca sa intelegem cam pe unde ne aflam in acest moment, ar trebui sa urmarind ciclurile naturii, ale structurii care ne inconjoara, ascultand grairea apelor, a vantului si razelor Soarelui,  cum spunea Rabindranath Tagore.

Atat Biblia cat si alte carti spirituale ca Popol Vuh, Mahabaratha, Coranul, arata treptele dezvoltarii umanitatii prin asa zisele “zile ale creatiei”.      

Vom discuta despre acestea in tema “Diagrama genezei”, pentru a intelege faptul + ca la nivel mineral, s-a dezvoltat pipaitul, la nivel vegetal s-a dezvoltat auzul, la nivel animal vazul si mirosul si la nivel uman sau vorbitor, gustul.   Umanitatea actuala rafineaza simturile dobandite raselor anterioare si dezvolta noi simturi care vor deveni atat de commune si de obisnuite raselor viitoare precum cele 5 simturi cunoscute de noi azi.  

Cea mai apropiata calitate dezvoltate de umanitatea actuala este clarvederea.  Chiar daca pentru unii acest simt este atat de latent ca nici nu a incercat sa il foloseasca, tot mai multi oameni se folosesc de acest simt, (al saselea sa il numim, desi este doar un numar). Celelalte doua simturi (clar auditia si clar simtirea (senzitivitatea astrala), chiar daca sunt mai putin percepute si dezvoltate de foarte putini oameni, vor deveni si ele la fel de comune in viitorul umanitatii fiind simturi obisnuite pentru rasele viitoare.  

Prin clarviziune, in general se intelege vazul peste timp si spatiu indiferent ca este clarviziune in trecut, prezent sau viitor, sau ca trateaza relatia cu cei decedati si altele asemenea. Dar foarte putini autori au descris aceasta capacitate din pdv psihologic sau din alt punct de vedere si de aceea ne vom ocupa de un studiu exact al clarviziunii. Inainte de toate, inteleptul va va recunoaste ca exista mai multe feluri de clarviziune.  

Inainte de toate, inteleptul va va recunoaste ca exista mai multe feluri de clarviziune.

Clarviziunea inascuta

Primul fel este cea inascuta care a fost conferita posesorului deja din lumea
invizibila, sau provine din existente anterioare. Acest fel de clarviziune este cel mai bun, dar foarte putini oameni se bucura de ea; acesti vizionari innascuti isi pot folosi puterea fara eforturi deosebite. La fel cum foloseste si alte simturi.  

Clarviziunea manifestata spontan

Un al doilea tip de clarviziune se manifesta spontan si prin urmare e considerate un simptom patologic. Un soc in cazul unor boli severe poate de asemenea duce la clarviziune. Asta se intampla de obicei in cazul persoanelor care si-au pierdut echilibrul ca rezultat al unei lovituri primite (accidente cerebrale), depresii nervoase sau alte traume fizice sau psihice, cand astfel de fenomen de clarviziune poate apare intr-o forma mai mult sau mai putin distinctiva, ca efect secundar. Pentru magicianul care practica, acest fel de clarviziune nu este de dorit deoarece mai devreme sau mai tarziu se ajunge la o prabusire completa, care duce nu numai la pierderea totala a acestei puteri ci afecteaza sanatatea, de multe ori ducand la decese timpurii. Astfel de vizionari sunt de compatimit chiar si atunci cand capacitatile lor de previzionare sunt incununate de succes. In aceasta categorie (a celor de compatimit ) se includ si acele persoane care au ajuns la


Clarviziune prin legaturi mediumice cu unele fiinte.

Nici acest tip nu este
recomandabil pentru magician, deoarece astfel de persoane sfarsesc in spitalele de
alienati. Multe din persoanele internate in spitalele de psihiatrie care s-au ocupat fara discernamant de spiritism isi datoreaza starea acestui fapt, indiferent care au fost motivele ce le-au determinat, din curiozitate sau din alte considerente. De asemenea in aceasta categorie se include  

clarviziunea obtinuta cu ajutorul drogurilor precum opiu, hasis, mescalina, soma etc.

Magul nu va acorda interes acestora deoarece astfel de substante produc o periculoasa dependenta si paralizeaza capacitatile etice si intelectuale, vointa si in final sistemul nervos, lezand sanatatea si dezvoltarea spirituala, magica. Astfel de cazuri se intalnesc cu milioanele in Orient, Occident si in restul tarilor civilizate.  

Un alt mod de clarviziune e acela cauzat de o slabire sau paralizie trecatoare a unui organ de simt, de obicei vazul.

Majoritatatea cartilor care descriu clarviziunea prin fixarea unui obiect, de pilda a unei oglinzi, glob de cristal, piatra pretioasa etc., desi sunt metode bune nu sunt adecvate pentru orice om. Doar in mana unui magician instruit acestea devin mijloace ajutatoare pentru  clarviziune si nu prin stimularea nervului optic; ele sunt mijloace folosite pentru un ochi educat constient. Din punct magic de vedere, pentru producerea darului clarviziunii nu este indicata nici o ocolire oricat de perfectionata sau scrupulos executata ar fi. Aceasta capacitate depinde in intregime de talentul si dezvoltarea astrala, deci de maturitatea magicianului. El trebuie sa nu uite ca toate aceste ocolisuri si aplicatii mentionate aici nu sunt altceva decat palide umbre a ceea ce este adevarata clarviziune.  

In final amintesc ultimul fel de

Clarviziune care apare ca fenomen insotitor in cazul unei dezvoltari magice corespunzatoare produsa de sistematica antrenare a clarvazului ocular.

