Conferinta #2 – Atanorul transformarilor

Transcriere

In tema anterioara am prezentat o parte din simbolurile hermetice construind intelegerea schitata pe cele doua cercuri ale infinitului cunoscute in Univers ca si “Ochiul lui Dumnezeu”.

In definitiv, este nebuloasa spectrum fotografiata de imbatranitul telescop spatial Hubble care a fascinat iubitorii de fotografii spatiale.

Astazi, vom cauta pe baza Legilor Naturii sa aflam:

De ce suntem aici?

Unde ne ducem?

Care este sensul vietii?

Dar inainte de a intra in tema noastra, haideti  sa ne delectam si noi putin cu imaginile transmise de Hubble a ceea ce astronomii au numit “Ochiul lui Dumnezeu”. (vezi video)

Pe principiul papusilor rusesti, care ne invata un lucru simplu ca si cel al foilor de ceapa, intelegem  magnificul principiu hermetic : “Ce este sus, la fel este si jos, sau precum in cer, asa si pe pamant”.

Astazi, vom continua cu zona comuna a celor doua cercuri, considerate si Atanorul imens al lumii noastre in care ne aflam.

Si ca sa nu plecam la drum impiedicati de termeni noi pentru unii, sa explic putin ce este acela un Atanor.

Alchimistii, il considera instrumentul special de manipulare a materiei si spiritului si cel mai utilizat in munca de alchimist.

Este un un cuptor utilizat pentru a furniza o căldură uniformă și constantă pentru digestia alchimică.

In cursul nostru va voi prezenta cum puteti face singuri acasa, un asemenea instrument pentru furnizarea de caldura controlata, uniforma si constanta, dar.. toate la timpul lor.

In definitiv, un alchimist nu face nimic altceva decat de a imita natura. Practic acesta ii este manualul de lucru. Imita natura la scara mica. In acest fel, obtine intr-un timp mai scurt ceea ce natura ar obtine in cateva mii sau milioane de ani.

In acest atanor, alchimistul pune diferiti fermenti pentru a obtine Mica opera sau Marea Opera, numita si Piatra Filosofoala, care este de fapt scopul final al oricarui alchimist.

Vom vorbi mai mult si mai elaborat pe acest subiect in tema “Alchimia ca arta”, si daca esti interesat, intra pe linkul afisat in descriere pentru a lasa un email si tel daca ai watup, pentru a primi notificari cand suntem online.

Practic, formula scurta si cea mai simpla pentru a obtine piatra filosofala capabila sa transforme orice metal in aur curat este urmatoarea:

Se ia o parte ferment de mercur si se amesteca cu aur si argint pentru a obtine fermentul de aur si fermentul de argint.

Cei trei fermenti se amesteca intr-un vas de sticla verde foarte solid, in forma de ou. Se inchide ermetic vasul si se pune la fiert intr-un furnal special numit de alchimisti „athanor”. 🙂

In timpul „coacerii” in athanor materia din ou isi modifica aspectul. Mai intai devine neagra, semn al putrezirii (al mortii firii vechi) dupa care urmeaza o albire stralucitoare. (Haina alba)


Materia fixata la culoarea alba serveste pentru transmutarea oricarui metal in argint. Aceasta operatiune dureaza un an.

Daca se continua coacerea, materialul trece prin toate culorile curcubeului, pentru a se opri la rosu. Atunci piatra este aproape terminata, in sensul ca in aceasta stare zece grame de Piatra Filosofala nu transmuta mai mult de douazeci de grame de metal.


Dupa a treia incalzire, care dureaza o luna, piatra poate tansmuta aur de o mie de ori greutatea sa.

In sfarsit se mai coace o data si se obtine Piatra Filosofala perfecta, care transmuta aur pur de zece mii de ori greutatea sa.

Cartile de alchimie spun insa ca niciodata nu va obtine Piatra Filosofala cel care nu a ucis in el definitiv atractia fata de aur si averi.

Cele descrise mai sus sunt numite de alchimisti „Marea Opera”.

Daca se continua coacerea, materialul trece prin toate culorile curcubeului, pentru a se opri la rosu. Atunci piatra este aproape terminata, in sensul ca in aceasta stare zece grame de Piatra Filosofala nu transmuta mai mult de douazeci de grame de metal.


Dupa a treia incalzire, care dureaza o luna, piatra poate tansmuta aur de o mie de ori greutatea sa.

In sfarsit se mai coace o data si se obtine Piatra Filosofala perfecta, care transmuta aur pur de zece mii de ori greutatea sa.