Acest tip de clarviziune face obiectul cursului nostrum, presupunand ca ma adresez celui care doreste in adancului sufletului sa isi dezvolte constient acest nou simt.  Deaceea, in curs voi voi prezenta o metoda secreta  neamintita in nici o carte pana acum, dar care este deosebit de valoroasa din punct de vedere hermetic cat si al legii analogiei elementelor.  

Un mijloc ajutator excelent care duce rapid la succes si care influenteaza foarte bine ochii fizici, astfel incat un ochi slabit sau bolnav poate profita nu numai din punct de vedere magic ci si medical, il reprezinta

Prepararea lotiunii de foc pentru ochi.


Urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru asta:
o sticla mare de apa distilata;
cateva flori de musetel (proaspete sau uscate);
planta Herba Euphrasia (Silur), proaspata sau uscata;
7 – 9 bete de alun sau salcie ce pot fi gasite pe camp. Acestea se desfrunzesc, se
taie la aceeasi lungime, se leaga la un loc dupa care se lasa la uscat la soare sau pe o soba calda;
hartie de filtru si o mica palnie.
Modul de preparare a lotiunii magice de foc:   Intr-un vas uscat si curat se
pun ¼ litri de apa distilata. Aceasta se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga
2 lingurite de flori de musetel si 1 lingurita de flori de Herba Eufrasia. Se lasa sa
fiarba doar cateva secunde, dupa care se pune deoparte si se acopera.

Dupa aproximativ 10 minute se strecoara intr-un alt vas curat, iar dupa ce ceaiul s-a racit se
iau nuielele de alun (salcie) si se aprind la un capat de la o flacara deschisa, dupa care
se sting capetele aprinse in ceai. Facand aceasta elementul material foc a fost
transferat in ceai, care poate fi deja considerat ca un condensator lichid. Dupa aceasta
se va strecura acest condensator fluid prin hartia de filtru pentru a indeparta corpii
straini (cenusa, carbune). Lichidul se pune intr-un recipient pentru pastrare si folosire la exercitiile de antrenament. Vom discuta in cursul privat, despre proceduri si exercitii de antrenament ocular.  

Dezvoltarea magica a Clar-auzului astral


Aceasta dezvoltare are o mare asemanare cu cea a clarviziunii. Capacitatea clarauzului astral consta in a auzi voci chiar de la distante foarte mari si totodata de a intelege limbajul tuturor fiintelor. La inceput aceasta capacitate se manifesta printr-o gandire cu voce tare care vine dinlauntrul tau, fie din regiunea inimii, fie a plexului solar. Dupa exercitiu mai indelungat si obisnuinta se dezvolta clarauzul astral in asa fel incat cu acest auz se poate percepe clar ca si cum ai sta normal de vorba cu un om.
Si aceasta capacitate este dezvoltata de toti magicienii adevarati iar fara ea nu se poate progresa in magie decat cu foarte mare greutate. De aceea trebuie sa se puna un pret la fel de mare pe clarauzul astral, iar exercitiile corespunzatoare nu trebuie neglijate. Tot ce am spus despre diversele declansari patologice ale clarviziunii sau predispozitiile pentru ea sunt adevarate si pentru clarauzul astral.


Sa ne intoarcem la practica dezvoltarii lui:  

Pentru acest exercitiu nu aveti nevoie decat de un condensator fluid si de o bucatica de vata sau bumbac. Faceti doua mici tampoane din vata cate unul pentru
fiecare ureche. Aceste dopulete le umeziti cu condensatorul lichid si le puneti
amandoua in fata dvs la o mica distanta. Se incarca  acest condensator cu elementul aer prin plexul solar si cand doresti efectuarea exercitiului pentru dezvoltarea clar auzului, se foloseste princpiul Akasa asa cum vom invata in cursul privat.  

3. Dezvoltarea Clar-simtului astral (senzitivitatii astrale)
Acest clarsimt/clarsensibilitate astrala inseamna capacitatea de a putea percepe
si simti toate fenomenele si fortele ce se petrec in Akasa si elemente; de asemenea
psihometria tine de aceasta facultate, perceptia clara a trecutului, prezentului si
viitorului oricarui obiect. Chiar si puterea de materializare a oricarui gand sau fiinta (fie autocreata, fie existenta deja in Akasa) apartin acestui domeniu. Alte facultati in legatura cu perceptia senzoriala si simtul tactil pot fi deasemenea incluse in categoria clarsimtului. Intuitia isi are originea in clarsimt. Aceste cateva exemple sunt suficiente pentru a explica facultatea de clarsimt.  

In trecut, erau extrem de putini oameni ce ajungeau sa isi dezvolte aceste simturi si erau considerate  profeti, clarvazatori, vraci sau magicieni.  

Astazi, sunt destui de multi oameni cu aceste simturi dezvoltate voluntar, dar nu atat de multi incat sa formeze un nucleu considerabil de a fi luat in seama la nivel global.  

Deaceea este nevoie de tine. Daca simti ca rezonezi cu aceasta, inseamna ca simti chemarea. Simti acel ceva ce te cheama la a fi mai mult decat esti acum.   Chiar prin faptul ca auzi acest lucru si ai ajuns aici, inseamna ca Universul iti lanseaza chemarea. Eu sunt doar un pion. Tu esti altul.

Fii binecuvantat si bucuros ca ai acest privilegiu.  

In tema urmatoare vom vorbi despre Arta comunicarii cu divinul.

__________________________________________________________

Daca vrei sa participi live la cea de a doua editie a programului, si sa intervii cu intrebari, intra pe pagina conferintelor online revelatio si lasa un email si telefon (daca ai watup) pentru a iti trimite notificari cand suntem online.

Deasemenea, daca ai intrebari, le poti adresa in comentarii sau le poti pastra pentru atelierele de lucru.

Fii binecuvantat..

Leave a Reply