Cartile de alchimie spun insa ca niciodata nu va obtine Piatra Filosofala cel care nu a ucis in el definitiv atractia fata de aur si averi.

Cele descrise mai sus sunt numite de alchimisti „Marea Opera”.

La nivel macro, noi ne aflam intr-un atanor imens in care fierb elementele ce ne compun, realizand mereu noi reactii alchimice si transmutand valori dintr-o parte in cealalta.

Pentru a intelege acest process, haideti sa privim la cateva exemple binecunoscute in care se foloseste principiul alchimic de separare, coagulare si transformare. (vezi video)

Ei bine. Percepem astfel doua lumi diferite ca CER si ABIS.

Facem o mica recapitulare a ceea ce am prezentat ieri pentru a intelege mai bine tema de azi. (Am spus si o mai repet, veti observa pe parcursul acestui program ca unele informatii se repeta, dar

privite din alt unghi. Este ca si cum ajungem in aceiasi intersectie prin care am mai trecut odata, dar venind dintr-o directie diferita si mergand in directie diferita.)

Din Ain Sof – din infinit, Creatorul realizeaza omul promordial – ADAM KADMON ( Creatie impura, slaba )
LUT proaspat iesit din mana olarului.

Realizata prin cele 4 elemente, Apa, Aer Foc Pamant, Creatia este trecuta printr-un proces de curatire, de albire si de intarire prin purificare alchimica pentru a ajunge la starea de Adam HaRison, creatia perfecta, curata si de valoare, aur curatit prin foc.

Astfel, lumea noastra, devine un Athanor imens in care sunt separate valorile superioare de cele inferioare.

Valorile superioare ca :
Altruism Dragoste Bucurie Pace Rabdare Bunatate Curaj Blandete Echilibru
Sunt separate de valorile inferioare ca:
Egoism Ura Invidie Cearta Dezbinari Ucideri Mizerii

Deaceea simtim in interiorul nostru emotii, sentimente exprimate prin dorinte care printr-un proces repetat acestea sunt clasificate in dorinte folositoare si dorinte nefolositoare.
Dorintele folositoare creeaza lumile spirituale Adam, Atzilut, Beria, Yetzira, Assiya iar dorintele nefolositoare creeaza lumile Mineral, Vegetal, Animal Vorbitor Spiritual.

Asa precum in alchimist isi priveste opera cu mare interes observandu-I semnalele de maturitate, saturatie, putrefactie, iluminare si transformare, la fel, valorile atanorului in care traim, ajung la a fi recoltate si transformate.

Acest lucru este prezentat tot intr-o fraza hermetica binecunoscuta: “Iata holdele sunt gata de seceris. Scoateti seceratorii pentru a recolta graul si a-l pune in granar. Iar neghina aruncati-o in foc”.

Si focul atanorului trebuie intretinut. Un foc secret pe care il vom discuta in cursul nostru dar la timpul potrivit.

Astazi, umanitatea a ajuns la un capăt mort, care începe deja să se facă simţit. Trăim într-un oraş global modern şi descoperim mai mult ca niciodata că trebuie să ne conectăm, să începem să gândim şi să vorbim despre asta. Este timpul să ne reluăm locul la nivelul uman în sistemul general.

Lumea politica fierbe, lumea religioasa dupa modelul imperiului Roman este la apus. Actuala societate condusa dupa modelul puterii Romane si-a epuizat toate incercarile dovedindu-se a fi un drum infundat.

In aceste conditii, starea de evlavie, o realitate in afara acestei lumi, descoperita de Avraam cu 3800 de ani in urma, si transmisa din generatie in generatie pana astazi, isi gaseste implinirea in ultima faza de purificare a lumii, desavarsind astfel Creatia in Aur pur, aur curatit prin foc.

O alta analogie privind necesitatea de a ne conecta inimile intr-un scop final, a facut-o artistul Florentin Milcof asociind fiintele umane cu niste copaci care formeaza o padure.

Va las sa savurati in incheiere,  aceasta opera artistica. (vezi video)

____________________________________________________________________

Daca vrei sa participi live la cea de a doua editie a programului, si sa intervii cu intrebari, intra pe pagina conferintelor online revelatio si lasa un email si telefon (daca ai watup) pentru a iti trimite notificari cand suntem online.

Deasemenea, daca ai intrebari, le poti adresa in comentarii sau le poti pastra pentru atelierele de lucru.

Fii binecuvantat..

Leave a Reply